Spausdinti

Pavasaris ar ne, dieta ar sportas, vis tiek jei ne kasdien, tai tikrai bent kartą per savaitę visi nusipelno gabaliuko torto. Kada mums reikia torto? Tik ne tada, kai apima liūdesys ar netelpat į džinsus ha ha ha…  Torto reikia gimtadieniui, svečiams ir kitiems smagiems susibūrimams bei didelėms metų šventėms.

Man patinka žaibiški tortai, kuriuos galiu iškepti prieš eidama miegoti ir pabaigti kitą dieną. Tai tokie tortai, kurie iš tiesų yra pyragai, labai sėkmingai apsimetantys prašmatniais tortais. Būtent tokį nesudėtingą kepinį aš jums šįkart ir siūlau. Jis puikiai tiks ir Velykų stalui – juk besiruošdamos šventėms ir taip turime daug reikalų (vien tik kiaušinių dažymas – visas metų projektas!), tai nieko blogo nematau, jei kepinys bus nesudėtingas, bet efektingas ir labai skanus.

Beje, manęs dažnai po kepinių receptais bloge klausiat, kokio dydžio kepimo formai yra apskaičiuota biskvito masė.  Tai šįkart iškart informuoju – šį tortą kepiau 26 cm skersmens kepimo formoje.

Ir dar pabaigai noriu pranešti kad šitas tortas tiks ir tiems, kurie netoleruoja kvietinių miltų, nes čia nėra nei gramo miltų. Riešutus galite naudoti tokius, kokius turite – aš esu kepusi su lazdynų riešutais, migdolais ir graikiškais riešutais.

Riešutų tortas su vyšniomis ir šokoladu (be gliuteno)

0
komentarai
68
Porcijos
12 asm.
Kepimo, virimo laikas
45 min.

Biskvitui:

5 kiaušinių
200 g rudojo cukraus
200 g maltų riešutų
2 šaukštų labai kokybiškos kakavos
1/3 šaukštelio druskos
sviesto ar kokosų aliejaus
kepimo popieriaus
„Kaiser“ kepimo forma (26 cm skersmens)

Kremui:

250-300 g grietinės (30 proc. riebumo)
200 g juodojo šokolado
1 stiklinės šaldytų juodųjų serbentų ar kitokių uogų
1 stiklinės šaldytų vyšnių
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Riešutus kavamale arba maisto kombainu sumalame iki rupių miltų ir sumaišome su druska ir kakava (aš šiam tortui naudojau kepinių ir desertų kakavą „Beatos virtuvė“).

2

Kiaušinius sumaišome su cukrumi ir labai labai gerai elektriniu mikseriu išplakame, kad gerai gerai suputotų ir atrodytų lyg koks debesėlis. Galima patikrinti ir taip – pakėlus šluotelę 5 sekundėms turi liktų pėdsakas.

3

Suberiame riešutų masę į kiaušinių masę ir išmaišome, bet ne per daug, kad neišvarytumėt viso į kiaušinius priplakto oro.

4

„Kaiser“ kepimo formą atsegame ir ištiesę su kepimo popieriumi uždarome. Kepimo formas ištepame trupučiu sviesto ir viską supilame į kepimo formą. Kepame 35 min. iki 190C įkaitintoje orkaitėje. Masė turi pakilti ir atšokti nuo sienelių. Išimame ir atvėsiname (aš dažniausiai kepu iš vakaro, tai palieku per naktį).

5

Pasiruošiame kremą: puodelyje ant nedidelės kaitros ištirpiname šokoladą, atsargiai, kad nepridegtų, nuolat maišydami. Tada po 2-3 šaukštus vis pamaišydami pradedame dėti grietinę, bet negalima užvirti ir perkaitinti, kremas turi būti šiltas, bet ne karštas.

6

Kai kremas paruoštas ant iškepto riešutinio biskvito sudedame uogas. Tinka ne tik atšildytos vyšnios ar juodieji serbentai, galima naudoti ir  braškes, ir šilauoges ar tiesiog supjaustytus mangus, konservuotus persikus. Man visgi skaniausia su vyšniomis.

7

Sudėtas vyšnias ir uogas palaistome kremu, tada dar uždedame vyšnių ir dar kartą palaistome. Leidžiame sustingti (galite įdėti į šaldytuvą trumpam). Gaunasi toks drėgnas, skanus, ne per saldus labai gražus pyragas beveik tortas.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Ar biskvitas gaunasi lengvas? Gal trynius ir baltymus geriau plakti atskirai? Planuoju kepti su pirktais migdolų miltais. Jie rudi, malti su odelėmis. Juos dėjau į kitą kepinį, tai gavosi sunkokas.

  2. Ar galima sumalt kartu lazdynų, graikiškus, migdolus? Ar rinktis tik kažkuriuos vienus?

  3. Ką galima naudoti vietoj grietinės 30%? ( gyvenu UK, ar tas ‘sour cream’ pakankamai riebus?) Ačiū

  4. Bandžiau, bet nesigavo..
    Gal tikrai man reik nustot kept. Perskaičiau visa receptą ir komentarus, visus tipsus kelis kart. Ėmiausi šio pyrago. Neiškilo. Padegė kraštai nors kepiau ant tokio karščio ir laiko kaip nurodyta. Dujinė – su fenu.. Gal mažiau karščio reikėjo. Nežinau ką blogai padariau. Tešlos atrodė buvo pakankamai, bet kiek įdėjau tiek ir išėmiau. Dėl skonio nežinau dar vėsta.
    Cukrų dėjau tai light muscavado rudą, nes neturėjau to visai rudo..

