8241
Beatos virtuvė

Pomidorų/lęšių sriuba

(12)
Reikės:
  • 1 svogūno
  • 1 saliero lapkočio
  • 1 morkos
  • 2 nedidelių obuolių
  • indelio (400 ml) konservuotų savo sultyse pomidorų ar šiaip pomidorų tyrės (pastos)
  • 1 stiklinės raudonųjų lęšių
  • čiobrelių
  • raudonėlių
  • druskos (arba sultinio), pipirų
  • trupučio aliejaus

Tokio tipo pomidorų – lęšių sriuba yra labai populiarus dalykas, aš ne kartą esu visokiuose viešuose meniu ją aptikusi. Reikia raudonųjų smulkių lęšių, šiek tiek daržovių ir pomidorų. Tiesa, čia, nuotraukoje nėra, bet šiaip tikrai labai pagerintų reikalą ir pastiprintų viską (aš vėliau tai padarysiu) pakepinti smulkiai pjaustytos chorizo dešros, ir dar, jei yra noro, įmesti šalia kokių špinatų saujelę ar česnako smulkią skiltelę. Viską uždėti ant karštos sriubos, čia vietoje grietinės.

Kaip paruošti:
1. Supjaustome svogūną ir jį pakepiname puode su šlakeliu aliejaus.
2. Ten pat sudedame supjaustytus salierą ir morką. Lengvai pakepiname.
3. Sudedame stambiai supjaustytus obuolius, prieskonius, pomidorus ir lęšius.
4. Viską užpilame vandeniu ar sultiniu ir verdame 20-30 min.
5. Viską sutriname maisto smulkintuvu.

Sriubą galima paskaninti kartu su česnako skiltele ar špinatų saujele pakepinta chorizo dešra. Bet jei nesinori nei mėsos, nei papildomo vargo, tuomet teta Grietinė visada tiks… Greita sriuba, neturintiems laiko ar įkvėpimo.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (4 balsai, vidurkis: 4,25 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (12)
Komentarai
  1. Džiu parašė:

    Beata, labai ačiū už nuostabų receptą! Nors vietoje saliero dėjau porą ir prieskonius naudojau kitokius, sriubytė gavosi nepakartojamai skani!

  2. Monika parašė:

    Norėjau paklausti – o kas Leituvoje atitinka tą chorizo dešrą?

  3. Gintare parašė:

    Sveiki,
    o jei vietoj raudonuju lesiuku deciau baltus? ar ju skonis skiriasi? aciu uz atsakyma! 😉

  4. Gintare parašė:

    atsiprasau, turejau omenyje zaliuosius 🙂

    • Beata Nicholson parašė:

      ko gi cia dabar atsiprasineti, jei turit mintyje tuos kur tokie pusiau zalsvai rudi, tai jie gerai suverda ir tikrai negadins sriubos, ir tamsiai zalieji puikiai tiks, tik jie nesuvirs i sriuba kaip raudoni ar tie rudieji…skanios sriubos:)))

  5. Amrikse parašė:

    Sriuba puiki, ačiū už receptuką !

  6. Diana parašė:

    Beata, pamenu pas Jus būdavo dar viena raudonųjų lęšių sriubytė su imbieru, tik niekur neberandu. 🙁 Gal galėtumėt padėti surasti? Ar aš kažką maišau ir tokios sriubos nebuvo?

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.