8241
Beatos virtuvė

Ruginė duona su medumi

(60)
Reikės:
  • 1 kg ruginių miltų
  • 1 kupino šaukšto druskos
  • 150 g ALVO saulėgrąžų branduolių
  • 2 šaukštų ALVO kanapių sėklų
  • 100 g ALVO moliūgo sėklų,
  • 100 g ALVO juodos duonos sėklų mišinio
  • 1 kupino šaukšto ALVO kalendros sėklų
  • 4 šaukštų medaus
  • 1 L šilto, kambario temperatūros vandens
  • ruginio raugo

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (7 balsai, vidurkis: 3,43 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (60)
Komentarai
  1. Ieva parašė:

    Miela Beata, pastebejau, kad pradedant ziureti Jusu receptus reklamos atsidaro labai greitai, jos buna geros kokybes ir nestringa… Deja video, kur Jus gaminate „luzineja“.. Jeigu ir reklamos butu tokios pat kokybes, pagalvociau, kad kaltas mano kompjuteris. Bet reklamos ziurisi gerai ir kokybiskai.

  2. jovita parašė:

    sveiki,
    nerandu ,kaip pasidaryt raugo ruginio,aciu

  3. Gitana parašė:

    sveiki, Beata, norejau paklausti, ar galiu naudoti Alvo sausą rauga, nes neturiu laiko/kantrybes pasiruosti savaji… 🙂 ar galeciau palikti visus recepte reikalingus ingrdientus jusu, ar tureciau kazka keisti? aciu.

  4. Vilma parašė:

    Sveika, Beata, noriu stai ko paklausti. Ryt bus penkta diena kai auginu rauga. Duona kada galiu kepti, ryt ar dar kita diena ?

  5. Vilma parašė:

    Ir dar klausimas, koki kieki raugo reik deti ? Aciu 🙂

  6. Vilma parašė:

    Na nekantrauju parodyti savo duonele 🙂 laaaabaiiiii skani, kepsiu kol nepabos 🙂
    Aciu, Beata, kad esat 🙂 http://www.part.lt/img/959fbccf71dc59ad2270b46f12540e98969.jpg

  7. Migle parašė:

    Sveika Beata, duonos receptukas fantaskistas. Duonyte gavosi labai skani, tik kepimo popierius prilipo. Gal zinote kodel? Dariau viska pagal jusu recepta.

    • Beata Nicholson parašė:

      na čia priklauso nuo popieriaus vieni buna padengti ir neprilimpa, patepkite aliejumi arba miltais kitą kartą…yra ir man taip prilipę…tikrai sunku nukrapšyt, bet tada žinote ką padarykite: sudrėkinkite lengvai tą popierių ir palaukite atlips … o duonai tai nepakenks

  8. Jolanta parašė:

    Beata, norėčiau pasiteirauti ar Jūs šiame recepte naudojate paprastus ruginius miltus ar rupius ruginius

  9. Vilte parašė:

    Miela Beata. Uzsiauginau rauga, gavosi kaip ir turejo pagal Jus gautis.Is vakaro pasidariau duonele ir palikau nakciai kad tesla dar “ paaugtu“.. Ryte net nusterau pamacius kad trecdalis teslos islipo lauk is indo 🙁 Visgi idejau kepti..Kepiau mazdaug pusantros val bet ji kepdama subliusko nors nebuvau orkaites atidarius..Ir atvesusi duonele buvo tokia lyg slapia ir tikrai ne kiek nepanasi y jusiskia..:( Ka ne taip padariau?????

    • Beata Nicholson parašė:

      Miela Vilte, kaip gaila, kad nevisai iškepė, bet manau, kad čia va per daug duonos masės ir per mažą skarda buvo, jeigu jau ir trečdalis tešlos išlipo per kraštus..tai reikia didesnės skardos..o subliuksta visgi nuo nepastovios temperatūros orkaitėje..su jom niekad gerai nežinosi..vieną kart pavyks ir iškeps,o kitą – ne. sekmės Jums.

  10. loretl parašė:

    Sveika Beata,esu Jusu patiekalu fane.Cia gal nevisai i tema,mes su vyru auginame naminius triusius,gal kada nors prie progos,pasiulitumete koki idomesni patiekala is triusienos.Aciu

  11. Lina parašė:

    Sveika Beata, duona tikrai skani tik vat kodėl vis atšoka jos pluta, kepiau porą kartų bet vis tas pats.

  12. Kristina parašė:

    Labas, mieloji Beata 🙂

    O man su duona atsitiko nelaimė.. Viską dariau pagal receptą, duoną kepiau 5-ą raugo dieną, ji buvo tokio pat tirštumo kaip jūsų vaizdo siužete. Kepiau 1,5 val., bet prapjovus duoną ji buvo žalia ir visiškai neiškilusi.. Ar kitą kartą daugiau miltų pataisytų padėtį? Kas galėjo būti negerai?

    • Beata Nicholson parašė:

      na čia irgi sunku pasakyti..kaitra per maža? ar per stipri? ruginė duona sunkesnė ir ilgiau kepa žinoma. gal ir forma per maža buvo ir duonos masės daug. tai čia daug faktorių gali įtakoti, kaip loterija kepimas duonos yra. Geriausia žinoma tikram pečiuje kepti. Sekmės dar bandant išgauti puikią duonelę Kristina.