  5. Miela Beata
    su Šv.Velykom
    Iškepiau 🙂 . Kepimo metu labai labai iškilo. O pakui subliuško. Dar neragavaom, bet ir nesibaiminu. Manau vis tiek bus skanu, nes esu kepusi su riešutų miltais ir dž.vaisiais. Ir vis tik klausimas: ar jūsų kepinys taip pat kilo ir paskui subliuško?

  6. Su sv. Velykom! Pasiruosiau biskvita, ar uogas deti saldytas? Bijau, kad labai nesuskystetu 🙂

  7. Gavosi! Aciu labai. Darem su melynem. Tik kulinarinio svirksto neturejau, tai uogas sumaisiau su kremu. Pradejo stengt dar dubebyje. Reikejo greitai tept.

  8. Su Šv. Velykom 🙂
    Iškepiau, pavyko, labai skanu. Ačiū, už greitą ir prašmatnų pyrago receptą 🙂

  9. Esu didelė vyšnių mylėtoja, tad su džiaugsmu puoliau kepti Velykoms.Kepiau mažesnėj torto formoj (21 cm), puikiai iškilo. Cukraus dėjau beveik perpus mažiau ir saldumo tikrai užteko. Iškepusį pyragą perpjoviau į du sluoksnius ir pertepiau skaniuoju kremu (jis pavyko tobulai) su vyšniom .O antą porciją kremo užtepiau ant viršaus, kaip ir Jūsų recepte. .Buvo taaaaaip skanu, kad net prisimiinus gera.
    Labai ačiū, Beata, už gerus receptus.Jau seniai esu Jūsų gerbėja.

  10. Labai jau ilgas tas torto gaminimo procesas, dar ir ingredientu visokiu gausybe – puse juju sušlemščiau begamindamas, iš torto liktu tik neišsipildžiusi svajone…
    O mažu kuri pagamintute ta torta ir mane jo paragauti pasikviestute?..
    Tai būtu jega ! ! !

  11. Sveika, mieloji Beata. Gal yra kokia nors paslaptis, kaip iškepti tortui lygiu paviršium lakštus? Aš kai kepu, man visuomet vidurys labai daug iškyla, link kraštų mažiau, toks kaip kalnas gaunasi, vidurys aukščiausias šonai žemiausi

  12. Superinis pyragas…skanesnio nezinau…nei saldus nei sausas,zodziu labai labai skanus..tik kepiau silikonineje formoje,kiekis gaminio nedidelis,gavosi LABAI SKANUS,nesu saldumynu megeja,bet si skanesta valgiau ir dziaugiausi.Aciu uz recepta. 🙂

  13. Sveika,
    Pyragu kepeja manes tikrai nepavadinsi, bet jau sita isgyre net mano isrankusis vyras. Per dvi savaites-du pyragai 🙂 treciasis keliauja i darba 🙂
    Aciu uz puiku ir paprasta pyrago recepta, kuri, beje, mintinai jau moku:)))

  14. Labas 🙂
    Jau kelintą kartą kepu šį pyragą, tikrai labai skanus gaunasi visada ir tos vyšnios labai labai tinka. Tik vis užstringu su tuo kremu ir kiekvieną kartą galvoju, ką ne taip darau. Kai pradedu dėti grietinę į ištirpintą šokoladą, maišyti, man tas kremas pradeda lyg į varškę virst ir neišeina vientisas. Gal patarsit ką ne taip darau?

  15. Sveiki,
    O kuo rekomenduotumėte pakeisti kakavą ir šokoladą (negalime su sūnum jų valgyti)? Kakavą keisčiau kerobu, tik su šokoladu problema… Iš anksto dėkoju.

  16. Sveiki,dažnokai kepu begliuteninius pyragus(sūnus netoleruoja).Labai norėčiau iškepti ir ne tik paprastą pyragą,bet tokį kaip šis su kremu.Kokį galėčiau padaryti kremą,jei negali naudoti jokių pieno produktų.

  17. Miela Beata,ar galeciau vietoj grietines deti grietinele,ar butinai turi buti grietine.Rytoj noriu kepti,o turiu tik grietinele 32proc.riebumo.Is anksto dekoju.

  18. Idejus vos viena sauksta grietines, sokoladas pavirto i tamsia ir kieta kose, nors buvo tolygiai istirpintas garu voneleje. Teko pabaigti su pienu, nes nors ir kantriai laukiau kol kremas suskystes su vienu sausktu grietines, niekaip nesigavo.

  19. Sveiki, miela Beata. Pagrindas man gavosi tobulas, visi gyrė, bet šokoladinis kremas nesigavo. Išsilydžiau šokoladą ir įdėjau grietinę ir tada viskas pasidarė taip kieta. Pakaitinus dar truputį išsiskyrė aliejus ar kažkas panašaus. Tada nupyliau tą skystį ir užpyliau truputį pieno ir gavosi graži masė tačiau visai nestingo.. Be to, šaldytos uogos man tiesiog tižo… Ką padariau ne taip? 🙂

  20. Jau keli metai,nuo tada,kai pirmą kartą radau,ne tik mano,bet ir bendradarbių mylimiausias tortas. Tik aš jį kepu iš 1,5 porcijos,nes pjaunu dar ir tepu kremą tarp sluoksnių. Jau laukia bendradarbiai kada mano Gimtadienio torto gaus . Taip kad,Beata,Jūsų tortas jau ir Miunchene kepamas

  21. Sveiki, pagaliau radau viliojantį tortą-pyragą. Į ką siūlytumėte keisti grietinę, kad kremas gautųsi? Negali vaikas pieno produktų vartoti. Ačiū

Rašyti komentarą