8241
Beatos virtuvė

Riešutinis ir šokoladinis pyragas su šokoladiniu padažu ir avietėmis

(97)
Porcijos: 8-10
Reikės:
  • Pyragui:
  • 200 g juodojo šokolado
  • 200 g kepintų ir nuluptų lazdyno riešutų
  • 4 kiaušinių
  • 150 g rudojo cukraus
  • 50 g sviesto
  • Padažui - glajui reikės:
  • 100 ml pieno
  • 2 šaukštų cukraus pudros
  • 100 g juodojo šokolado
  • Uogų papuošimui

Pasiruoškime pyragą:

  1. Lazdyno riešutus apie 10 minučių paskrudinkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kad išryškėtų riešutų skonis ir lengvai nusiluptų jų luobelės.
  2. Paskrudintus ir nuluptus lazdyno riešutus  sumalkite virtuviniu kombainu ar kavamale iki rūpių miltų konsistencijos.
  3. Juodąjį šokoladą ir sviestą ištirpinkite dubenėlyje, įstatytame karštame vandenyje ar ant mažos ugnies puodelyje.
  4. Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Kiaušinių trynius išplakite mikseriu ar šluotele su ruduoju cukrumi.
  5. Ištirpintą šokoladą su sviestu supilkite į kiaušinių trynių plakinį ir gerai išmaišykite. Į šią masę suberkite maltus lazdyno riešutus ir dar kartą viską išmaišykite.
  6.  Suplakite kiaušinių baltymus iki vidutinio standumo. Išplaktus baltymus atsargiai įmaišykite į paruoštą šokoladinę tešlą.
  7. Tešlą supilkite į kepimo popieriumi ištiestą 22-24 cm skersmens kepimo formą ir pašaukite kepti į 180 laipsnių karčio orkaitę 45 minutėms.

Kol kepa tortas pasigaminkite šokoladinį glajų – padažą

Į puodelį įpilkite 100 ml pieno ir įdėkite 100 g juodojo šokolado. Kaitinkite ant mažos ugnies, kol šokoladas išsilydys. Nuolatos maišykite. Įberkite du šaukštus cukraus pudros ir masę gerai išsukite šaukštu.Palikite glajų šiek tiek atvėsti, kol ji ims tirštėti. Iškepto pyrago viršų apipilkite šokolado glajumi  ir papuoškite avietėmis ar kitomis mėgstamomis uogomis.

 

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (7 balsai, vidurkis: 3,86 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Riešutinis ir šokoladinis pyragas su šokoladiniu padažu ir avietėmis parašė:

    Sveiki,skaitau receptuka..ir pasigedau miltu:D nejaugi ju nereikia?

  2. Liucija parašė:

    Gaminant šį saldėsį nepakartojamas šokolado aromatas :)) Ką tik pakišau į orkaitę, laukiu nesulaukiu rezultato. Gal kiek per mažai išplakiau baltymus, tai vos vos skystesnė tešla gavosi, nei laidoje. Bet tikiuosi pyragui nepakenks 🙂

  3. Kristina parašė:

    Šis tortas-pyragas nerealiai skanus tiems, kas mėgsta šokoladą (o mes su vyru vieni iš tokių)! Labai ačiū už receptuką Beata. Vos paragavę supratome, kad tai bus vienas iš mėgstamiausių desertų!

  4. Viktorija parašė:

    As taip pat kepiau, tiki vietoj avieciu melynes naudojau, gavosi nuostabiai:)

  5. Ernesta parašė:

    O as vistele, tai kiek maciau laidoje tai taip ir padariau kiek atsiminiau, o kad cia receptas yra tai negalvoj, kepa va mano tortukas ja….. tik as baltymus suplakiau su cukrumi (nelapai purus gavosi) ir nenulupau lazdino riesutuku (nors as dejau riesutu misinio (lazdinu, graikiniu, migdolu ir anakardziu) nes neturejau namie lazdinu ) na tesla tai laaabai skani gavosi, bus matyt kaip iskeps koks skonios bus

    Tai va, atsiprasau Beata, kad tavo recepta iskraipiau

    • Beata Nicholson parašė:

      nieko tokio tikrai viskas gerai pavyks:)

      • Ernesta parašė:

