Spausdinti

Tikiuosi, geri ir geros buvote šiais metais? Ir senelis jūsų nepamirš…Nepamirškite palikti jam sausainių.

 

Sausainiai Kalėdų seneliui

0
9
Porcijos
10 asm.

Reikės:

150 g sviesto
200 g graikiškų riešutų
250 g cukraus bei šiek tiek pabarstymui
250 g + 100 g ir gal dar trupučio miltų
2 kiaušinių
cinamono nemažai
šokolado, jei norisi (čia tiems, kuriuos iš karto padarėme)
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Susmulkiname riešutus su virtuviniu kombainu ar kavamale.

2

Sudedame šaltą sviestą, supjaustytą kubeliais, į dubenį kartu su riešutais ir sukame, kol pasidaro trupiniai.

3

Truputį suplakame kiaušinius ir supilame ant sviesto ir riešutų.

4

Sudedame miltus ir suminkome tešlą. Ji turi būti minkšta.

5

Iš tešlos formuojame rutuliukus, apvoliojame juos cukruje ir cinamone, pirštu įspaudžiame viduriukus ir ten dedame šokolado.

6

Kepame iki 190˚C įkaitintoje orkaitėje apie 10-12 minučių.

7

Jei liko tešlos, iškočiojame ją į dešras, apvoliojame cukruje ir cinamone, ir, įvynioję į maistinę plėvelę, padedame į šaldytuvą. Vėliau beliks tik supjaustyti ir iškepti.

Ingredientai
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Kepiau šiuos sausainius jau iš naujos knygos. Turėjau vilties, kad tai tokie pat , kuriuos gaunu iš vienos vokietės Šv.Kalėdoms. Gaila, recepto jos neturiu, šiems man tikrai trūko saldumo ir kažkokio stipresnio skonio. Nesu didelė super saldžių produktų mėgeja, tiesiog noriu atkreipti dėmesį, jei kepsite, tai gal pravers . Knygoje jie rekomenduojami kepti su žemės riešutais. Uždėjau ant viršaus žemės riešutų sviesto, o ant kitų Nutellos. Su Nutella skaniau.

  2. Kepiau šiuos sausanius antrą kartą: buvau maloniai nustebinta – gavosi tokie skanūs, traškūs…ir jau tada atrodo ir visko užtenka. Galbūt anąkart per mažai įdėjau meilės… o dabar kai artėja Šv. Kalėdos viską užmaišiau kaip reikiant. Neperkepiau, todėl tokie puikūs ir kalėdų Seneliui patiks :). Dabar galiu tik pasakyti, kad kepkite ir Jūs, nenusivilsite 🙂

  3. as kepiau jau ne viena karta. gana paprasta padaryti, o skonis visus nustebina. as ant virsaus uzdedu RUDUDU kremo ir uzbrastau siek tiek rudojo cukraus. Riesutus naudoju migdolus, nes zemes nemegstu. Tai pagal mano varianta saldumo tikrai uztenka. o rudasis cukrus ant virsaus ir papuosia ir traskumo suteikia. Skanaus ! tikrai labai saunus receptas 🙂

  4. Ponia Beata, manau šiame receptą yra klaidų, nes sąraše yra cukraus 250g, o gamyboje nėra. Pagaminsi su cukrumi ir visus sausainius teko išmesti i kibira. Ateityje sulau būti tiklslesniems spausdinanant receptus. Šeimyna likome be pusryčių 🙁

Rašyti komentarą