      • Dalia parašė:

        Sveiki, man lygiai tas pats nutiko, nors ir skardos tokio paties dydžio kaip video, ir turinio panašiai dėjau, ir temperatūra valandą buvo 200, paskui padidinau dar šiek tiek. Po pusantros valandos plutelė gražiai iškepė, o vidus tarsi košė 🙁

  13. Sigutė parašė:

    Labai labai skani duonelė 🙂 dar ne kartą ją kepsiu 🙂

  14. Simona parašė:

    Sveiki,

    ar galėčiau vietoje medaus naudoti agavų sirupą? Ačiū už atsakymą:)

  15. Rasa parašė:

    Sveiki,
    O kokiu orkaites rezimu kepate duona? Virsus ir apacia? O vejelis? Ačiū 🙂

  16. vidmante parašė:

    Sveiki, norejau pasiklausti jusu, ar vietoj medaus galiu naudoti cukru ir kiek tureciau jo deti? Ir prie topacio : kokioje temperaturoje tureciau kepti duonkepeja? Aciu

    • Beata Nicholson parašė:

      Neturiu duonkepės tai nežinau ką jums rekomenduot, kepkite apie 180C dėkite panašiai cukraus šaukštais kiek medaus, arba iš viso galite cukraus nedėkite

      • vidmante parašė:

        Sveiki, vakar kepiau duona pirma karta ir nekokia gavosi, viskas kaip ir gerai butu , taciau vidus pusiau iskepias ir slapias. kas gali buti negerai? 🙂

  17. Laura parašė:

    Sveiki, Beata,
    jau du kartus bandžiau kepti duonyte pagal Jūsų receptą (raugą taip pat pagal Jūsų receptą pati gaminau), bet ji man neiškepa, t.y. vidus žalias būna, nesuprantu, ką ne taip darau?

  18. Kristupas parašė:

    Laba diena,
    norėjau paklausti ar duonai naudoti rupius ruginius miltus?

  19. Greta parašė:

    Sveiki, Beata. Norejau paklausti, ar ka nors sudaro tai, kad raugas buvo atidetas is duonytes su visai kitu receptu, o dabar bus meginama kepti pagal jusu?

  20. Lina parašė:

    Laba diena,
    Norėčiau paklausti kiek šaukštų raugo reikia dėti į tęšlą.
    Ačiū

  21. Rima parašė:

    Sveiki. Labai gerai pavyko iškepti duoną. Tikrai skani. kepiau su medumi. (anksčiau nekepiau ruginės, nes galvojau nepavyks. Kepdavau tik kvietinę su raugu. ) Ruginiai duonai raugą dariau pati. Bet, kodėl riekiant duoną peilis „veliasi“, tarytum būtų drėgmės. Kepiau 1,5 val. Labai gerai iškilo, truputi įtrūko. Duona tikrai skani, gal priedų ne tiek daug (saulėgrąžų, kalendros,)

    Pagarbiai
    Rima

  22. A-na parašė:

    Laba diena,Miela Beata.aš duona kepu jau kelinti metai.kepdavau dujinej orkaitej,iškepdavo tobulai.dabar įsigijom elektrinę-tai susidūriau su problemom.viršus iškepa gražiai,įtrūksta,paruduoja,iškyla.bet va šonai ir apačia neapskrunda,lieka kaip išvirę,šviesūs,drėgni.kepu antroj lentynoj nuo apačios,kaitinimas viršus-apačia,kepu apie 1 val 30 min.peadzioj 200*(apie 20 min),paskui 180*.ką Jūs patartumet kitaip daryt,kad gražiai apkeptu šonai ir apačia

    • Beata Nicholson parašė:

      oi miela Ana net nežinau ka pasakyti, galbūt jums padėtų toks dalykas kaip picos akmuuo ar šiaip tiesiog akmeninė plytelė kurią įdėtumėt į orkaitę, ji įkaistu gerai, ir ant juos jau dėtumėt skardelę su duona, taip būtų papildomas karštis kepančiai duonai

  23. Rima parašė:

    Laba diena, Jei duoną kepu be jokių priedų (saulėgrąžų, kanapių ir t.t.), ar reikia juos kažkaip kompensuoti, tarkim įdėti šiek tiek daugiau miltų?

  24. Inga parašė:

    Sveiki, ar galite pasakyti, kokio dydzio skardas tokiam kiekiui naudojate? Aciu

  25. Monika parašė:

    Sveiki, gal galetumete, prasau, pasakyti koks sios duoneles galiojimo laikas?’ Ar laikyti saldytuve, ar susukus i ranksluosti? Aciu 🙂

  26. Rita parašė:

    LAba diena,kepiau sia duona pagal jusu recepta,puikiai iskepe.kepsiu dabar visa laika.visiems labai patiko (skani),kurie ragavo.

  27. Saulius parašė:

    Sveiki. Kiek raugo reikia deti? Pirmą kartą truputuka per rūgšti gavosi. Ačiū.

  28. Inta parašė:

    Laba diena. Siandien pirma karta darau duonele. Viska sudejau pagal recepta ir man gavos KIETA tesla. Ar vandens neturetu but daugiau?

  29. Ernesta parašė:

    Sveiki Beata, labai trumpai, pradejau gaminti rauga, jau antra diena auga. Kiek ilgiausiai galima auginti rauga (daugiau nei 5 diena ar galima?)
    Taip pat, kiek gramu raugo reikia jusu sitam receptui (1kg ruginiu miltu)?
    Aciu Jums labai uz atsakyma ir recepta !!

  30. Ausrine parašė:

    Beata, aciu uz recepta! Kramtau dounele pasigardziuodama berasydama! Su donos kepimu jau metus expermentuoju – jusu receptas toks paprastas, bet tokia gardi duonele isejo. ACIU!!

  31. Emilija parašė:

    Kodėl nėra gaminimo proceso? Matosi tik ingredientai.

Palikite komentarą



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.