8241
Beatos virtuvė

Šaltibarščiai su marinuotais agurkėliais ir ridikėliais

(0)
Reikės:
  • 1 didelio pakelio „Dvaro“ kefyro (3,5 proc. riebumo)
  • 0,5 l stiklainio obuolių sultyse marinuotų burokėlių
  • 3 nemažų marinuotų agurkėlių
  • didelės saujos smulkiai pjaustytų ridikėlių
  • gausaus pundas šviežių krapų
  • laiškinių svogūnų pagal skonį
  • druskos

Ar jau atidarėt šaltibarščių sezoną? O gal net ir uždarę nebuvot kai ši žiema buvo tokia šilta?
Kiekvienas, aišku, turime savų paslapčių ir gudrybių, kaip pagaminti skaniausius šaltibarščius, tai gal jų nebeslėpkim?!! Aš už tai, kad būtų kuo daugiau gerų šaltibarščių pasaulyje.
Man pačiai svarbiausia, kad šaltbarščiuose būtų daug gaivios rūgštelės ir kefyras būtų geras, riebus, tvirtas. Kad ne koks vandenėlis su burokėliais pamaišytas išeitų… Todėl renkuos riebesnį 3,5 proc. „Dvaro“ kefyrą. Jis tirštas, sodrus, su malonia rūgštele. Ir jam labai į draugiją tinka marinuoti agurkėliai ir traškūs ridikėliai – netikit? Būtinai pamėginkit, super puikūs šaltibarčiai gaunasi.

O gaminu taip:

1. Pirmiausia į puodą metu susmulkintus krapus, svogūnų laiškus, įberiu druskos, juos patrinu šaukštu ir palieku ramybėje, kol smulkiai susipjaustau agurkėlius ir ridikėlius.
2. Į puodą su žalumynais pilu burokėlius, „Dvaro“ kefyrą, suberiu agurkus ir ridikėlius. Išmaišau. Paragauju, ar nieko netrūksta. Jei reikia dar pasūdau.
3. Valgau visada šaltus ir geriausiai suvalgyt viską iškart!

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (15 balsai, vidurkis: 3,20 iš 5)
Loading...

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.