8241
Beatos virtuvė

Pynė su pistacijomis ir vyšniomis

(0)
Reikės:
  • 550 g miltų
  • 7 g sausų mielių
  • 140 g pieno
  • 3 kiaušinių
  • 70 g cukraus
  • 100 g sviesto
  • žiupsnio druskos
  • Įdarui reikės:
  • 200 g kapotų pistacijų
  • 300 g šaldytų arba konservuotų vyšnių be kauliukų
  • 100 g minkšto sviesto
  • 100 g rudojo cukraus
  • 1 plakto kiaušinio su dviem šaukštais pieno aptepti

Prabangi ir sodri babka – taip vadinasi mielinė pynė su daug sviesto, cukraus ir kiaušinių. Populiari visame pasaulyje, kepama su įvairiausiais priedais ir skirtingų formų. Iš pirmo žvilgsnio atrodantis sudėtingas kepinys iš tiesų yra lengvai pagaminamas, tik nereikia bijoti kreivai susukti ar nelygiai perpjauti – kiekvienuose namuose ši pynė atrodys kitaip, bet skoniu ir kvapu užburs visus vienodai.

Mieles sumaišome su cukrumi ir šiltu (apie 40 °C) pienu, paliekame 10 min., kad suputotų.
Miltus sumaišome su druska, įmušame kiaušinius, pradedame minkyti tešlą. Minkydami supilame pieno ir mielių mišinį, minkome, kol visi produktai susijungs. Geriausia tai daryti virtuviniame kombaine – leisti darbuotis minkymo antgaliui, bet tikrai įveikiama ir rankomis.

Galiausiai po nedidelį gabalėlį dedame kambario temperatūros sviestą ir toliau minkome, kol sudėsime jį visą, o tešla ims blizgėti, taps elastinga ir nelipni. Tai gali užtrukti apie 10–15 min.

Tešlą uždengiame sausu rankšluosčiu ir leidžiame pakilti dvigubai – apie valandą ar pusantros. Galima kildyti šaltai: jei planuojate kepti ryte, tai užminkykite iš vakaro, uždenkite maistine plėvele ir palikite šaldytuve pernakt. Ryte, išėmę iš šaldytuvo, nebekildykite – darbuokitės su šalta.

Kol tešla kyla, pasiruošiame įdaro ingredientus.

Pakilusią tešlą iškočiojame į maždaug vieno centimetro storio stačiakampį.

Jį ištepame minkštu sviestu, tolygiai apibarstome ruduoju cukrumi.

Paskleidžiame kapotas pistacijas ir vyšnias.

Pradedame vynioti ilgąją lakšto kraštinę ir suvyniojame į ritinį.

Tada aštriu peiliu perpjauname šį tešlos vyniotinį išilgai – į dvi ilgas dalis. Lengvai jas paspaudžiame iš viršaus ir prilaikome, kad neatsivertų.

Atsargiai supiname – abi dalis vyniojame kaip virvę – susukame ir suriečiame į apvalų žiedą.

Geriausia visa tai daryti ant kepimo popieriaus, taip išvengsime pynės deformavimosi perkeliant. Sudėliojame išbirusius riešutus ir vyšnias. Aptepame kiaušinio ir pieno plakiniu ir apie valandą paliekame pakilti.

Kepame 160 °C orkaitėje apie 45 min.

Šis receptas buvo išspausdintas 2021 m. Beatos virtuvės pavasario numeryje. Juo su mumis pasidalino Giedrė Pačenkienė – įvairiausių macaron’sų ir kitų skanėstų burtininkė bei užkalbėtoja, „Macaroom“ desertų studijos įkūrėja.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (1 balsai, vidurkis: 4,00 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (0)

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.