Spausdinti

Na aš jau tikrai esu ne vieną keksiukų receptą pristačius, tikrai net jau ir sau galiu atsibosti… Bet iš tiesų, tai nėra nieko paprasčiau, greičiau ir lengviau įgyvendinamo… Keisti įdarus galime pagal tai, kokia nuotaika – ar debesuota, ar su pragiedruliais – ir pagal spintelės turinį – prieš šventes ar prieš atlyginimą… Šie yra su džiovintomis vyšniomis ir dar, kad būtų gražesni ir gardesni, pabarstyti migdolų skiedrelėmis.

 

Pusryčių ir popiečio arbatos keksiukai

0
komentarai
134
Porcijos
12 asm.
Kepimo, virimo laikas

Reikės:

2 kiaušinių
60-70 g sviesto
200 g miltų
1 šaukštelio kepimo miltelių
6 šaukštų cukraus (galima mažiau ar daugiau šauktu ar dviem)
100 ml natūralaus jogurto arba kefyro
Džiovintų vyšnių saujos
Razinų saujos
Migdolų drožlių
1 banano
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Kiaušinius sumaišykite su jogurtu ir cukrumi.

2

Miltus sumaišykite su kepimo milteliais.

3

Ištirpintą sviestą supilkite į kiaušinių masę.

4

Miltus berkite į skystą masę, sumaišykite. Įdėkite vyšnias, razinas ir susmulkintą bananą.

5

Keksiukų formoje išdėliokite popierines formeles ir dėkite tešlos beveik iki pat viršaus.

6

Pabarstykite migdolų drožlėmis ir kepkite 190 C apie 30 minučių, kol iškils ir gražiai paruduos.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Gal turite minčių kodėl keksiukai sukrenta? Kepant kuo puikiausiai iškyla, o paskui sukrenta. Galvojau, gal paveikia orkaitės atidarymas, bet dabar to nedarau, bet rezultatas, deja, tas pats(:

  2. o kiek keksiuku iseina pagal si recepta? na jeigu vidutinisko dydzio keksiukus daryti. man reiktu apie 40 keksiuku padaryti, nzn kiek teslos maisyti 🙂 Ir dar, noreciau keksiuku su rudu idaru, ar jis tiktu pagal si recepta?

  3. Maniškiai jau orkaitėje kyla…tikiuos pavyks, nes anks2iau bandydavu kitus receptus- nepavykdavo…tik nesuprantu kodėl visus kiekius teisingai sudėjau, bet labai mažai tešlos gavosi, vos užteko mažiukėms formytėms 15…

  4. Super greitas ir skanus desertas. O įdarus galima deti pačius įvairiausius: šviežius obuolius, vakuotus persikus, šokolada, vyšnias ir t.t.

  5. Miela Beata, keksiukai tiesiog nuostabus, bet gal galetumete patarti ko deti i tesla kad jie butu tokie „slapesni”. Dekui 🙂

  6. Tie keksiukai tikrai super.Seimynai teko kepti 4 dienas,niekaip negalejo atsivalgyti:)))
    Didziulis aciu uz tokius greitus ir paprastus ir labai skanius keksiukus!!!
    Asta

  7. Kekesiukai labai skanus. Mano sunus sake, kad prie keksiuku reikia butinai sveciu 🙂
    Tikrai aiskus receptas,viska dariau kaip nurodyta, ir pavyko puikiai! Tiesa, anyta sviesta pyle pabaigoje, ir nzn, nors produktu santykis buvo daug maz vienodas, keksiukai iskepe kietesni ir sausesni. Bet greiciau, kad sviesto pagailejo.

  8. Sveiki,
    pabandziau ir as situos keksiukus, tikrai labai skanus 🙂
    Tik susidūriau su viena bedele, kazkodel tos popierines formeles visiskai nenusiima, prilipe prie kekso. Gal zinot kodel taip?

