8241
Beatos virtuvė

Šaldytų žaliųjų žirnelių sriuba

(13)

Skani žalia sriuba, kurią puikiai galima pasigaminti ne tik tada, kai aplink viskas žalia.

Reikės:
  • 250 g šaldytų žaliųjų žirnelių
  • 1 nedidelio poro
  • 1 šaukšto aliejaus
  • 1 česnako skiltelės
  • 1 saliero lapkočio (nebūtinai)
  • 1 obuolio
  • 500 ml sultinio arba vandens
  • druskos, pipirų, mėtų lapelių.

 

 

Kaip paruošti:

1. Porą supjaustyti riekelėmis ir pakepinti aliejuje keletą minučių, kad suminkštėtų. Įdėti susmulkintą česnaką, leisti jam pašilti, kad pasklis¬tų aromatas.

2. Tada suberti žirnelius ir supjaustytą nuluptą obuolį, užpilti sultiniu arba vandeniu ir virti apie 10 minučių.

Sutrinti viską maisto smulkintuvu, pasūdyti, įdėti pipirų, ant viršaus – smulkiai supjaustytų mėtų lapelių.

Štai ir skani žalia sriuba.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (7 balsai, vidurkis: 4,14 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (13)
Komentarai
  1. Indrė parašė:

    miela Beata,

    mano virtuvėje be manęs lankosi dažniausiai dar du: katinas (jis čia prie nieko) ir mano būsimas vyras. pastarasis netiki obuoliais, salierais, o ką jau ten apie mėtas kalbėti.

    tai vat, dėka šios sriubos įkliuvo į tinklus žaliųjų ir sakė „reikės pakartoti“.

    ačiū 😉

  2. Saldytu zaliuju zirneliu sriuba parašė:

    Labai patiko si lengvai paruosiama sriubyte;) skonis isties nustebino;)

  3. Alina parašė:

    Super sriuba, labai skani, rekomenduoju!

  4. Darius parašė:

    Superinė sriubytė.
    Mudu su žmonike ijunkom į šį skanėstą 🙂 pabaigai mes dar sriubytę pasigardinam tarkuotu lydytu sūriu. Kaip tik vėl ja verdu 🙂

  5. Amarile parašė:

    Ši sriuba man ypatingai patiko, kitokia ir nenusibodusi. Ir draugas sakė, kad ją dar galiu ir kitą kartą išvirti :). Ačiū, Beata :).

  6. katia parašė:

    Kokia sios sriubos iseiga? kiek porciju gaunas?

  7. Indrė parašė:

    O kam tiek ilgai virti? Juk ir žirneliai ir obuolys ir visa kita susitrintų vos tinkamai sušilę, o kiek vitaminų ir žalios spalvos išsaugotumėt trumpiau virdami!

  8. skaitytoja parašė:

    Sveiki, Beata! Aciu uz recepta 🙂 sakykite, sriuba turi buti saldi ar kazko per mazai idejau?

  9. Ilona parašė:

    Ant virsaus uzbarstytas suris?

  10. Jūratė parašė:

    Labai skani sriuba. Tokia pavasariškai žalia. Ačiū už receptą. Paįvairinome jau šiek tiek pabodusių įprastų sriubų repertuarą.

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.