8241
Beatos virtuvė

Sausainiai šokoladiniai su šokoladu

(10)

Minimaliai laiko ir variantų visokiausių galima prigalvoti su visokiais riešutais, šokoladais ir t. t.

Reikės:
  • 100 g balto šokolado, supjaustyto gabalėliais
  • 2 saujų riešutų
  • 120 g sviesto
  • 150 g rudojo cukraus (jei rudojo nėra, baltas tiks)
  • 1 kiaušinio
  • 150 g miltų
  • 2 kupinų šaukštų tamsios geros kakavos
  • 1/2 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
  • Vanilės cukraus arba ekstrakto

Kai lauki svečių, reikia išsikepti sausainių. Sausainiai šiaip yra menas ir, patikėkite, toli gražu ne visada pavyksta… Bet šį kartą pavyko. Šiuos sausainius išsikepti užtrunka minimaliai laiko ir variantų visokiausių galima prigalvoti su visokiais riešutais, šokoladais ir t. t. Aš šį kartą kepiau šokoladinius su baltu šokoladu ir pekanais… Nežinau, kaip lietuviškai šitie riešutai vadinasi, panašūs į graikiškus, tik skanesni. Manau, lazdyno riešutai reikalo nepagadintų taip pat.

Kaip paruošti:

  1. Sviestą ištirpinti, supilti cukrų, kiaušinį ir gerai išmaišyti.
  2. Miltus persijoti kartu su kepimo milteliais.
  3. Į sviesto ir cukraus masę dėti kakavą, miltus su kepimo milteliais, riešutus ir gabalėliais smulkintą šokoladą, gerai išmaišyti. Tešla turėtų išeiti tiršta, beveik nedrimbanti nuo šaukšto.
  4. Skardą iškloti kepimo popieriumi ir dėti tešlą ant jos. Vienas kupinas arbatinis šaukštelis. Jie atrodys tokie nei šiokie, nei tokie… Tortukai netvarkingi, bet kepant „išsileis“.
  5. Kepti karštoje 180-200 C orkaitėje apie 10-15 minučių.
  6. Išimti ant grotelių ir atvėsinti. Tik išėmus iš orkaitės jie gali pasirodyti per minkšti, lyg būtų neiškepę, bet čia tik apgaulė, nes kai atauš, sukietės…

Vartoti saikingai:)

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (16 balsai, vidurkis: 4,56 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (10)
Komentarai
  1. Veronika parašė:

    Manau šie riešutai Lietuvoje vadinami Pekaninių karijų riešutais arba tiesiog karijų riešutais 🙂

  2. Dalia parašė:

    Gal galima sužinoti, kokia kakava yra tamsi ir gera kepiniams? Jau senai suku galvą…

  3. Karolina parašė:

    Sveika, Beata. Kiek sausainių +- gaunasi iš tokio kiekio produktų? Klausiu, nes ketinu apdovanoti gausų būrį artimųjų ir draugų ! 🙂

  4. chef parašė:

    Super sausainiai, nostalgija Anglijai:))))

  5. Neišmanėlė parašė:

    Noriu užduoti gal ir keistą klausimą. Galima šiuos sausainius kepti formoje?

  6. Dominyka parašė:

    Labai labai skanus sausainiukai! Katik issikepiau… Šilti ir dar su pienu…mmm.. Beata ačiū už puikius ir paprastus receptus!

  7. Agnė parašė:

    Tikrai labai skanūs sausainukai!!! Ir labai greitai pagaminami 😉 Mes tik cukraus mažiau dedame,kad galėtume daugiau suvalgyti 😀 🙂 Ačiū už receptą! 😉

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.