  9. Aš kepiau su kefyru, be banano, bet įtarkavau citrinos žievelę, + sauja razinų ir sauja vyšnių; skonis puikus, bet va tekstūra – tokie per daug sunkūs, net ne sausi, o lyg per daug miltų prikimšti, sprangoki… Norisi, kad jie būtų lengvi ir purūs, kažin, ar padauginus sviesto ir kefyro taip gautųsi, kaip kad rašėte? Ačiū. Tiesa, dar dėčiau pora šaukštų daugiau cukraus, nors tikrai nesu smaližė 🙂

  10. Aš kepiau su kefyru, be banano, bet įtarkavau citrinos žievelę, + sauja razinų ir sauja vyšnių; skonis puikus, bet va tekstūra – tokie per daug sunkūs, net ne sausi, o lyg per daug miltų prikimšti, sprangoki… Norisi, kad jie būtų lengvi ir purūs, kažin, ar padauginus sviesto ir kefyro taip gautųsi, kaip kad rašėte? Ačiū. Tiesa, dar dėčiau pora šaukštų daugiau cukraus, nors tikrai nesu smaližė 🙂

  11. Turiu Beatos kalendoriu , ta pirma, kur daug kieksiuku receptu, praktiskai visus isbandiau. Gaunasi skanus, nuo stalo dingsta akimiksniu. Taciau susiduriau su viena problemele; kazkodel visada sukrenta mano keksiukai ir pyragai. orkaiteje iskyla ohoho kaip. taciau po to sukrenta. dar nekada nepavyko isaugoti iskelto pyrago nei keksiuko. net nezinau , ka daryti. Cia rasete, kad gal miltai kalti. O kokius jus miltus naudojate? Gal reikia pabandyti kepti orkates kitoje programoje, visada kepiau virsus -apacia. Gal rekia kad su vejeliu?

  12. Sveiki. Labai norėčiau pagaminti keksiukų su šokolado gabaliukais.. na, su tokiais tirpstančiais burnoje kaip būna avižiniuose sausainiuose. Ar jie perkami, ar kažkaip gaminami? Nes jei laužyčiau paprastą šokoladą, taip rikrai neišeitų..

  13. Būtų labai smagu pasigaminti šių keksiukų,bet nerandu kur pirkti popierinių keksiukų formelių. Kaip manote, Utenos Maximoje XX jų rasiu?

  14. suuuper, tai pats skaniausias (jau kurį laiką) mūsų desertas ;))) ir taip paprasta paruošti… mmmm :)~

  15. Hm.. as pirkau Prismoje ir uz 200 vnt. mokejau 5.99 lt 😛 vsio einu bandyt sita recepta tikiuos paaavyks 🙂

  16. uhuuu tikrai super receptas man pavyko nors ir produktu kiekius koregavau imusiau tris kiausinius, 2000g sviesto 250 g miltu ir 230 ml ananasu ir mangu jogurto, bei sokoladu gabaliuku 🙂 pirma karta gavos nerealus keksiukai 😛 ir beje man ju isejo 36 😛

  17. Man čia iškilo dilema: ar būtina popierines keksiukų formeles dėti į keksiukų formos skardą? Mat, aš turiu popierines keksiukų formeles, bet skardos deja ne… Negi visos turite tą skardą?

  18. As labai skania tesla padariau, bet tik orkaiteje per ilgai laikiau apie 70 min. tai pridege, bet ant virsaus varskes uzdejau tai niam niam buvo.

  19. Beata,kreipiuosi į Jus!
    Užduosiu kelis klausimus:
    1.Ar galima vietoje kefyro ar jogurto dėti pieną? Ar tada keksiukai iškils?
    2.Kodėl jie iškepti visada sukrenta? Kaip palaikyti jų formą?
    3.Ar „nepagadins” skonio,jei daryčiau keksiukus su vekuotais persikais? Ar per daug nesudrėkins visko?
    Iš anksto ačiū!

  20. Skanūs keksiukai, dariau u kart -vieną kartą su sutrintais bananais, kitą – su nutella ir kakava. Abu skaniai gavos:)

  21. skanu..neprikibo…dejom riesutu,kokoso drozliu ir pabarstem spalvotais barstukais..mmm…skanumelis:)

  22. Aciu uz receptuka ! Dar karta galima pakartoti jusu zodzius – NEPAVYKTI NEGALI ! Ir greitai pagaminami, ir skanus 😉 Kepiau silikoninese formelese , tai viskas gavosi super . Pagal savo skoni dejau 8 saukstus cukraus . Keksiukai SUPER !!!

