Spausdinti

 

 

Rimtas ūkiškas kiaulienos apkepas su bulvėmis

0
komentarai
4
Porcijos
4 asm.

Reikės:

600 g kiaulienos kumpio ar mentės
1 kg bulvių
2 svogūnų
250-300 ml baltojo vyno
200 ml daržovių sultinio
2-3 gvazdikėlių
skiltelės česnako
3 lauro lapų
druskos
pipirų
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Mėsą supjaustome nedideliais kubeliais ir užpilame vynu, suberiame gvazdikėlius, susmulkintą skiltelę česnako ir lauro lapelius, pamarinuojame. Vyną galite pakeisti mineralizuotu vandeniu.

2

Plonai, geriausia su mandolina, supjaustome bulves ir svogūnus.

3

Sluoksniuojame troškinį: klojame bulvių, svogūnų, vėl bulvių, kiaulienos su prieskoniais ir vynu, tada vėl sluoksnis svogūnų ir sluoksnis bulvių.

4

Viską gerai suspaudžiame, užpilame daržovių sultiniu. Kepame orkaitėje 40 minučių uždengtame puode ir 40 minučių atidengtame. Gali tekti ir ilgiau pakepti…

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Laba diena,
    Gal galite pasakyti kur galima įsigyti, Jūsų šio patiekalo gamybai naudojama pjaustyklę mandoliną. Ačiū.

  2. nepavyko 🙁 mėsa, nors ir iškepė buvo kieta, jai dar kokią valandėlę būtų reikėję pasitroškinti. Bulves iškart pajuodo dar nespėjus į orkaitę pašauti, ir valgant jautėsi krakmolas. Nepavyko nei bulvės, nei mėsa :(((

Rašyti komentarą