Spausdinti

Oi, jei aš jau valgau ryte, tai tik tai, ko iš tiesų tuo metu labai noriu. Kartais noriu kumpio, kartais banano, kartais skrebučio, kartais sumuštako su dešra, o kartais noriu kokteilio. Kokteilio privalumas toks, kad jį galima patogiai neštis, o dar jis yra gražus ir į jį reikia dėti tai, ką turi.

Man atrodo, kad tiek tų receptų vaikšto pasaulyje, kad jau tikrai nėra kuo nustebinti. Kokteilį aš darau paprastai – būtinai kas nors šaldyto, būtinai bananas, nes man jis skanus, ir man patinka saldumas, o paskui dar vienas dalykas, kuris visada praverčia yra šluota. Taip taip, šluota, tik ne ta, ant kurios skraidau, bet vadinamoji organizmo arba pusryčių šluota. Aš pirkdavau Anglijoje tokį miksą, vėliau ir Lietuvoje tokią moterį pažinojau, ji darydavo tokį mišinį. Aš labiausiai pasikliauju avižų sėlenomis ir paskui dar kanapių, ir linų sėmenų ten yra. Mano pusryčių šluotos receptas yra knygoje „Lengva kasdienybė: viskas suskaičiuota“. Bet galite į kokteilį dėti ir tiesiog po šaukštelį linų sėmenų ir avižų sėlenų, ir bus puiku. Na, o dabar jau receptas: iš nurodyto kiekio bus kokteilis dviems žmonėms SOČIAI IR GAUSIAI.

 

Pusryčių kokteilis su avietėmis

0
9
Porcijos
2 asm.

Reikės:

2 bananų
2 šaukštų ispaninio šalavijo (chia) sėklų
stiklinės šaldytų aviečių
1 nedidelio greipfruto
1 avokado
30 g pusryčių šluotos (du nubraukti šaukštai arba vienas labai kupinas)
500 ml vandens
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Ispaninio šalavijo (aš vis tiek vadinu jas čija) sėklas užpilame 500 ml vandens ir leidžiame truputį pabrinkti, kol viską kitką padarysim. Iš greipfruto išspaudžiame sultus, o jei mėgstate aštresnius pojūčius, galite dėti jį patį.

2

Kai sėklos pabrinksta, dedame į blenderį: bananus, avietes, greipfruto sultis (ar skilteles), avokadą, šluotą, supilam jau čija vandenį ir spaudžiam mygtuką. Avokadas tai mažas buvo.

Ingredientai
Patarimas

Kokteilio išeina daug, tiesą sakant, jei po stiklinę, tai ir keturiems, jei po dvigubą – tai dviems. Vienoje stiklinėje – 280 kalorijų, daug visokių gėrybių ir truputis gerųjų riebalų iš avokado, ir angliavandenių, ir skaidulų. Ir žinokite, na pasakiškai skanus.

Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. As vis noriu pasidaryti pusryčių šluota,viską jau nupirkusi,bet nesuprantu kas yra vanilės ankšties seklytes… Tai yra vanilės lazdelės viduje ar kaip.? Kas tai ?

Rašyti komentarą