Spausdinti

Sbrisolona  – itališkas paprastas pyragas, kepamas vos iš kelių ingredientų. Kilęs iš Lombardijos regiono, Mantuvos miesto, įsikūrusio netoli Gardos ežero. Žodis  „sbrisolona” reiškia „sutrupinti ir perskelti pusiau”. Ir jeigu kepsite didesnėje plokščioje formoje, jo pjauti tikrai nereikės, o tik sulaužyti rankomis. Labai skanu mėgautis su juoda kava ir būriu draugų prie stalo, piknikaujant, bendraujant…

IMG_0404

Sbrisolona – itališkas sausainis, apsimetantis pyragu

0
komentarai
8
Porcijos
6 asm.
Kepimo, virimo laikas
45 min.

Reikės:

200 g migdolų
180 g kvietinių miltų
170 g kukurūzų ar avižinių miltų
180-200 g cukraus
1/2 šaukštelio druskos
1 apelsino ar citrinos žievelės
1 šaukštelio anyžio sėklų arba muskato miltelių
225 g minkšto sviesto
2 kiaušinių trynių
cukraus pudros pabarstymui
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Išimkite sviestą iš šaldytuvo, kad sušiltų ir būtų kambario temperatūros. Išklokite kvadratinę ar kitokią didesnę kepimo formą kepimo popieriumi.

2

Atidėkite gerą saują migdolų, o kitus sumalkite maisto kombainu. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, maltus migdolus, cukrų, druską, apelsino žievelę bei anyžiaus sėklas.

3

Sviestą ir kiaušinio trynius rankomis įminkykite į miltų masę. Neišsigąskite, masė pradės beveik lipti į krūvą, bet nebus visiškai vientisa. Suberkite trupinių masę į skardą ir išlyginkite. Paberkite atidėtus migdolus ant viršaus.

4

Įkaitinkite orkaitę iki 190°C. Kepkite vidurinėje lentynoje apie 30-35 minutes. Jeigu dar neparudavo, perkelkite į viršutinę lentyną ir kepkite 10 minučių. Leiskite atvėsti. Galite apibarstyti cukraus pudra. Laikysis pyragas-sausainis gerai ir ilgai, jei suvyniosite į kepimo popierių.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Susigundžiau, reiks mėgint kepti, ryt sodan pasiimsiu, pavėsinėj su kavyte ir mamos draugija manau bus pats tas 😉

  2. Pyragas labai skanus, mūsų šeimai jis labai patinka- dažnokai jį kepu, ypač vasarą kai norisi ko nors greito, bet skanaus, kai norisi su šeima ar draugais pasėdėti lauke, terasoje ar išvykoje į gamtą…

    Na o be sviesto arba su sviesto pakaitalu bus visiškai ne tas skonis!
    Tai bus tiesiog jau visiškai kitas pyragas!

  3. Na o šiaip jau tai senas tradicinis Italijos Lombardijos regiono, Mantuvos miesto Sbrisolona pyragas yra toks:
    200 gr. flour
    200 gr. corn meal
    200 gr. almonds
    200 gr. sugar
    1 lemon
    2 egg-yolks
    100 gr. lard
    100 gr. butter

  4. Kepiau. Vadovavausi daugiau Natali versija. Vietoj aviziniu miltu dejau kavamale maltas kukuruzu kruopas (pyrage tad jautesi skanus ju traskumas), cukraus dejau maziau, sviesto 200 gr, citrinos ir kt.priedu nedejau. Viska sumaliau kombainu, tik kiausiniu trynius iminkiau rankom. Labai norejos ir baltymus ideti (kazin gal tiktu? Nemegstu ju palikineti). Tesla sulipo i kamuoliuka, tad i forma teko paplojant paslegti:). Ir kagi – neliko po valandos…teks vel kepti:). Gerai, kad cia to darbo – 5 min. Aciu labai uz recepta.

Rašyti komentarą