        Pyragas gavos nuostabus, nepakartojamas…o vakar kepiau kaip priklauso, skonis nepakito, tik as su dideliu peiliu perpjoviau per puse (gavosi 2 biskvitai) ir padariau varskes krema, pertepiau ir ant virsaus uzdejau likusi torta, papuosiau likusiu varskes kremu ir sokolado drozlem, gavosi nuostabus tortas mamos gimtadienio proga. Labai greitas ir dieviskai skanus tortas. Mano vyras nemegsta naminiu tortu ar pyragu, bet si valge su malonumu

  6. laima parašė:

    apsimelavot ,saket 6/12 zmoniu . vyras su sunum per 15min vienu ypu prarijo (tikra to zodzio prasme) ka besakytsi atsiliepimai nuostabiausi tik truputi mazokas pyragas:) aciu

  7. Toma parašė:

    Kepiau siandien ir as. Tik skaitydama komentarus tepamaciau, jog lazdyno riesutai turejo but, o as isitikinus buvau, kad zemes 😀 Tai va, mano pyragelis su kitokiais riesutais, bet vistiek sokoladinis 🙂 Laukia rytojaus, vyro/tevelio sugriztuviu 🙂

  8. Indrė parašė:

    Ačiū Beata už receptuką. Kadangi rugsėjį švenčiu gimtadienį, o lazdyno riešutai ir šokoladas, mano ypač mėgstami dalykai, net nemąsčiau apie kitą variantą po Jūsų laidos. Ir tikrai esu smagiai nustebinta, pyragas ypatingo skonio, bet ir labai lengvai gaminamas. Puošiau šviežiomis avietėmis ir mėtų lapeliais :)) Ir skonis, ir vaizdas 10 balų!!!

  9. Super........ Ačiū, ačiū, ačiū!!! parašė:

    Ačiū, Beata!!! Dievinu juodą šokoladą ir kartais nusipirkdavau tokio ar panašaus kartaus šokoladinio tortuko ir kaifuodavau su kava… O dabar, Tavo dėka, jį galiu pasidaryti namie!! Nors kasdien!! 😀
    Beata, prie to paties paklausiu – gal netyčia moki pagaminti traškią karamelę ir galėtum pasidalinti receptu? Lietuvoj, cukrainėj Bijola yra toks pyragas „Traškutis“, 2008 metais pelnęs geriausio Lietuvos pyrago vardą. O jame – nieko ypatingo, išskyrus tą traškios karamelės sluoksnį, kuris nerealiai dera su šokoladiniu biskvitu…

    • Beata Nicholson parašė:

      mieloji, tas karamelės sluoksnis yra tokios drožlės keptos, (jei teisingai spėju) kurios parduodamos profesionalams, namie tokių nepasidarysite tai fabriko darbas, paskui tas drožles parduoda maišais (gamina Italijoje jas ir Prancuzijoje, nors gal ir kur kitur) ir jas įmaišo į kremus ir jūs valgote ir sukate galva iš kur tie stebuklai :)))
      na bet čia tik mano spėjimas…reikės surasti ir paragauti, ačiū labai kad pasidalinot

  10. Rasa parašė:

    Šokoladinis tortas su avietėmis nuostabus. Kepiau . Labai patiko vaikams.

  11. Ginta parašė:

    O vietoj juodojo šokolado, galima dėt pienišką? Nes juodo nemėgstu..

    • Beata Nicholson parašė:

      hmmmmm sunku pasakyti, aš niekada nieko negaminsu su pienišku, jame yra labai mažai šokolado masės ir daug kitokių priedų….rezultatas nebus toks šokoladinis ir geras kaip su juodu šokoladu, taigi jums pačiai spresti

  12. Vaida parašė:

    Turiu toki klausimeli, arteja mano gimtadienis, taigi ir as planuoju pasigaminti si skanesta 🙂 (laidoje atrode labai skaniai), bet ar gaunasi ne per saldus: sokoladas, cukrus ir sokoladinis glajus ant virsaus?
    As megstu saldziai, bet ne per saldziai….

  13. Gabrielė parašė:

    O ar būtinas rudas cukrus? ; s Kas pasikeistų, jei panaudočiau paprastą?

