8241
Beatos virtuvė

Princo pyragėlis

(36)

Sausainiai yra angliški, tokie gana specifiniai, itin trapūs Digestives, bet niekas netrukdo panaudoti paprastų keturkampių lietuviškų iš "Selgos" ir "Gaidelis" serijos.

Reikės:
  • 500g digestives sausainių
  • 9
  • 150g sviesto
  • 100g juodo šokolado ant viršaus užlieti

 

Šokoladukus ir sviestą susmulkinam ir – į puodą. Pamaišom, kol ištirpsta, nesudeginam. Reikės viską pamaišyti, kad viskas supultų į vientisą masę, juk nenorėsite, kad sviesto balos stovėtų paviršiuje? Ugnis nedidelė taip pat – nedeginam, tik tirpdom. Pusę sausainių sutrupinam beveik iki miltų, kitą pusę, kad liktų tokių nago dydžio gabaliukų.

Ištirpdytus šokoladukus su sviestu pilam ant sausainių ir viską sumaišom, tada tiesiam į maistine plėvele ištiestą indą, skardą ir ranka paspaudžiam, kad tampriai sugultų ir nebūtų storas sluoksnis, o kokių 3 cm max…

Šokoladą ištirpdom garų vonelėje arba, jei atsargiai – mikrobangų krosnelėje ar puodelyje, užpilam ant sausainių, palyginam ir leidžiam viskam sustingti šaldytuve arba tiesiog šiaip kambaryje. Viskas bus gana solidu…

Va štai toks sausaininis pyragėlis su vestuvių aidu ir dabar gal jau uždarom temą: gyveno ilgai ir laimingai…

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (4 balsai, vidurkis: 1,75 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (36)
Komentarai
  1. Princo Williamo tortas parašė:

    Pas mus raso kad sitas receptas yra Princo megiamo torto. Tai kuris is tikruju? http://www.oprah.com/food/Chocolate-Biscuit-Cake-Recipe

  2. Vika parašė:

    viename internetiniame psl radau kiek kitoki princo tinginio receptą:
    1 pakelio McVities Digestive sausainių (berods, esu jų mačiusi didžiuosiuose prekybos centruose, bet juos pakeisti galima 200 gramų trapių avižinių sausainių),
    8 šaukštelių (120 gramų) margarino arba sviesto,
    0,5 puodelio Golden Syrup’o arba medaus (galima dirbtinio, galima tikro),
    0,5 puodelio ir 2 šaukštelių nesaldintų kakavos miltelių,
    250 gramų juodojo šokolado. Sutraiškykite sausainius į smulkius gabalėlius. Puode ištirpdykite sviestą, palaipsniui į jį suberkite sausainius, sirupą (medų), kakavą. Maišykite, kol gausite vientisą masę. Ją supilkite į gilų indą, gerai suspauskite ir įdėkite į šaldytuvą.
    Ištirpdykite šokoladą ant lėtos ugnies, užliekite juo „tinginio“ masę bei vėl viską padėkite į šaldytuvą ir palikite kelioms valandoms. Skanaus!

  3. LM parašė:

    Na, jau ant stalo 🙂 Gerulis gerulis.. O jau tas istirpdytas Mars – va pasirodo, kuo galima pakeisti karaleme is Mc Donalds ledu…
    Del recepturos – na, zinoma, kad Karaliskieji virejai tirkai jau Mars netirpdino vestuvems 🙂 Bet cia ir yra visas Beatos gerumas, kad ji kaip visada, pristato paprastai liaudziai prieinama ir suprantama varianta… Tiesa, sis gal kiek brangokokas gaunasi, bet didzia proga galima. Kitakart reiks matyt kazkokios rududu ir sokolado proporcijos ieskot

  4. MiglėM parašė:

    Beata, o tie Digestives reikalingi be nieko? Ta prasme, kad jų ten yra iš šokoladais aplietų visokių. Ar tiesiog pliki sausainiai turi būt?

    • Erika parašė:

      Na jei bus su sokoladu tai skonio nesugadins manau 🙂 bet pigiau imti paprastus, nes saldumo pakanka 🙂
      Pati isbandziau si recepta, labai patiko! Gavosi labai trapus, lengvai pjaustesi. As tuos Marsus labai neilgai kaitinau, tik gavosi vientisa mase su sviestu, ir tokia ne skysta dar, ir iskart maisiau su sausainiais (bijojau per daug nesukaramelizuoti, kad po to nesukietetu per daug).
      Aciu uz puiku recepta! Ir tas juodas sokoladas ant virsaus labai tinka, ta salduma sumazina 🙂

  5. Cholocolate Fudge parašė:

    Kaip ten bebutu niekas nepakeis Nigella Lawson Chocolate Pistachio Fudge http://www.nigella.com/recipes/view/chocolate-pistachio-fudge-96

    Dar yra is Cholocate and Peanut Crunchies, bet tas receptas yra tik knygoj 🙂

  6. Neringa parašė:

    Digestives sausainiu maciau hyper Rimi Panoramoje. Tokie pat kaip Beata ir naudoja, taigi galesim isbandyti!!!!

