Spausdinti

Tai tradicinė vengriška sriuba. Galima rasti asociacijų su mums iš vaikystės puikiai pažįstama saldžia sriuba iš džiovintų ir šviežių vaisių. Sriubai malonaus poskonio suteikia vynas, tačiau jei nerimaujate, kad visas alkoholis neišgaruos, o sriuba vaišinsite ir mažamečius, galite vyną pakeisti vyšnių ar raudonųjų vynuogių sultimis. Malonia rūgštele ir vėsuma gaivinanti vasariška sriuba!

 

Šalta vyšnių sriuba

0
4
Porcijos
4 asm.
Gaminimo laikas
Kepimo, virimo laikas
7 min.

Reikės:

600 g vyšnių
100 g cukraus
125 ml raudono vyno arba vyšnių ar raudonų vynuogių sulčių
1 citrinos žievelė ir šlakelis citrinos sulčių
Žiupsnelis druskos
230 g liesos grietinės
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Pašaliname vyšnių kauliukus ir beriame uogas į puodą. Ten pat dedame cukrų, cinamono lazdelę, nutarkuojame citrinos žievelę (tik geltonąją dalį!), vyną ar sultis, beriame žiupsnelį druskos, kuri apjungs skonius ir įspaudžiame šlakelį citrinos sulčių – kiek tiksliai priklauso ir nuo Jūsų skonio, ir nuo vyšnių saldumo-rūgštumo.

2

Statome puodą ant ugnies ir leidžiame viskam gerai paburbuliuoti. Nuo užvirimo užtruksite apie 5-7 minutes – alkoholis nugaruos, jei naudojate vyną, o vyšnios suminkštės.

3

Ištraukiame cinamono lazdelę ir leidžiame viskam atvėsti bent jau iki kambario temperatūros. Tuomet pilame grietinę ir atsargiai, bet krupščiai išmaišome, kad grietinė tolygiai susimaišytų su vyšnių sirupu.
Prieš patiekiant atšaldykite.

Ingredientai
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Nu jau tikrai, nuo Kada vysnios, vysniu sriuba?
    Juokas iki asaru, as jau ne vireja, nemoku gaminti, bet kad to tikrai net ragauti nenoreciau

Rašyti komentarą