  23. Aciu uz receptuka ! Dar karta galima pakartoti jusu zodzius – NEPAVYKTI NEGALI ! Ir greitai pagaminami, ir skanus 😉 Kepiau silikoninese formelese , tai viskas gavosi super . Pagal savo skoni dejau 8 saukstus cukraus . Keksiukai SUPER !!!

  24. kiek keksiuku iseina is pagamintos teslos? ruosiuosi gaminti ir idomu kiek cia man ju turetu iseit

  25. Laba diena, norejau paklausti kokios cia dar skardos reikia? Tai vien formeliu popieriniu neuztenka? 🙂 aciu 🙂

  26. Laba diena, norejau paklausti kokios cia dar skardos reikia? Tai vien formeliu popieriniu neuztenka? 🙂 aciu 🙂

  27. Laba diena, kepu antra karta, iskyla, o paskui sukrenta,,,kadangi kepiau ilgai net 50 min – nes pasirode kad dar limpa pagaliukas – gal but i banana atsimuse pagaliukas- tai atkrenta versija kad per trumpai kepiau… miltai 550D, tai kiba reikia 405 D naudoti? ir siaip kol siltas, tai vidus toks gavosi nu labai slapias, tai ir pagalvoju kad dar reikia pakepti ilgiau…..reikes nusipirkti 405 D miltu ir su jais issibadyti

  28. Patarimai kad keksiukai nesukristu:
    as irgi neseniai pradejau kepti ivairius keksiukus ir susiduriau su panasia problema: orkaiteje graziai iskyla, o isemus sukrenta. Nors ir skonis geras, bet isvaizda nekokia. Todel perziurejau ivairias kulinarines knygas ir pagaliau radau kelis pagrindinius keksiuku kepimo principus. Tai visai ne miltu kiekio klausimas, ar nepakankamo kepimo laiko. Tiesiog kepant tokius keksiukus reikia laikytis tam tikru taisykliu. Tikiuosi kam nors pades, nes man labai priverte. Mano keksiukai jau nebekrenta, o ieslieka grazus ir dideli 🙂 Taigi:
    1. kiausiniai turi buti kambarines temperaturos (isimkite is saldytuvo apie 15 min pries pradedant kepti);
    2. labai svarbu! kai sujungiate dvi mases, skysta (t.y. kur yra kiausiniai, pienas ir t.t.) ir sausa (t.y. kur miltai ir kepimo milteliai), per daug nemaisykite! jas reikia tiesiog sujungti, kad butu vienodos spalvos. Nesvarbu jei yra miltu gumuliukai, taip turi buti. Man buvo sunku atsispirti, visada norejosi gerai ismaisyti, bet to daryti negalima. Sujungiame, pora kartu saukstu pamaisome, ir dedame i formeles.
    3. Kepti reikia orkaites viduryje.
    4. kai keksiukai iskepe, isimkite is orkaites, pora minuciu juos palikite kepimo skardoje, kad siek tiek atvestu, tada isimkite ir padekite ant groteliu (tokios, kur orkaitej yra, tik jos neturi buti karstos, taigi isimkite is orkaites pries pradedant kepti keksiukius). Tokiu budu keksiukai atves ir is virsaus, ir is apacios. Sekmes ir skanaus!

  29. Sveiki,
    kodėl prisvyla keksiukų dugneliai? Kokios gali būti to priežastys? Viskas išeina puikiai: iškyla, gražiai paruduoja, skanūs ir minkšti, nesukrenta. Tik dugnas visada nuliūdina. 🙁

  30. Ačiū, puikūs keksiukai,bet įdomu kodėl maniškiai keksiukai taip stipriai su popiereliais susidraugauja 🙁
    gal galite kokią priežastį sugalvoti 🙂

  31. Liux receptas, žmona liepė pasigirt kad gavosi idealus:) Tik aš prie jogurto dar dėjau kondensuoto pieno ir prie miltų truputi krakmolo. Sėkmes 🙂

  32. Ir aš pabandžiau…. man visai neiškilo kažkodėl 🙁 Ir tekstūra tokia labiau į blynų panaši 🙂 Kame čia gali būt šuo pakastas? Nesu aš labai smarki kepėja…

