8241
Beatos virtuvė

Pyragas su gervuogėmis, obuoliais, linų sėmenimis ir sezamais

(4)

Tkrai geras rudeniškas pyragas. Jei gervuogių nėr, puikiai tiks avietės arba vien tik obuoliai.

Reikės:
  • 4 kiaušinių
  • 200 g cukraus
  • 250 ml plakamosios grietinėlės
  • 100 g maltų linų sėmenų
  • 70 g maltų sezamų sėklų
  • 150 g miltų
  • 1 kupino šaukštelio kepimo miltelių
  • 1 šaukštelio cinamono
  • Didesnio dubenėlio gervuogių
  • 5 nedidelių obuoliukų

  1. Kavamale sumalkite linų sėmenis ir sezamų sėklas.
  2. Įjunkite orkaitę, temperatūra – 190 °C, formą išklokite kepimo popieriumi.
  3. Kiaušinius išplakite su cukrumi kol pasidarys puri masė.
  4. Supilkite grietinėlę ir dar paplakite.
  5. Sėmenis, sezamus, cinamoną, miltus ir kepimo miltelius sumaišykite dubenėlyje. Įmaišykite į kiaušinių masę.
  6. Supjaustykite obuolius.
  7. Tešlą pilkite į kepimo formą, išbarstykite gervuoges ir obuolius ant viršaus, kepant nusileis. Jei norite, viršų pabarstykite cukrumi ir cinamonu, bet nebūtina.
  8. Kepkite 50–60 min.
Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (Nėra vertinimų)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (4)
Komentarai
  1. Egle parašė:

    Skanus pyragas tikrai!!! tik kiek sausas man gavosi – ar per ilgai kepiau? Ar per mazai obuoliu idejau?

  2. Rasuolis parašė:

    Gėris:) dar įmečiau rabarbarų:)

  3. Vitalija parašė:

    Labai nuostabus pyragas, dejau maziau miltu ir cukraus ir gavos pusiau sveikuoliskas reikalas!

  4. Akvile parašė:

    Galima vietoj grietinėlės naudoti pieną?

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.