8241
Beatos virtuvė

Şekerpare – turkiški sausainiai su manų kruopomis ir kokoso drožlėmis

(13)
Reikės:
  • Nurodyto kiekio pakaks 10 asmenų pavaišinti
  • 250 g sviesto
  • 3 ½ stiklinės kvietinių miltų
  • 1 stiklinės cukraus pudros (250 ml)
  • 1 šaukšto vanilinio cukraus
  • 2 kiaušinių
  • 6 šaukštų manų kruopų
  • 6 šaukštų kokoso drožlių
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių
  • žiupsnio druskos
  • 1 kiaušinio trynio aptepimui
  • Sirupui reikės:
  • 3 stiklinių cukraus
  • 4 stiklinių vandens
  • 1 šaukšto citrinos sulčių
  • Papuošimui:
  • 2-3 šaukštų kokoso drožlių
  • 2-3 šaukštų maltų pistacijų

Šį kartą linkėjimai nuo Jolitos Koruklu iš Stambulo (ji parašė nuostabią knygą apie Turkijos virtuvę) – turkiškų sausainių „şekerpare“ receptas. Pavadinimas reiškia „cukraus gabalėlis“. Tradicinis šių sausainių receptas, anot Jolitos, yra visiškai paprastas, be jokių riešutų. Sausainėliai gali būti tiek apvalūs, tiek pailgi. Šį kartą – pagardinti kokoso drožlėmis, kurios suteikia daugiau trapumo ir įdomesnį skonį. Būtinai paragaukite – superiniai!

Dubenyje sumaišykite kambario temperatūros sviestą su cukraus pudra iki vientisos masės. Suberkite vanilinį cukrų, sudėkite kiaušinius ir gautą masę išplakite. Supilkite manų kruopas, kokoso drožles, kepimo miltelius, druską ir miltus. Sumaišykite ir išminkykite iki vientisos masės. Suformuokite pailgos formos sausainius (nykščio dydžio). Sudėkite sausainius ant kepimo skardos. Dubenėlyje kiaušinio trynį sumaišykite su 2 šaukštais vandens ir šiuo mišiniu aptepkite sausainius.

Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Dvi kepimo skardas ištieskite kepimo popieriumi. Kepkite sausainius orkaitėje apie 25-30 minučių.

Kol sausainiai kepa, verdame cukraus sirupą. Į puodą supilkite cukrų ir vandenį, kai sirupas užvirs, supilkite citrinos sultis ir virkite 15 minučių.

Iškeptus sausainius sudėkite į didelį indą aukštais kraštais, užpilkite sirupu ir palikite atvėsti. Prieš pateikdami, kiekvieną sausainį apiberkite kokoso drožlėmis ir maltomis pistacijomis. Pateikite su vaniliniais ledais arba arbata.

Beatos virtuve_turkiski sausainiai su kokoso drozlem

 

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (4 balsai, vidurkis: 3,50 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. neringa parašė:

    ar tas sirupas butina?

  2. daiva parašė:

    Atrodo idomiai, bet 3 stiklines cukraus vien sulaistymui! Ir dar stikline pudros i tesla! Tikrai negaminsiu, pasaugosiu savo ir seimos sveikata 🙂 Bet apskritai tai koplimentai jusu svetainei, Beata! Tik prie progos paprasykite programuotojo kad plansetiniam kompiuteriui automatiskai desktop versija krautu, ne mobile – bus daug patogiau 🙂 Gero savaitgalio!

  3. Aiste parašė:

    Sausainiai jau orkaitej. Susiruosiau daryt sirupa. Labai daug jo gaunasi. Visa ir uzpilti is karto? Isivaizdavau,kad apslakstysiu ir tiek. Na,gal jis visas susigers i sausainius…Bandau.. 🙂

  4. Ieva parašė:

    Gavosi puikiai! Sirupas susigeria, tikrai reikia tokio kiekio.

  5. Laura parašė:

    O miltų skonis nesijaučia?

  6. Gintare parašė:

    Ar daug sausainiu iseina is sios porcijos?

  7. Inesa parašė:

    Gal kuri bandėt sirupą su medumi ir galite pasidalinti rezultatu? 🙂

  8. Ana parašė:

    Radau Jūsų sausainių receptuką, pasirodė labai įdomus. Noriu išbandyti, bet ar galima sausainius ilgiau laikyti? Ar jie labai saldūs? Ar tokie suvilyti pyrageliai viska sugeria, ar lieka šlapi?

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.