  14. Sokoladinis tortas parašė:

    Sveiki. Esu istikima Jusu gerbeja! Isivaizduokit ir net mano vyras su sunumi pradejo ziureti Jusu laidas po to kai atsitiktinai prisedo prie tv, kai as ziurejau kaip kepate riesutini sokoladini torta. Kadangi mes esame sokolado megejai, tai iskepiau vyrui gimtadienio proga si torta. su kiekvienu kasniu girdejau vyro pagyrimus… pyragui. 😀
    Norejau dar Jusu paklausti. Esu valgiusi pirktini sokoladini pyraga, ant kurio virsaus buvo traskus karameles skonio sluoksnis uzpiltas sokoladu. Gal zinote kaip pagaminti toki trasku karameles skonio pertepima? Manau namu salygomis iskeptas panasus pyragas butu nerealiai skanus. 🙂

  15. lina parašė:

    Sveiki ,recepciukas tikrai geras ,tiesa as lazdyno riesutis pakeiciau i migdolo ir avietes pamainiau i braskes vistiek buvo super…aciu Beata!

  16. vida parašė:

    Labai,labai patiko musu seimai vaikai alpo nuo skonio labai skanus glajus ir pats pyragas skaniausias koki esu valgiusi!!!!!!! Tik vienas klausimas ar i glaju butinai reikia deti cukraus pudros ar negalima deti paprasto cukraus?:) Ačiū :*

  17. Margo parašė:

    As tortui-pyragui papuosti naudojau saldytas (atsildytas) braskes, super, nes pats tortas gaunasi pakankamai saldus, o braskes inesa lengva rugstuma. Kepiau si torta 3 kartus ir dar kepsiu!!!

  18. Monika parašė:

    Na ka,bandysim.Lekiu i parduotuve 🙂 Palinkekit sekmes,nes siaip is pirmo karto kepiniai man nelabai pavyksta,bet reikia bandyt,nes atrodo labai viliojanciai sis pyragelis 🙂

  19. Laura parašė:

    Puikiai gavosi :))) Labai skanu su kava, man gavosi kartokas, nes naudoja juoda sokolada 70 % kakavos kuriame. Aciu uz puiku recepta!

  20. Viki parašė:

    Tikras skanumelis…

  21. sara parašė:

    super piragiuks

    <q

  22. Deimante parašė:

    O man sudege sisi pyragas 🙁 turbut per ilgai buvo 45 min 🙁 bet gavosi skanus, bet jau tos vietos kur nesudege 🙂

  23. Vilius parašė:

    buvo labai skanus pyragas super mmmmmmmmmmmmmmmmmmm.

  24. katerina parašė:

    laba diena,
    norejau paklausti, o galima naudoti konditerini sokolada „blocker“, ar tinka ir pats paprasciausias? labai smalsu isbandyti, pamacius foto primine parduotuvej perkama torta „juodoji roze“ tai taip uzsinorejau, mmm 😀

    • katerina parašė:

      man labai trapus gavos pyragas, ar kazka netaip apdariau, ar perkepinau? nors dar idejau sauksta miltu nedideli, nes pasirode per skysta tesla. o trapus, nes norejau perpjaut per pus, kad sokoladu pertept, tai man subyrejo puse gabaliuko 🙁

  25. Vilija parašė:

    Beata ,gaunasi labai mazai kiausiniu tryniu ?Vos 10 g. uztenga ?;D

  26. Julija parašė:

    Ką gi, tiek prigirta, tai susigundžiau ir rytoj bandysiu. 🙂

  27. Giedre parašė:

    kokiais riešutais geriausia pakeisti lazdynų? šeimoj yra alergiškų…:)

  28. Sa parašė:

    Sveiki, vakar kepiau šį pyragėlį, tik nežinau kas atsitiko, jis visai neiškilo ir gana kietas gavosi…gal žinot nuo ko tai priklauso? :))

  29. Aušra parašė:

    Ačiū už nepakartojamą receptą! Tokio skanaus dar nebuvau ragavus, atitinka visus mano kriterijus pyragui 😉
    Visi negali atsistebėti, kokia aš puiki šeimininkė. Draugė, kuri turi alergiją miltams ir dėl to negali valgyti daugumos tortų, liko sužavėta ir tuoj pat prisiprašė recepto, o dabar negali atsidžiaugti valgydama puikų pyragą ir nebijodama. Ačiū Tau, Beata, Tu nuostabi.

