Kaip paruošti:
1. Mano naudojamas medus kietokas, tai aš imu puodą, kabinu riebų šaukštą medaus, jį pašildau ant ugnies, kad pasileistų, ir ten sudedu visus kitus ingredientus, imbierą sutarkuoju, česnaką sutrinu.
2. Ir į tą šiltą marinatą merkiu vištos sparnelius, gerai pamasažuoju ir leidžiu pasimarinuoti – geriausiai per naktį, bet iš tiesų, užtenka ir poros valandų. Pagal health and safety, tai nei šilto marinato negalima pilti ant jų, nei laikyti lauke, bet aš taip darau ir niekas nenumirė… tfu tfu tfu, kaip sakant… Taigi, keletą valandų, jei ne šaldytuve ir bent keturias valandas, jei šaldytuve.
3. Marinatas skystokas, tai gali tekti pamaišyti keletą kartų jį, kad viskas gerai įsigertų.
4. Ir vienu, ir kitu būdu, kepame karštoje orkaitėje apie 40 minučių.
5. Kai jie jau truputį apkepę, tai tada dar marinatu palaistome, pabaigiame kepti.
Skanumas neišpasakytas… Martynai, pasakyk!!!
Noriu paprieštarauti Aušrai 🙂 gaminau taip pat, buvo tikrai puikus skonis, nedėjau čiliuko, o tikrai buvo super super 10 balų.
Kristina manau nėra čia ko prieštarauti Aušrai kiekvieno žmogaus skonis ir nuomonė skirtinga 🙂 nėra čia ko kibti 🙂 Ir aš taip pat pritariu Aušrai 🙂
Antrasis marinatas jau xxx kartu namuose isbandytas ir beveik visi draugai sito stebuklo paragave prasyte praso recepto! Tik as dedu ne paprasta, o rukyta cesnaka, kurio ir kvapas ir skonis daug ypatingesnis…
Aš taip pat gaminau su antruoju padažu, tiesiog tobulas receptas.
Ačiū:)
Na, visi bando antraji recepta, o as pabandysiu pirmaji! Ziuresim vakare kaip gausis.
Aciu, Beata :*
Valgytojai uzskaite!!! Sake, kad labai skanu!!!
o kokia temperatura kepimo ? 200 laipsniu ?
Pirmas marinatas super, vaišinau svečius, tai visi labai gyrė 🙂
Gaminau pagal 2 recepta, visai patiko, noreciau pamegint dar iskept ant lauzo 🙂
Na ka, Beatule ,bandysim ragausim ,Tavuosius sparniukus su medaus marinatu ir melynąjį dar sūrio padaza darysiu dabar,bet ar tiks ?:)) ir norejau paklausti kur sezamo seklu alieju perki? nes visa tesco perejau neradau..tai imaisiau sezamo seklu pakepinus o dabar pagalvojau,kad man sudegs jos per 40 minuciu 🙁
Norejau paklausti , o marinatas koks turi buti tirstas, ar skystas? man gavosi skystas =)
Nerealus iseina ! Labai skanu ! <3 xxx
Sveiki, o galima kept sparniukus ant lauzo uzmarinavys pagal pirmaji recepta?
Gaminau abu , antrasis labai labai skanus! Pirmuoju marinatu ruosti sparneliai gavosi rugstoki.
Naudojau antra receptuka, ingridientu kieki dejau is akies ir gavosi Super! tikrai NYAM :))
antrasis marinatas nieko ypatingo, man trūko aštrumo ir išvis skonio, gal viską reikia dvigubinti…? Labai šiaip sau.