Kai karštą vasaros dieną norisi poilsio ir pilvui ir rankoms – toks lengvas užkandis su mozzarella sūriu bei pomidorais – pats geriausias pasirinkimas. Pomidorai jau pradeda nokte nokti ir savo naminiu kvapu bei turtingu skoniu vyliote vylioti bei valgomi prašyte prašosi. Geresnio partnerio pomidorui, kaip mozzarella sūris irgi sunkiai beatrasi, na o pesto, kurio pareiga ir taip nuolat budėti šaldytuve jei prireiktų, tą sūrio ir pomidorų draugystę tik sutvirtins tokiu lengvu pikantiškumu.
Griebiam Alligator Slicer pjaustyklę, tik viens – pomidoras supjaustytas, tik du – mozzarella irgi. Žinoma, žinoma, vis dar galima pjaustyti ir peiliu. Klojame riekeles į lėkštę pakaitomis, pašlakstome pesto padažu, papuošiame keletu bazilikų lapeliais ir į vasarišką stalą. Skaniausia valgyti dviems užgeriant vėsiu baltuoju vynu.
O kaip pasigaminti pesto padažą?