Spausdinti

Kita proga, kai labai sėkmingai pritaikiau šitą gardų „Mangomajo” majonezą, buvo tada, kai gaminau salotų su avokadu padažą. O buvo taip… Žinote, kai kartais užeina noras pavalgyti visai ne laiku ir ne vietoje? Naktį. Na gerai, ne naktį, bet kokią dešimtą… Tada imi viską, ką randi. Aš sakau, jei nori valgyti, tai turi valgyti. Bet tada reikia pasirinkti ne sausainių ar traškučių maišą, o pasidaryti salotų. Tos mano naktinės salotos buvo tokios: suplėšyti romaninių salotų lapai, šalia – avokadas, kalamata alyvuogės, sauja sūrio, pomidoras (dar vis iš tėčio paskutiniųjų likęs); padažui – pusės greipfruto sultys, šaukštas mango majonezo, truputis druskos. Puikiai.

Mangomajo_1_Beata

Be to, šis „Daumantų“ majonezas „MangoMajo“ tiesiog tobulai tiktų krevečių kokteiliui….

Dabar leiskite eilinį sykį salierus pareklamuoti. Tiksliau, klasikinę mišrainę su remoulade padažu. Saliero gumbas patiekiamas salotoje su štai tokiais papildomais priedais: kaparėliais, marinuotais agurkėliais, grūdėtosiomis garstyčiomis. Į vieną vietą viską sušaukia grietinė su majonezu. Apie tai jau esu kalbėjusi.

Šeštadienį padariau dar vieną variantą, bet šį kartą aštrų ir stiprų su graikišku jogurtu ir marinuotais jalapeno pipiriukais. Oi, šitas dabar bus mano mėgstamiausias. Aligatorius labai tvarkingai agurkėlius ir pipiriukus mažučiais gabaliukais supjaustė, jie tiesiog pradingo ir tvarkingai pasiskleidė visoje saliero ir obuolio gausybėje. Kad būtų dar stipriau, įdėjau šaukštelį „Daumantų“ majonezinio padažo „Čili“ ir naujojo majonezo „MangoMajo“ šaukštą bei du šaukštus graikiško jogurto. Jis tvirtas, rūgštus ir puikiai tinka, nes paliesina mišrainę nepadarydamas balos, kaip kartais elgiasi grietinė ar paprastas jogurtas. 

mangomajo_3_Beata

Nuostabu tikrai. Aš valgiau su kepta vištos kojele, o paskui su silke ir duonos mano šviesios ruginės trikampėliu. Man patinka Ruduo ir jo šakniavaisiai.

Mano rudens salotų topai

0
komentarai
2
Porcijos
4 asm.

Reikės:

saliero šaknies
1 rūgštaus obuolio
5 nedidelių marinuotų agurkėlių
saujos marinuotų jalapeno pipirų (jei jų neturite, užteks tik “Daumantų“ majonezinio padažo „Čili“ aštrumui)
1 šaukšto „Daumantų“ majonezinio padažo „MangoMajo“
1 šaukštelio “Daumantų“ majonezinio padažo „Čili“
2 šaukštų graikiško jogurto
druskos
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Salierą ir obuolį sutarkuojame šiaudeliais.

2

Jalapenus ir marinuotus agurkėlius atiduodame smulkiai  smulkiai supjaustyti mažais kvadratėliais.

3

Sukrečiame padažus, jogurtą, pasūdome, viską sumaišome.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Na jau tas padažiukas „MangoMajo” labai skanus. Mano vyras toks „gurmanas”, pvz. rūkytą šoninę ar lašinukus valgo su majonezu 🙂 sviestas sviestuotas gaunasi, bet jam skanu. O su šiuo padažu lašinukai gaunasi „egzotiški” 😀 Aš tokių „derinių” nevalgau, bet salotos su šiuo skanėstu, gaunasi puuikios 😀

Rašyti komentarą