Spausdinti

Ruošti maistą mėgsta ne tik GianLuca, bet ir jo senelis, tačiau receptų senelis niekam neatskleisdavo. Paslaptyje ilgą laiką buvo ir pusrytinio rikotos pyrago receptas. Galite šį pyragą valgyti bet kuriuo paros metu. Dar jis vadinamas ir sekcijos pyragu, nes ilgai išlieka šviežias. Ir tai tikrai laaaaabai skanus, purus pyragas, toks jaukus, kuris dings nuo stalo akimirksniu. O jei dar šiltas, paragaukite su pienu, taip kaip Luca valgydavo.

 

Rikotos pusryčių pyragas arba „Torta del nonno“

0
komentarai
30
Porcijos
8 asm.
Gaminimo laikas
20 min.
Kepimo, virimo laikas
35 min.

Reikės:

300 g kvietinių miltų
8 g kepimo miltelių
1 citrinos žievelės
3 kiaušinių
300 g cukraus
300 g rikotos
250 g sviesto
žiupsnio druskos
cukraus pudros ir uogų pabaigai
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Rikotą pertriname tiesiog su šaukštu arba per sietelį (bet galime tiesiog su šauktu) ir dedame atgal į šaldytuvą.

2

Sviestą išlydome virš garų vonelės.

3

Kol tirpsta sviestas, įmušame visus kiaušinius į dubenį ir supilame cukrų. Išsukame elektriniu plakikliu, kol pabaltuos, suputos kiaušiniai.

4

Kitame dubenyje sumaišome miltus su kepimo milteliais, nutarkuojame citrinos žievelę ir sumaišome kartu.

5

Miltus išsijojame į kiaušinių masę, maišome, dedame rikotą ir viską sumaišome.

6

Supilame šiltą sviestą ir išmaišome, kad viskas sviestas susijungtų su tešla ir bus vientisa masė, kuri praskystės. Supilame į kekso/žiedo formos skardą.

7

Kepame įkaitintoje orkaitėje iki  180C orkaitės, rėžimas viršus-apačia ir kepame 35 minutes.

8

Kai šiek tiek pravėsta, apibarstome cukraus pudra ir uogomis. Valgome vieną, rankomis ir su pienu.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Pyragas per 35 minutes neiškepė 🙁 ištraukus buvo dar žalias 🙁 viską dariau pagal instrukciją.

  2. Nuostabaus skonio pyragas! Dregnas, su lengvai jauciamu citrinos skoniu, tobula! Puse pyrago dingo akimirksniu 🙂 tik cukraus dejau perpus maziau ir nepasigailejau 🙂

  3. Aš neturėjau rikotos ir dėjau paprastą 9% varškę iš pakelio, kur jau pertrinta. Nežinau, kaip su rikota, bet su paprasta varške buvo tiesiog nuostabu. Kai norisi valgyti, valgyti… Cukraus ir aš pamažinčiau, bet nežinau, ar taip gerai suputotų. Man irgi pirmą kartą gavosi tobulai, o antrą kartą sukrito ir nebebuvo toks purus. Manau tai priklauso ir nuo to, kaip greitai padarai pyragą, jei užsižaidi ir kiaušiniai pakrenta, tuomet pyragas nebelieka toks purus.

  4. Ketvirta karta gaminau „sveikuoliskesni”, su 100g rudo cukraus ir saldytom uogom (serbentais, avietem, gervuogem). Aisku saldumo nebuvo daug, bet kartociau… 😀

  5. Pyragą kepiau 2 kartus, abu nepavyko 🙁 Gavosi labai riebus, nors sviesto dėjau tik 180g, neiškilęs ir be proto saldus… Cukrų galima pamažinti, bet kodėl tas riebalas toks lieka? Ir per 35min neiškepį

  6. Puikus receptas! per pusę mažinu cukrų, nes man per saldu, dedu miltus be glitimo (ryžių, kukurūzų, grikių, avižų ar mišinius), kepu apie valandą (mano forma aukšta su skyle), viskas kuo puikiausiai!

  7. Iškepiau gaują keksiukų iš šios tešlos – gavosi puikiai, drėgni, kvapnūs ir minkšti. Tiesa, vietoj sviesto gerai suėjo ir kokosų aliejus. Vienareikšmiškai kartosim! 🙂

  8. Labai skanus, purus, minkstas, kazkaip mastau Velykoms ypac tiks. Dejau apie 220gr cukraus, buvo man tobulai saldumo. Daugiau nedeciau. Iskepe puikiai, kepiau paprastoj apvalioj skardoj.

  9. Dėjau 150 g. cukraus, tai kitam kartui dar mažinčiau 🙂 Pyragas pakankamai paprasto skonio, nebuvo kažkas vaaauuu 🙂 Bet su pieniuku skanu 🙂 Taip pat pagalvojau, kad jį būtų galima naudoti, kaip biskvito pagrindą. Lengvai pjautųsi ir kokį nelabai saldų pertempimą padaryti 🙂

  10. Per riebus, sukrites ir per saldus. Man atrodo sviesto lydyti nereiketu, o trinti su cukrumi kambario temperatūros. Nepavykęs receptas.

  11. Taip pat dėjau mažiau cukraus (150g) ir gavosi TO BU LAS
    Purutis, lengvutis, neįmanoma sustoti. Kepiau šv. Velykoms du keksus, liko 1,5 😀 kitą slepiu!!

  12. Laba diena Beata, pyragas nuostabus. Visi mano seimoje ji dievina. Kiek laiko jis gali stoveti, isbuti? Ir kur ji patartina laikyti? Aciu

  13. Kepiau pirmą kartą pagal parasytą receptūrą, gavosi puikiai.Labai skanus , dejau cukraus perpus mažiau bet dar per saldu.

Rašyti komentarą