8241
Beatos virtuvė

Puikieji vištos sparneliai ir dviejų rūšių marinatas

(22)

Ginkdie, nevalgyti sparnelių, jei marinatas žalias, t. y. neiškepęs, nesusicukravęs ir ant odelės gražiai nenugulęs, o šviežias… Čia tai jau beveik pavojinga… Taigi, palaistyti marinatu prašome viduryje kepimo…

Reikės:
  • 0,5 kg vištienos sparnelių
  • Marinatui Nr. 1:
  • 0,5 citrinos sulčių
  • 2 šaukštų kečupo
  • 2 skiltelių česnako
  • 1 šaukštelio paprikos miltelių
  • 1 šaukšto dijono garstyčių
  • džiovinto čili pipiriuko (jei patinka aštrumynai)
  • druskos, pipirų
  • Marinatui Nr. 2:
  • kupiniausio šaukšto medaus
  • 2 šaukštų sojos padažo
  • 1 šaukšto kepinto sezamo aliejaus
  • 2 šaukštų laimo arba citrinos sulčių
  • 3 skiltelių česnako
  • 2 cm imbiero
  • 0,5 šaukštelio paprikos miltelių
  • 0,5 šaukštelio malto kumino
  • čili pipiriuko džiovinto, vėlgi, jei patinka aštrumynai
  • druskos

Kaip paruošti:
1. Mano naudojamas medus kietokas, tai aš imu puodą, kabinu riebų šaukštą medaus, jį pašildau ant ugnies, kad pasileistų, ir ten sudedu visus kitus ingredientus, imbierą sutarkuoju, česnaką sutrinu.
2. Ir į tą šiltą marinatą merkiu vištos sparnelius, gerai pamasažuoju ir leidžiu pasimarinuoti – geriausiai per naktį, bet iš tiesų, užtenka ir poros valandų. Pagal health and safety, tai nei šilto marinato negalima pilti ant jų, nei laikyti lauke, bet aš taip darau ir niekas nenumirė… tfu tfu tfu, kaip sakant… Taigi, keletą valandų, jei ne šaldytuve ir bent keturias valandas, jei šaldytuve.
3. Marinatas skystokas, tai gali tekti pamaišyti keletą kartų jį, kad viskas gerai įsigertų.
4. Ir vienu, ir kitu būdu, kepame karštoje orkaitėje apie 40 minučių.
5. Kai jie jau truputį apkepę, tai tada dar marinatu palaistome, pabaigiame kepti.

Skanumas neišpasakytas… Martynai, pasakyk!!!

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (19 balsai, vidurkis: 3,63 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (22)
Komentarai
  1. Aušra parašė:

    antrasis marinatas nieko ypatingo, man trūko aštrumo ir išvis skonio, gal viską reikia dvigubinti…? Labai šiaip sau.

  2. Kristina parašė:

    Noriu paprieštarauti Aušrai 🙂 gaminau taip pat, buvo tikrai puikus skonis, nedėjau čiliuko, o tikrai buvo super super 10 balų.

    • Gabriele parašė:

      Kristina manau nėra čia ko prieštarauti Aušrai kiekvieno žmogaus skonis ir nuomonė skirtinga 🙂 nėra čia ko kibti 🙂 Ir aš taip pat pritariu Aušrai 🙂

  3. Emilia Maria parašė:

    Antrasis marinatas jau xxx kartu namuose isbandytas ir beveik visi draugai sito stebuklo paragave prasyte praso recepto! Tik as dedu ne paprasta, o rukyta cesnaka, kurio ir kvapas ir skonis daug ypatingesnis…

  4. Renata parašė:

    Aš taip pat gaminau su antruoju padažu, tiesiog tobulas receptas.
    Ačiū:)

  5. Inga parašė:

    Na, visi bando antraji recepta, o as pabandysiu pirmaji! Ziuresim vakare kaip gausis.
    Aciu, Beata :*

  6. Audra parašė:

    o kokia temperatura kepimo ? 200 laipsniu ?

  7. Tigrera parašė:

    Pirmas marinatas super, vaišinau svečius, tai visi labai gyrė 🙂

  8. Justas parašė:

    Gaminau pagal 2 recepta, visai patiko, noreciau pamegint dar iskept ant lauzo 🙂

  9. Aistute parašė:

    Na ka, Beatule ,bandysim ragausim ,Tavuosius sparniukus su medaus marinatu ir melynąjį dar sūrio padaza darysiu dabar,bet ar tiks ?:)) ir norejau paklausti kur sezamo seklu alieju perki? nes visa tesco perejau neradau..tai imaisiau sezamo seklu pakepinus o dabar pagalvojau,kad man sudegs jos per 40 minuciu 🙁

    • Beata Nicholson parašė:

      perku parduotuvėje…ieškokite prie azijietiškų dalykų…..O šiaip jei neįdėsite tai tiek jau to…Kepinti sezamai gera mintis, bet gal juos geriausia būtų užbrastyti pabaigoje kai iškeps??

  10. Dovile parašė:

    Norejau paklausti , o marinatas koks turi buti tirstas, ar skystas? man gavosi skystas =)

  11. Kordelia parašė:

    Nerealus iseina ! Labai skanu ! <3 xxx

  12. Dovile parašė:

    Sveiki, o galima kept sparniukus ant lauzo uzmarinavys pagal pirmaji recepta?

  13. Raimonda parašė:

    Gaminau abu , antrasis labai labai skanus! Pirmuoju marinatu ruosti sparneliai gavosi rugstoki.

  14. Viktorija parašė:

    Naudojau antra receptuka, ingridientu kieki dejau is akies ir gavosi Super! tikrai NYAM :))

  15. Orinta parašė:

    Laba diena, Beata,
    Noriu padėkoti už tikrai “nenuvilinčius” receptus.
    Planuojame išbandyti ir šiuos, tik klausimas ar su abiem marinatais paruoštus sparnelius galima kepti ant laužo (ant grotelių)?

  16. Laura parašė:

    Pasigaminau ir nebuvau nusivylusi. Vos vos pakeičiau receptą: vietoje imbiero dėjau maltą imbierą, neturėjau malto kumino ir bla bla bla… Bet juk kiekvienas gamina pagal SAVO SKONĮ. Iš pradžių bijojau, dvejojau. Pagaminusi marinatą pirmą kartą pamaniau, jog jis per saldus, vėliau, per rūgštus ir taip be galo, be krašto. Artimieji paragino tiesiog pabandyti juk viskam yra pirmas kartas. Ir jei gavosi tiesiog…CHEFS KISS!!! Antrą kartą gamindama naudojau vištienos blauzdeles, receptukas – tiesiog na net neturiu žodžių, buvo „bombinis“. Miela, Beata, na tik tu gali mus nustebinti tokiais maloniais siurprizais ir recepčiukais!!!

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.