Aš į kiaušinio plakinį daug cukraus nededu. Mieliau pabarstau cukrumi jau kepantį skrebutį – taip jis pasidengia gardžia karameline plutele.
P.S. Ne pirmo šviežumo duona, išmirkyta kiaušinio plakinyje su pienu, tradiciškai yra vadinama prancūzišku skrebučiu.
Produktų pakaks 4 porcijoms
O mano močiutė tokius mums kepdavo vaikystėje.
Senai, senai, kai dar buvo gūdus sovietmetis ir valgyti visai nebuvo ko, nes buvom studentai, tai kepdavom šitaip batono riekes, o kadangi cukraus irgi neturėdavom, tai berdavom žiupsnį druskos ir tos riekės gerai eidavo su pomidorų padažu arba majonezu. 🙂
O aš tokius skrebučius kepu orkaitėje – man taip skaniau 🙂
Vaikyste dvelkiantis receptas, naudojamas ir brandžiame amžiuje vėlyviems sekmadienių pusryčiams!Bravo, Beata, kad jį rekomenduojate !Tik noriu pasidalinti patirtimi ir vienos garsios amerikietės, rašančios apie maistą ( kaip ir Jūs) rekomendacija šiuos skrebučius kepti ant aliejaus- ir vien tik ant aliejaus.
Prancuzai sita patiekala vadina „Le pain perdu“, tiesiogiai isvertus „pamesta duona“. Laaaabai skanu 🙂