Spausdinti

Štai ir skani žalia sriuba.

Šaldytų žaliųjų žirnelių sriuba

0
komentarai
13
Porcijos
4 asm.

Reikės:

250 g šaldytų žaliųjų žirnelių
1 nedidelio poro
1 šaukšto aliejaus
1 česnako skiltelės
1 saliero lapkočio (nebūtinai)
1 obuolio
500 ml sultinio arba vandens
druskos, pipirų, mėtų lapelių.
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Porą supjaustyti riekelėmis ir pakepinti aliejuje keletą minučių, kad suminkštėtų. Įdėti susmulkintą česnaką, leisti jam pašilti, kad pasklis¬tų aromatas.

2

. Tada suberti žirnelius ir supjaustytą nuluptą obuolį, užpilti sultiniu arba vandeniu ir virti apie 10 minučių.

3

Sutrinti viską maisto smulkintuvu, pasūdyti, įdėti pipirų, ant viršaus – smulkiai supjaustytų mėtų lapelių.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. miela Beata,

    mano virtuvėje be manęs lankosi dažniausiai dar du: katinas (jis čia prie nieko) ir mano būsimas vyras. pastarasis netiki obuoliais, salierais, o ką jau ten apie mėtas kalbėti.

    tai vat, dėka šios sriubos įkliuvo į tinklus žaliųjų ir sakė „reikės pakartoti”.

    ačiū 😉

  2. Superinė sriubytė.
    Mudu su žmonike ijunkom į šį skanėstą 🙂 pabaigai mes dar sriubytę pasigardinam tarkuotu lydytu sūriu. Kaip tik vėl ja verdu 🙂

  3. Ši sriuba man ypatingai patiko, kitokia ir nenusibodusi. Ir draugas sakė, kad ją dar galiu ir kitą kartą išvirti :). Ačiū, Beata :).

  4. O kam tiek ilgai virti? Juk ir žirneliai ir obuolys ir visa kita susitrintų vos tinkamai sušilę, o kiek vitaminų ir žalios spalvos išsaugotumėt trumpiau virdami!

  5. Sveiki, Beata! Aciu uz recepta 🙂 sakykite, sriuba turi buti saldi ar kazko per mazai idejau?

  6. Labai skani sriuba. Tokia pavasariškai žalia. Ačiū už receptą. Paįvairinome jau šiek tiek pabodusių įprastų sriubų repertuarą.

Rašyti komentarą