8241
Beatos virtuvė

Rimtas ūkiškas kiaulienos apkepas su bulvėmis, arba Kaip jas valgydavo kepėjai

(4)
Reikės:
  • 600 g kiaulienos kumpio ar mentės
  • 1 kg bulvių
  • 2 svogūnų
  • 250-300 ml baltojo vyno
  • 200 ml daržovių sultinio
  • 2-3 gvazdikėlių
  • skiltelės česnako
  • 3 lauro lapų
  • druskos
  • pipirų

1. Mėsą supjaustome nedideliais kubeliais ir užpilame vynu, suberiame gvazdikėlius, susmulkintą skiltelę česnako ir lauro lapelius, pamarinuojame. Vyną galite pakeisti mineralizuotu vandeniu.

2. Plonai, geriausia su mandolina, supjaustome bulves ir svogūnus.

3. Sluoksniuojame troškinį: klojame bulvių, svogūnų, vėl bulvių, kiaulienos su prieskoniais ir vynu, tada vėl sluoksnis svogūnų ir sluoksnis bulvių.

4. Viską gerai suspaudžiame, užpilame daržovių sultiniu. Kepame orkaitėje 40 minučių uždengtame puode ir 40 minučių atidengtame. Gali tekti ir ilgiau pakepti…

 

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (2 balsai, vidurkis: 4,50 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (4)
Komentarai
  1. Ilona parašė:

    Jei yra rugsteles ka duoda baltas vynas bulves lieka kietos neissitroskina.ar nebus taip si karta?

  2. Danguolė parašė:

    Laba diena,
    Gal galite pasakyti kur galima įsigyti, Jūsų šio patiekalo gamybai naudojama pjaustyklę mandoliną. Ačiū.

  3. Agnė parašė:

    nepavyko 🙁 mėsa, nors ir iškepė buvo kieta, jai dar kokią valandėlę būtų reikėję pasitroškinti. Bulves iškart pajuodo dar nespėjus į orkaitę pašauti, ir valgant jautėsi krakmolas. Nepavyko nei bulvės, nei mėsa :(((

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.