8241
Beatos virtuvė

Quinoa su lašiša ir kaliaropių salotomis

(0)

Turiu pasakyti, kad praktiškai dabar mano virtuvėje gerb. kinva yra pasiekusi burokėlių suvartojimo lygį... Nes yra tiesiog pasakiška: skani, lengva ir svarbiausia - sveika kruopa.

Reikės:
  • 2 lašišos filė gabalėlių, maždaug po 150-200 gr
  • 1 stiklinaitės kinvos
  • 1 stiklainio keptų marinuotų pipirų (galima ir patiems lengvai keptuvėje pasikepti, o baigiant kepti įpilti šaukštelį balzamiko acto, druskos, pipirų)
  • 0,5 stiklinės ar šiek tiek daugiau marinuotų žaliųjų žirnelių
  • 1 kaliaropės galvos
  • Prieskonių:
  • druskos
  • pipirų
  • džiovinto raudonėlio
  • šviežių žolelių: baziliko, petražolių, kalendros
  • aliejaus
  • acto
  • medaus šlakelio

 

Kaip paruošti:
1. Puode pakepiname kinva (apie 2 min). Pasiimame puodą, užkeliame ant ugnies, metame ten kruopeles, kurios yra mažutėlės, ir kepiname truputį pamaišant. Nesudeginame, jos pradės pūkšėti ir spragėti po truputėlį – ne per daugiausiai, ir šiek tiek keis spalvą, pradės skleisti toki lengvą aromatą…
2. Pilame vandens – dvigubai daugiau nei kruopų. Pridengiame ir verdame apie 7 min., kai vandens dar bus likę ir jos dar nebus visai pasidalinę spiralėmis kaip aureolėmis (beveik kaip šventosios tos kruopelės, su aureolėmis išeina, išsivirsite, suprasite, apie ką kalbu).
3. Kai kruopos beveik išvirę, sumetame šaldytus žirnelius, keptus marinuotus, pjaustytus pipirus, ir  viską dar paverdame apie 4 min. uždengus puodą.
4. Kol kruopos verda, pasiruošiame štai ką: šaukštas arba pusė alyvuogių aliejaus, truputėlis druskos, truputėlis pipirų ir kokių nors šviežių žolelių (petražolių, kalendrų, mėtų), dedame tai, ką turime – sumaišome viską ir pilame ant išvirusių kruopelių ir jų draugų: pipirų ir žirnelių… šakute gražiai pamaišome – šiaip, jos birios ir smagios…
5. Kol kinva dar verda, reikėtų išsikepti lašišą. Paprastai: druskos, pipirų, džiovinto raudonėlio ir – ant keptuvės, įpylus šiek tiek aliejaus. Pakepame abi puses, kol gražiai iškepa.
6. Kaliaropę nulupame, sutarkuojame šiaudeliais.
7. Paruošiame padažą kaliaropei: šaukštas ar du alyvuogių aliejaus, citrinos sulčių šiek tiek, pusė ar trečdalis šaukštelio medaus, druskos ir sutrinta česnako skiltelė. Sumaišome, užpilame ant kaliaropių. Pakedename jas.
8. Viską sudedame į lėkštę: quinoa su priedais, lašišą ir kaliaropę…

Taigi čia, ką matote nuotraukoje, yra kinva su keptais pipirais ir žirneliais. Paprastai, tiesiog keptuvėje kepta lašišos filė su grūstais pipirais, raudonėliu ir druskele, ir kaliaropės salotos su paprastu medaus ir aliejaus užpilu… Dviems žmonėms ir dar dviems vaikams pramisti.

Prie kinvos recepto rašiau…

Print Friendly

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (1 balsai, vidurkis: 4.00 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (0)

Palikite komentarą



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.