Atrodo, kad halumio dar nebuvome pakvietę į salotas, o jis laukiamas ne tik vasaros griliuose, tačiau ir žiemą namų keptuvėse. Labai sotus, kitokios konsistencijos sūris puikiai dera su saldžiais persimonais ir traškiais skrudintais lazdynų riešutais. O kad nebūtų per saldu, būtinai pagardinkite aitriosiomis paprikomis ir pakvieskite ir kitą retą svečią – pankolį.
Ruošiame salotas: padažui sumaišome apelsinų sultis ir nutarkuotą žievelę, medų, cinamoną, druską, aitriąsias paprikas ir actą, išsukame, maišydami supilame aliejų. Atidedame.
Keptuvėje pakepame halumį ar varškės sūrio riekeles, kol apskrus, paruduos, apverčiame ir paskrudiname kitą pusę. Atidedame į lėkštę.
Salotą paplėšome rankomis, pankolį supjaustome kuo ploniau, obuolį supjaustome ilgomis riekelėmis, o persimoną – griežinėliais arba kubeliais. Pasmulkiname lazdynų riešutus.
Į lėkštę dedame salotų lapus, pankolius, obuolius ir persimonus. Uždedame kepto sūrio ir pašlakstome padažu, pabarstome smulkintais lazdynų riešutais.
Labai ačiū už receptus! Gaminu ir visa šeima džiaugiasi 😉
Sveiki,
parduotuvėse nebematau persimonų, kuo būtų galima juos pakeisti? ačiū 🙂
Dėkoju už receptą, tikrai geras, man patiko 🙂
Sveika miela Beata,turiu klausimą jums-sakykit kur galima isigýt tokia praktiška rankine sulčiaspaude citrinoms?ji miela mefinė,ačiū