  33. Ligšiolinė mano saldumynų gaminimo patirtis nelabai kokia. Na nemyli manęs visokie pyragai ir gana. Bet užsispyriau vistiek išmokti juos kepti. Ir va – pirmas blynas, t.y. pirmi keksiukai – visai neprisvilę – skanūs be galo. 🙂 Ačiū ačiū

  34. Pirma karta kepiau keksiukus! Ir pavyko! Labai skanus! Nesukrito! Kepiau apie 40min, nes formeles didesnes. Aciu uz recepta!

  35. Kazkaip idomiai cia daugumai sukrenta jie… Kepiau situos keksiukus gal 4 kartus ir puikiai iskepa ir iskyla. Dedu tiksliai visko kiek parasyta, gaunasi 12 keksiuku ir labai labai skanus 🙂 bananus beje pjaustau griezineliais smulkokais, nesutrinu, nes norisi kad jaustusi jie siek tiek. Vyras sake, skanesni net uz „nutellos” keksiukus 🙂

  36. Norėčiau sužinoti, kokios konsistencijos turetų gautis tešla? Man gavosi tokia sunkiai nukrentanti nuo šaukšto. Matyt teks mažinti miltų kiekį (aš neturiu svarstyklių, tai pagal internetinį „konverterį” suskaičiavus iš 200g miltų gavosi 2 „amerikoniškos kulinarijos” puodeliai (2 cup).

  37. Nu va, paragavau keksiuką, iš tiesų per sunkus gavosi. Ir per kietas. Kaip kažkas minėjo, toks blyninio skonio. Čia dėl per daug miltų?

  38. Labai AČIŪ už receptą. Išbandžiau šį receptą. Nuostabus! O keksiukai gavosi puikūs. Niekada nemaniau, kad gali būti taip paprasta juos iškepti. Kai kuriuos ingridientus pakeičiau, t.y džiovintas vyšnias-džiovintom spanguolėm, razinas-džiovintom slyvom(jas supjausčiau), dėjau šokolado susmulkinto. Skonis puikus, ne sausi, truputį su rūgštele.
    Ačiū Beata už receptą:)

  39. Dukrai super gavosi,gal kokiu šaukštu daugiau cukraus galėjo idėti,bet visumoj kad ir nieko idėt pagardinimuj neturėjo,vistiek skanu buvo.Ačiū Beata kad esi!!! 😉

  40. Beata, Beata, kada išmoksite lietuviškai taisyklingai rašyti?
    Receptai gražūs, o kalba komentaruose – pasibaisėtina… Labai liūdna.

  41. Katik, dar siltus, nesuvalgiau o susigrudau i burna! Baisiai skanus!!! tik nedejau vysniu, tik razinas, o migdolus pakeiciau lazdyno riesutais. Begalo skanuu! Beata aciuu uz nuostabius receptus jau antra diena is eiles keksiukai orkaitej!

  42. Gerbiamosios ir gerbiamieji, krepseliu keksiukams kokiu tik sirdis geidzia rasite http://www.tastyfun.lt! Na o Beatos receptu ir tastyfun.lt duetas bus incredible ir gorgeous:) Beatos talentas ir estetinio vaizdo ireminimas, nors as ir tikraja to zodzio prasme esu virtuves diletante – bet buvo tiesiog TOBULA!!! Aciu Beata

  43. sveiki, keksiukus pagal Jusu recepta gaminau budama svetimoje salyje, nuomojamam bute, kur daznas pritruksta tai gilesnio dubenelio, tai plakamosios sluoteles… bet receptas tiesiog puikus, aciu Jums seimynai buvo puikus desertas po vakarienes. Tiesa neturejau po ranka dziovintu vaisiu, tik is namu prigriebtu raudonoju serbentu, turiu pripazinti su saldziu bananu derejo puikiai, keksiukai gavosi minksti ir sultingi. Dekoju Jums Beata

  44. Skanūs! O jau gamybos paprastumas.. dėjau 4 v.š. cukraus, kitą kartą dėsiu 3, per saldu 🙂

Rašyti komentarą