Spausdinti

Tai jau tikrai sriubų metas ir puodai dirba. Aš laidoje viriau sočią TRIJŲ PUPELIŲ SRIUBĄ SU KOPŪSTAIS. Man ji tokia skani, tokia gera… Pavalgysit ir tikrai jausitės taip, kad žydit.

Tikrai mažokai valgom pupelių, o jos mus TOKIOS naudingos… Tik prisiminkite, reikia prieš verdant pupeles gerai išmirkyti.

Pupelių sriuba su kopūstais

7
komentarai
0
Porcijos
6 asm.

Reikės:

1 saliero
1 svogūno
1 morkos
gabalo moliūgo
1 l sultinio
1 stiklinės virtų baltųjų pupelių
1 stiklinės virtų juodųjų pupelių
1 stiklinės virtų spindulinių pupuolių
Druskos
2 laurų lapų
Ketvirčio kopūsto
Pusės citrinos sulčių
Alyvuogių aliejaus

Žalumynų ir keptų česnakų padažui:

Krapų
Petražolių
10 keptų česnako skiltelių
Pusės citrinos sulčių
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

Gaminame sriubą:

1

Alyvuogių aliejuje pakepiname kubeliais supjaustytus svogūnus, salierus ir morkas.

2

Pakeptas daržoves beriame į puodą, ten pilame sultinio.

3

Sudedame kąsnio dydžio gabaliukais pjaustytą moliūgą, sudedame visų rūšių pupeles. Beriame druskos, dedame lauro lapus. Leidžiam pavirti 10-15 min., kad moliūgas pradėtų minkštėti.

Reklama
41011
4

Supjaustome kopūstą smulkiai ir dedame prie moliūgo, kad pavirtų.

5

Dalį sriubos nusemiame ir sutriname su rankiniu trintuvu. Pilame atgal į puodą, įspaudžiame pusės citrinos sultis.

6

Paruošiame pagardą: žalumynus smulkiai supjaustome, sudedame į dubenėlį su česnakų skiltelėmis, įspaudžiame pusės citrinos sultis. Sutriname viską šakute. Galime paskystinti alyvuogių aliejumi.

7

Į dubenėlį pilame sriubos, gardiname česnakų ir žolelių pagardu.

Ingredientai
Patarimas
  • Jei virsite pupeles patys, tai džiovintas pupeles užmerkite ir palaikykite bent 12 val. ir tik tada virkite.
  • Bet jei reikia pupeles išmirkyti greičiau, darom taip: nuplauname pupeles, užpilame dvigubu kiekiu vandens, užverdame puode. Kai užverda, išjungiame kaitrą ir leidžiame pabūti tame karštame vandenyje valandą. Ir druskos truputį įberiame. Tada jau verdame.
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003

Rašyti komentarą