  7. Aušra parašė:

    o man tai toks klausimėlis kilo, ar šis pyragėlis turi būti labai kietas, ar aš kažką ne taip padariau? 🙂 net atpjaut nesugebu koks kietas gavosi 😀

  8. Reda parašė:

    Man gavosi tikrai labai skanus ir nekietas. LT Digestive sausainiai yra daug kietesni uz is uz uzsienio, todel gal ir kietas… As naudojau Norvegijoje pirktus Digestive, tai jie subyra kaip miltai.

  9. andzela parašė:

    Nerealus princo pyrageliai! Aciu Beata. Vakar dariau si deserta pirma karta ir jis pavyko,be dideliu vargu! Visiems labai patiko,net gi vyrai paprase dar:)
    P.S. as pagailejau pinigeliu “Mars“ sokoladukams,naudojau “manija“ skonis fantastiskas!

  10. princo pyragelis parašė:

    jau trys kartus bandziau si pyrageli ir labai visiems patiko tik va as negavau tu ypatynguju sausainiu bet ir su gaideliu gavosi puikiai

  11. princo pyragelis parašė:

    a as siandien juos dariau. bet man kazkaip labai jau kietas gavos. Na pati mase? Tai tiesiog dalim i skardele turejau deti. Ar ir jums taip???As kaitinau marsa su sviestu kol tokia vientisa mase gavosi, bet ji tikrai ne skysta pas mane…

  12. Rasa parašė:

    Miela Beata, žaviuosi tavo gebėjimu skaniai ir (regis) paprastai gaminti. Ačiū tau. Noriu pasiūlyt išmėginti mano pakoreguotą nuodėmingą saldžiąją palaimą. Taigi, reikia smėlinės tešlos, ja išklojam skardą. Dubenyje sumaišom du indelius jau išvirto (api 1,5 val.) saldinto kondensuoto pieno su dviem-trim saujom smulkintų figų, tiek pat razinų ir dukart tiek paruoštų žemės riešutų. O riešutus paruošiam taip – paskrudinam (geriausia orkaitėj) ir nuimam luobeles, tada beriam į keptuvę, pulam šlakelį aliejaus ir pakepinam ( atsargiai – nesudeginti). Riešutus sudedam į kondensuoto masę ir viską išmaišom. Tolygiai paskirstom ant tešlos ir kepam ant 180 celsijaus apie 40 min. Iškepusį apliejam šokoladu (apie 150 g.). Panašiai kaip snikeris, tik su vaisiais. Žinoma, galuma dėti tik riešutus, bet mano šeimynai taip skaniau. O jei tingisi tešlą minkyt, galima ant vaflio. Tikrai nuodėmingai skanu, tik bėda, kad rūbai traukiasi… Siūlau pamėginti 🙂

  13. sara parašė:

    su tais marsais tai nieko jau tokio, kaip tik Vynotekoj 1o marsu pakuote kainuoja tik 10lt, tai visai apsimoka 😉

  14. Skanu:) parašė:

    Na ,,Mars“ tikrai brangoka gal , ypac tiems kas LT gyvena.As pakeiciau Mars sokoladukus Sainsburio sokoladukais,skoniu nieko jie nesiskiria nuo Marsu o ir sudetis labai panasi.

  15. GretaJanson parašė:

    as cia rudeni buvau aplankiusi Anglija tai labai kazhkoki panasu pyraga valgiau kuris vadinasi „Princ Wiliam cacke“ ar panaziai

  16. Krisina parašė:

    Nesupratau del sutrupintus sausainiu (kaip miltai) juos sumaisyt su kiais sausainiais ir tada pilt sokoladine mase?

  17. Gabs parašė:

    neapsikenciau ir nukulniavau I vietini ‘babaju’ kioska, kirtau paka digestives, 1 marsa, ir sumeciau uzsilikusiu Quality Street trecdali dezes, nes nuo kaledu jau negaliu I juos ziuret. gavosi superinis rocky road’as kitaip….

  18. Jūratė parašė:

    „Reikės:
    500g digestives sausainių
    9
    150g sviesto
    100g juodo šokolado ant viršaus užlieti“

    Tai kas ten tie 9? „Mars“ šokoladukai? Tik iš komentarų galima suprasti…

  19. Aiste parašė:

    Man irgi neaišku su tais 9. Kad Mars šokoladukai tai aišku, bet kiek gramų? Nes jų skirtingų būna…

  20. Deimante parašė:

    Labai jau trapus.. Nesuprantu kam ten reikejo puse smulkinti, puse ne..Kitą kartą darysiu kaip tinginį, tik gabaliukais , o ne iki miltų. Nes nesamone.

  21. Edita parašė:

    Super pyragelis!!! labai mėgstamas, tik susidūriau su problema, kad niekur neberandu digestives sausainiu pirkti 🙁 gal galite patarti į kokius galima pakeisti, kad būtų tokie pat trapūs kaip digestives ?

    • Beata Nicholson parašė:

      Ar marks and spencer bandėte? jei nerasite paieškokite yra visokių sausainių tokių būna avižinių latviškų ar kažkokių, tieisog keletos rušių sudėkite, galite ir krekerių įdėti truputi …pamaišykite žodžiu

  22. Greta parašė:

    Sveika Beata, o gal turite koki isbandyta recepta kaip paciai issikepti „digestives“ sausainius?

Palikite komentarą



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.