Spausdinti

Šalta arbata

0
7
Porcijos
8 asm.

Reikės:

daug ledukų
4 juodos stiprios arbatos pakelių
2 citrinų
1 nedidelio agurko
mėtų pluoštelio
saujos braškių
cukraus pagal skonį (arba saldinkite medumi ar agavos sirupu)
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Arbatos pakelius sudėkite į ąsotį arba puodą, užplikykite 2 litrais vandens ir leiskite pastovėti bent penkias minutes ar ilgiau.

2

Dar į karštą arbatą įdėkite cukraus ir išmaišykite, kad ištirptų.

3

Išėmę arbatos pakelius, sudėkite skiltelėmis supjaustytą citriną (geriausiai į dar karštą  arbatą, taip greičiau visi aromatai subėgs į ją).

4

Tada į pravėsusią arbatą dedam  griežinėliais supjaustytą agurką bei mėtas. Leiskite jai atvėsti. Arbata turi gautis ryškaus skonio, nes paskui ją užpilsite ant ledukų ir ji atsiskies.

5

Į asotį pridėkite ledukų ir užpilkite juos arbata.

6

Į kiekvieną stiklinę pripjaustykite braškių, jei jau galutinai norite visus užburti.

Ingredientai
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai

Rašyti komentarą