  30. Aušra parašė:

    Ačiū už nepakartojamą receptą! Tokio skanaus dar nebuvau ragavus, atitinka visus mano kriterijus pyragui 😉
    Visi negali atsistebėti, kokia aš puiki šeimininkė. Draugė, kuri turi alergiją miltams ir dėl to negali valgyti daugumos tortų, liko sužavėta ir tuoj pat prisiprašė recepto, o dabar negali atsidžiaugti valgydama puikų pyragą ir nebijodama. Ačiū Tau, Beata, Tu nuostabi.

  31. Teja parašė:

    Sakykite ar galima siam receptui panaudoti Beatos virtuves Karšto šokolado drožles? turiu visa skardine pakuote 🙂 ir kažkaip susigundžiau šiuo receptu…

  32. Greta parašė:

    Labas rytas 🙂 norejau pasiteirauti kokio dydzio formoje geriausia kepti si pyraga,pagal jusu nurodytu ingridiantu kieki? 🙂

  33. Marija parašė:

    Puikus pyragas! 🙂 As jau trecia karta ji dariau ir vel puikiai gavosi! Idealu su vaniliniais ledais 🙂

  34. deima parašė:

    o be riesutu galima?

  35. sandra parašė:

    Galvoju pabandysiu ir as toki skaniai atrodanti pyraga.. tai va dabar kepa orkaitej:)) o be riesutu manau negalima, nes kai jie susimala tai manau vietoj miltu gaunas 🙂

  36. Gabrielė parašė:

    Kokį juodąjį šokoladą jūs dedate į šį pyragą, nes šiandien kepiau ir gavosi kartokas.Ir gal galite pasakyti, kodėl pyragas sutrūkinėjo? Bet šiaip labai super pyragas ypač su ledais. Tik aš puošiau ne uogomis, o mėtų lapeliais:) Ačiū už puikų receptą:))

  37. Tatjana parašė:

    Sveiki, gaminame si torciuka, turiu klausima, kodel bekepant jis man per viduri „sprogo“ pasidare kaip ugnikalnis? ka padariau ne taip? 🙂

  38. Egle parašė:

    Sveiki,
    o kokio dydzio skarda turi but?

  39. laura parašė:

    O galima būtų pyragą be glajaus arba naudoti kokį nors kitą glaju?

  40. laura parašė:

    *daryti

  41. Agnė parašė:

    O ar galima vietoj rudojo cukraus naudoti paprastą? Kas pasikeičia naudojant rudąjį? 🙂

  42. Giedre parašė:

    su siuo pyragu viskas aisku, bet niekur pas Jus nerandu sokoladinio pyrago su buroklesiais?

  43. JULIJA parašė:

    LABA DIEMA AR GALIMA PYRAGA LAIKYTI DVI DIENAS IKI NAUDOJIMO?

  44. Lina parašė:

    Laba diena, ar kepimo miltelių dėti nereikia?

  45. Ieva parašė:

    Laba diena, o sakykite, jį geriausia, skaniausia valgyti karštą ar puikiai jo skonis atsiskleidžia ir palaikius dieną kambario temperatūroj ir tada jį aptaisius visais padažais ?

  46. Sandra parašė:

    Daug kartu kepu jusu recepta torta,oi oi labai skanu,o sveciams ir draugams labai patiko. Labai dekoju uz recepta.Super…

  47. Ieva parašė:

    Sveiki,

    o kepant pyragus gal galima šokoladą pakeisti šokolado-riešutų kremu?

    taip jau nutiko, kad namuose jo daugiau nei reikėtų, tai norisi ką nors skanesnio iš jo pasigaminti 🙂

    nebūtinai kalbant vien tik apie šį pyragą. Daug kur šokoladas naudojamas pertepimams ir pan.

    Ačiū

  48. I parašė:

    Pasakiško skonio pyragas… Tik kitą kartą dėsiu mažiau riešutų..:)

  49. Viktorija parašė:

    Beata, o ar blogai bus jei vietoj sviesto naudosiu alieju? arba kokoso sviesta? o vietoj pieno, naudosiu pvz migdolu piena? noriu pagaminti vaikinui gimtadieniui, bet jis alergiskas pieno produktams

  50. Karolina parašė:

    Laba diena, Norečiau pasiteirauti kokio dydžio kepimo indas turėtu būti, kad atituktu receptą? 🙂

  51. Justina parašė:

    Sveiki,

    pyragas gavosi per daug trapus, pjaustant visas supbyrėjo. Beata, kodėl taip galėjo nutikti?

