Kaip paruošti:
1. Porą supjaustyti riekelėmis ir pakepinti aliejuje keletą minučių, kad suminkštėtų. Įdėti susmulkintą česnaką, leisti jam pašilti, kad pasklis¬tų aromatas.
2. Tada suberti žirnelius ir supjaustytą nuluptą obuolį, užpilti sultiniu arba vandeniu ir virti apie 10 minučių.
Sutrinti viską maisto smulkintuvu, pasūdyti, įdėti pipirų, ant viršaus – smulkiai supjaustytų mėtų lapelių.
Štai ir skani žalia sriuba.
Labai patiko si lengvai paruosiama sriubyte;) skonis isties nustebino;)
Super sriuba, labai skani, rekomenduoju!
Superinė sriubytė.
Mudu su žmonike ijunkom į šį skanėstą 🙂 pabaigai mes dar sriubytę pasigardinam tarkuotu lydytu sūriu. Kaip tik vėl ja verdu 🙂
Ši sriuba man ypatingai patiko, kitokia ir nenusibodusi. Ir draugas sakė, kad ją dar galiu ir kitą kartą išvirti :). Ačiū, Beata :).
Kokia sios sriubos iseiga? kiek porciju gaunas?
O kam tiek ilgai virti? Juk ir žirneliai ir obuolys ir visa kita susitrintų vos tinkamai sušilę, o kiek vitaminų ir žalios spalvos išsaugotumėt trumpiau virdami!
Sveiki, Beata! Aciu uz recepta 🙂 sakykite, sriuba turi buti saldi ar kazko per mazai idejau?
Ant virsaus uzbarstytas suris?
Labai skani sriuba. Tokia pavasariškai žalia. Ačiū už receptą. Paįvairinome jau šiek tiek pabodusių įprastų sriubų repertuarą.
miela Beata,
mano virtuvėje be manęs lankosi dažniausiai dar du: katinas (jis čia prie nieko) ir mano būsimas vyras. pastarasis netiki obuoliais, salierais, o ką jau ten apie mėtas kalbėti.
tai vat, dėka šios sriubos įkliuvo į tinklus žaliųjų ir sakė „reikės pakartoti“.
ačiū 😉