Spausdinti

Atrodo, kad halumio dar nebuvome pakvietę į salotas, o jis laukiamas ne tik vasaros griliuose, tačiau ir žiemą namų keptuvėse. Labai sotus, kitokios konsistencijos sūris puikiai dera su saldžiais persimonais ir traškiais skrudintais lazdynų riešutais. O kad nebūtų per saldu, būtinai pagardinkite aitriosiomis paprikomis ir pakvieskite ir kitą retą svečią – pankolį.

 

 

 

 

Salotos su halumiu ir persimonais

0
komentarai
6
Porcijos
2 asm.
Gaminimo laikas
20 min.
Kepimo, virimo laikas
10 min.

Salotoms

220 g halumio ar saldaus pieno varškės sūrio
0,5 sviestinės salotos
0,5 pankolio
1 obuolio
1 persimono
kelių saujų skrudintų lazdynų riešutų

Padažui

1 nedidelio apelsino sulčių ir žievelės
1 šaukštelio medaus
žiupsnio cinamono
žiupsnio cinamono
žiupsnio aitriosios paprikos skiedrelių
1,5 šaukšto obuolių acto
3 šaukštų alyvuogių aliejaus
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Keptuvėje pakepame halumį ar varškės sūrio riekeles, kol apskrus, paruduos, apverčiame ir paskrudiname kitą pusę. Atidedame į lėkštę.

2

Salotą paplėšome rankomis, pankolį supjaustome kuo ploniau, obuolį supjaustome ilgomis riekelėmis, o persimoną – griežinėliais arba kubeliais. Pasmulkiname lazdynų riešutus.

3

Padažui sumaišome apelsinų sultis ir nutarkuotą žievelę, medų, cinamoną, druską, aitriąsias paprikas ir actą, išsukame, maišydami supilame aliejų.

4

Į lėkštę dedame salotų lapus, pankolius, obuolius ir persimonus. Uždedame kepto sūrio ir pašlakstome padažu, pabarstome smulkintais lazdynų riešutais.

Ingredientai
Alternatyva

Galite naudoti savo mėgstamas arba turimas salotas.

Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Sveika miela Beata,turiu klausimą jums-sakykit kur galima isigýt tokia praktiška rankine sulčiaspaude citrinoms?ji miela mefinė,ačiū

Rašyti komentarą