8241
Beatos virtuvė

Salotos su vištiena ir šilauogėmis

(1)
Reikės:
  • 250 g vištienos filė
  • 1 cukinijos
  • 200 g šviežių ar šaldytų žaliųjų žirnelių
  • saujos sultenių ir burokėlių lapų
  • saujos šilauogių
  • 2 šaukštų migdolų riekelių
  • druskos, juodųjų pipirų
  • Užpilui:
  • 2 šaukštų aliejaus
  • 1 šaukšto citrinų sulčių
  • 1 šaukštelio medaus
  • ryšulėlio laiškinių česnakų
  • kelių šakelių mėtų
  • saujelės krapų
  • saujos šilauogių
  • druskos, juodųjų pipirų

Šilauogių vasarą dėkime ne tik į pieną, semkime delnais, bet ir berkime į salotas. O jei jų dar nėra, puikiai tik mėlynės ar vyšnios.

Ruošiame salotas: vištienos filė pabarstome druska, pipirais, lengvai pamušame ir iškepame keptuvėje su šiek tiek aliejaus. Ataušiname ir supjaustome juostelėmis.

Mėtų lapelius, krapų šakeles ir laiškinius česnakus labai smulkiai supjaustome. Sumaišome su aliejumi, citrinų sultimis, druska, pipirais, medumi. Į padažą suberiame šilauoges, patraiškome jas šakute ir viską išmaišome. Migdolų riekeles paskrudiname keptuvėje ant silpnos ugnies, kol taps gražios aukso spalvos.

Žaliuosius žirnelius apie minutę palaikome verdančiame vandenyje, nukošiame ir panardiname į labai šaltą vandenį, kad jie išsaugotų ryškią spalvą. Jei naudojame šaldytus žirnelius – kelias minutes juos paverdame.

Cukiniją supjaustome plonais šiaudeliais.  lėkštės dugną klojame salotų lapus, beriame cukinijos šiaudelius, žirnelius, tada – eilė vištienos gabalėliams. Ant viršaus užberiame likusių šilauogių, pabarstome skrudintomis migdolų riekelėmis ir viską pašlakstome užpilu.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (9 balsai, vidurkis: 3,89 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Regina.... parašė:

    Sveika Beata…idomios salotos…reikes pabandyti…reg.san…

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.