Spausdinti

Šis pyragas toks vykęs, kad jau kepiau du kartus. Rabarbarai yra JĖGA, bet jei jų nebespėjate paragauti, tai iš esmės galite į pyragą dėti viską, kas sezoniška ir skanu. Aš dėsiu braškių ar šilauogių, ar nektarinų kai prasidės… Gamindama šį pyragą, rabarbarus truputį patroškinu. O pyragas tikrai, prisiekiu, pasiruošia per penkias minutes, nes kitap aš jo negaminčiau. Naudojau alyvuogių aliejų, kurį tiesiog pilu prie kiaušinių ir tiek (aišku galima naudoti sviestą, bet jį prieš tai reikia ištirpinti, o ir sviestas kartais mūsų namuose baigiasi, nes karvutės vis dar neturiu☺).

„Pauluns” granola čia atsidūrė, nes visada jos turiu spintelėje ir ji čia labai tinka. Taip, taip, ši granola – produktas nepigus, bet labai kokybiškas. O kita vertus, pabandykit patys pasidaryti namie kažką panašaus – pamatysite, kiek kainuoja riešutai, liofilizuotos uogos ir sėklos, plius dar laikas prie orkaitės (jei jau gaminsit patys,  tai nesitraukit nuo granolos nei minutės!). Taigi, granolos viršūnė tikrai praturtina šitą pyragą – ir puikiai papuošia, ir traškumo bei papildomo skonio suteikia. 

Rabarbarų pyragas su granola

0
komentarai
4
Porcijos
10 asm.

Reikės:

4 kiaušinių
4 rimtų rabarbarų stiebų
40 g cukruoto imbiero (nebūtinai)
400g jogurto natūralaus
100ml alyvuogių aliejaus
8-9 šaukštų kvietinių miltų
2 kupinų šaukštelių kepimo miltelių
2 šaukštų avižinių miltų
žiupsnelio druskos
vanilinio cukraus, cinamono jei norisi
4 – 5 šaukštų Pauluns granolos su avietėmis, kokosu ir braškėmis
5 - 6 šaukštų cukraus
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Rabarbarus supjaustome stambiais gabalėliais ir sudedame juos kartu su pasmulkintais cukruoto imbiero gabaliukais į nedidelį puodą. Užpilame 3 šaukštais vandens ir truputį patroškiname, kad rabarbarai ir imbieras suminkštėtų.

2

Kiaušinius išplakame su cukrumi kol suputos. Tada lėtai, plona srovele supilame aliejų ir toliau plakame – turėtų susiformuoti standesnės putos. Supilame į jas jogurtą ir  gerai išmaišome.

3

Kitame inde abiejų rūšių miltus sumaišome su kepimo milteliais ir druska. Įmaišome juos į kiaušinių masę. Tuomer jau pilame tešlą į kepimo indą (prieš tai patepkite jį rieblais arba išklokite kepimo popieriumi), tolygiai ant paviršiaus paskirstome troškintus rabarbarus ir imbierus ir galiausiai viską dosniai pabarstome „Pauluns” granola. Viskas, beliko šį grožį iškepti 180C orkaitėje apie 35-40 minučių.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai

Rašyti komentarą