    • Beata Nicholson parašė:

      Justina, tikriausiai riešutai buvo nelabai smulkiai sumalti, nes reikėtų, kad beveik miltų konsistencijos būtų, kad suliptų gerai su kiaušiniais ir cukrumi ir suformuotų gerą struktūrą…

  52. Kristina parašė:

    Miela Beata,
    Norėjau paklausti dėl glajaus. Man jo gavosi per daug ir niekaip nesutirštėjo. Gal pieno tiksliai nepamatavau, o gal netinkamas cukrus – pirkau Icing sugar?
    Ačiū!

  53. Aušra parašė:

    Ar glajų reikia pilti jau ant visai atvesusio pyrago?

  54. Aušra parašė:

    Tobulas tortas išėjo gimimo dienos proga. Labai patenkinti buvo tiek svečiai, tiek aš pati 🙂 apsalom iki begalybės. tikrai dar gaminsiu.

  55. Ana parašė:

    Beatule labai laukiau pyrago ir viskas atrode tarsi gerai, taciau isemus is orkautes susmego 🙁 ka daryti kad kita karta taip nenutiktu?

    • Beata Nicholson parašė:

      taip atsitinka, jei pvz orkaitė yra su vėjeliu, jis iškelia, per nelyg daug, ir tada tas oras išeina, ir pyragas subliukšta, kita priežastis, kad nebuvo iškepes iki galo ir reikia teisiog leisti jam iškepti, ir sutvirtėti

  56. Aurelija parašė:

    Paragavus sio pyrago pakerta kojas, zeme slysta is po koju, galima nugriuti kaip Gustavui per savo laida..Nera zodziu apsakyt koks jis geras..

  57. Sandra parašė:

    Labai susižavėjau šiuo receptu, tačiau iškepus likau nusivylus..ne pyragas, o blynas gavosi, plonas, o ir glaistas nepavyko…žodžiu, per daug brangus blynas..:)

  58. Irma parašė:

    Ačiū Beata!
    Superinis tortas lengvas pagaminti,ir kas svarbiausia be miltų o tai reiškia kad tinka Žmonėms kurie netoleruoja gluteno.

  59. Kristina parašė:

    Labai superinis pyragas. Kai isemiau is orkaites ir apipyliau glaistu (skystokas man jis gavosi) tai ne kaip atrode. Bet kai paragavom……… Bandykit, tikrai verta. Beje, as kepiau su graikiskais riesutais. Aciu, Beata :)))

  60. Tina parašė:

    Pyragas pavyko super 🙂 nuostabus nesudėtingas receptas nuostabioms šeimos akimirkoms

  61. Tina parašė:

    Beje gaminau su žemės riešutais ir skonis tikrai puikus, tad manau drasiai galima naudoti įvairius riešutus

  62. Evelina parašė:

    nežinau, gavosi fiasko… viską dariau pagal receptą, o tešla gavosi labai tiršta sunki, net kiaušinių baltymai nepadėjo tešlai iškilti.. tai gavosi nedidelio storio, padėjo tik tai, kad kepiau nedidelėje skardoje, tai nors ne visai blynas, bet tikrai ne kaip nuotraukoje. o užpylus glaistą, pyragas buvo beveik nevalgomas, nes saldybių saldybė, net vaniliai ledai sunkiai nugesino saldumą…

    • Beata Nicholson parašė:

      Evelina, matyt per daug įmaišėte išplaktus baltymus (arba jie nebuvo pakankamai standžiai išplakti), todėl neišlaikė formos ir kepinys gavosi sunkus, ne toks iškilęs..o dėl saldumo tai žinoma, jau kiekvieno skonis skirtingas.

  63. Izabela parašė:

    Sveiki, kiek +- kg gaunasi?

  64. Ugne parašė:

    Nuostabus tortas! Ziauriai skanu dar truputi siltas su vaniliniais ledais! Aciu!
    p.s. pradzioje padariau klaida – glaista irgi dariau dubenelyje, istatytame karstame vandenyje.. nezinau kodel, galbut blogai perskaiciau. Gavosi labai skystas, bet po to pasitaisiau – staciau tiesiai ant ugnies ir kaitinau bei maisiau, kol sutirstejo 🙂

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.