8241
Beatos virtuvė

Raudonieji kopūstai šventėms

(4)
Reikės:
  • 2 didelių svogūnų
  • žiupsnio gvazdikėlių
  • ant šaukštelio galo muskato
  • 0,5 raudonojo kopūsto
  • 3 obuolių
  • 2 burokėlių
  • 70 g rudojo cukraus
  • 150 ml obuolių acto
  • 1 cinamono lazdelės
  • aliejaus
  • druskos

Raudonuosius kopūstus panašiai troškina ir anglai, ir vokiečiai. O aš rekomenduoju dar ir burokėlių pridėti – šių daržovių ir spalvos giminingos, ir vienas kito skonį pastiprina bei maloniai išryškina. Šį patiekalą galima pasigaminti ir likus dienai iki šventės – bus dar skaniau, skonis subręs. Puikus garnyras prie šventinės žąsies, anties, kalakuto.

Svogūnus supjaustome žiedais ir sudedame į įkaitintą keptuvę su aliejumi. Suberiame prieskonius, cukrų, pasūdome ir kepame, kol jie suminkštės. Smulkiai supjaustome kopūstą. Obuolius ir žalius burokėlius sutarkuojame.

Dideliame puode sluoksniuojame kopūstus su obuoliais, burokėliais ir kepintais svogūnais. Užpilame obuolių actu, įmetame cinamono lazdelę ir kruopščiai užklojame kepimo popieriumi. Puodą uždengiame dangčiu ir troškiname apie 1–1,5 valandos. Jei daržovės atrodo sausokos, įpilkite šiek tiek vandens.

_L0A0112

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (8 balsai, vidurkis: 4,25 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (4)
Komentarai
  1. Vita parašė:

    Ketinu ruošti kaip garnyrą Kalėdoms. O kam reikia užkloti kepimo popieriumi, jei puodas ir taip bus uždengtas dangčiu?

  2. Daiva parašė:

    Sveiki, Beata, ar troškinti orkaitėje?

  3. romute parašė:

    O as dar dedu bruknių uogienės.

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.