Spausdinti

 

 

 

Provanso įkvėpta višta, kepta puode

0
komentarai
23
Porcijos
6 asm.
Kepimo, virimo laikas
50 min.

Reikės:

6 vištos ketvirčių
400 ml baltojo vyno
saujos slyvinių pomidorų
saujos alyvuogių
1 galvos česnako
Provanso žolelių mišinio
druskos
pipirų
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Vištienos ketvirčius ištriname druska, pipirais ir Provanso prieskoniais bei gerai apskrudiname keptuvėje.

2

Į puodą dedame neluptą česnaką, pomidorus, alyvuoges, pilame vyną ir sudedame ketvirčius. Troškiname apie 50 minučių.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Šiuo metu kepa vištytė pagal šį receptą 🙂 kepu orkaitėje, tikiuosi tai neturės jokios įtakos skoniui. Jau kvepia visi namai !!! Ačiū Beata, kad suteiki įkvėpimo kaskart gaminant:)

  2. Sveiki Beata,
    Norėčiau pasigaminti šio patiekalo pusę porcijos (3-4 ketvirčius), tad visus ingridientus irgi skelti per pusę?:) Ačiū, laukiu atsakymo!!:))

  3. Beprotiškai skanu. Iš pradžių gan skeptiškai žiūrėjau į alyvuoges, kurių visa esybe nemėgstu, tačiau sekiau receptą labai akylai ir jų idėjau. Buvo taip skanuuuu!

  4. O aš turiu šviežią vištukę 2 kg, noriu ją visą taip ištroškinti. Kiek maždaug visko daugiau reiktų dėti, Beata? Ačiū labai.

  5. Si vistyte skaniausiai gaunasi ja kepant spyziniame puode. Tai iskilo klausimas, kur siais laikais gauti gera-tikra spyzini puoda. Ir kokios talpos puodas butu optimaliausias 4asmenu seimai:-)

  6. Pasaka! Dėjau 300 ml sauso vyno ir tiek pat obuolių sulčių. Baiminausi, kad vaikui gali būt per daug aitru nuo (galimai) nenusigaravusio vyno. Buvo liuks! Ačiū!!

  7. Sveiki, norėjau paklausti kas geriausiai ir skaniausiai tiktų prie šio patiekalo t.y. ryžiai, makaronai, kažkokios tai salotos?:)

Rašyti komentarą