8241
Beatos virtuvė

Ryžių pudingas

(8)

Anglai vadina ryžių pudingu. Na, čia toks gi visai klasikinis, paprastutis saldus patiekalas.

Porcijos: 4
Gaminimo laikas: 85min.
Reikės:
  • Litro pieno
  • Apie 120 g ryžių (apie 5 vidutinio kupinumo šaukštai)
  • 2-3 šaukštų cukraus
  • Prieskonių:
  • cinamono lazdelės
  • kardamono vienos žalios ankštelės
  • trupučio muskato
  • arba vietoj visų šitų išvardintų - vanilės azdelę, visą, perpjautą per pusę

 

Gamybos būdas I.

  1. Užvirinti pieną, sudėti prieskonius ir tada dėti ryžius.
  2. Nukelti nuo ugnies ir palikti puodą stovėt kol grįšit iš darbo. Žodžiu, keletui valandų, aišku, nebūtina čia jų mirkyti, bet kitaip labai labai ilgai reikės stovėt prie puodo ir maišyt, kol išvirs.
  3. Po kelių valandų, kai jau ryžiai pamirko (galima ir per naktį) – virti virti virti virti ant nedidelės ugnelės, pačios mažiausios pasaulyje ir vis maišyti, nes tikslas – kad visi ryžiai beveik pasileistų ir tas niekingas šimtas gramų užpildytų visą litrą pieno…
  4. Pabaigoje išimti prieskonius, įdėti cukraus.

Gamybos būdas II.

Daug skanesnis ir mažiau pastangų reikalaujantis.

  1. Pieną užvirti ant viryklės, sudėti cukrų, prieskonius, ryžius.
  2. Puodą uždengti ir „pašauti“ į orkaitę vidutinio karštumo (150 C). Palikti ten tą puodą mažiausiai porai valandų. Kai atidengsit puodą po tų dviejų valandų, tai viskas bus suvirę į tirštoką, apskrudusiais kraštais ir su „dangteliu“ masę.

Jei norisi, galima šlakelį grietinėlės įpilti arba pienu praskiesti, jei per tiršta atrodo. Man skaniausia yra karštas šitas pudingėlis. Skanu su visokiausiais vaisiais, kad ir šaldytomis braškėmis… O va, pvz., jei šaltas tas pudingas, tai labai niam niam su grūdėta varške permaišyti. Va, prašau – ir pusryčiai, ir vakarienė, ir į darbą galima neštis, su grūdėta varške valgyti ir vaikams duoti vietoj tų brangių ir konservinių pirktinių. Kainuoja centus, o rezultatas – puikus… Būtinai parašysiu laišką tai puikiai laidai, kurią rodo per Lietuvos ryto televiziją „Kur dingsta Pinigai?

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (9 balsai, vidurkis: 4,11 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Skanumėlis parašė:

    Jau antrą kartą gaminu šį desertą, tikrai labai skanu! Ačiū, Beata 😉

  2. Jolanta parašė:

    Gyvenam Norvegijoje, o čia labai populiarus šis desertas. Tad pabandžiau pagaminti pagal tavo receptą. Labai labai skanu ir toks pat kaip parduotuvėse (tik be konservantų ir visokių kitokių blogių…). Tik aš dar kitaip pagreitinau gamybą 🙂 Palaikiau apipiltus ryžius, o paskui sumaliau su blenderiu. Gamyba pagreitėjo pusvalandžiu, o skonis visai nenukentėjo. Ačiū 🙂

  3. sada parašė:

    O kazi ar galima keisti cukru medumi? Nes cukrus nera sveikiausias produktas.

    • Nut parašė:

      Medų pakaitinus aukštoje temperatūroje, jis praranda visas savo gerąsias savybes, tad nauda ir sveikumo požiūriu jis bus toks pats kaip ir cukrus. Medaus negalima dėti ir į karštą arbatą, nes naudos jokios iš jo neturėsite.

  4. egle parašė:

    SADA galite keisti i saldikli, pvz.stevia

  5. Monika parašė:

    Pabandžiau pudingo II varianta. Galiu pripažinti puikiai pavyko. AČIŪ už receptuką.

  6. Audronė parašė:

    Pamačiau Lidl parduotuvėje prierašą- ryžiai pudingui. Bandysiu su jais gaminti.

  7. Indre parašė:

    Labas! O ar pavyktu padaryti su sojos pienu? Ar kuo kitu galima pakeisti piena? Kokosu pieno taip pat negaliu naudoti…

Palikite komentarą

26097
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/Beatos-Virtuve-Banner-Misiniai-300x250-3B-NEW.gif
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/Beatos-Virtuve-Banner-Misiniai-300x250-3B-NEW.gif
26104


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.