8241
Beatos virtuvė

Poetiškos burokėlių salotos

(0)
Reikės:
  • Burokėliams:
  • 6 burokėliai
  • 2 šaukštų balzamiko
  • džiovintos aitriosios paprikos
  • druskos, pipirų
  • Obuolių marinavimui:
  • 2 obuolių
  • 100 ml obuolių acto
  • 200 ml vandens
  • 3 šaukštų cukraus
  • šaukštelio pankolių sėklų
  • 2 lauro lapai
  • 2 juodųjų pipirų
  • Sūrio ritinėliams:
  • 2 indelių minkšto ožkos sūrio (gali būt ir vienas)
  • saujos petražolių, krapų
  • pusės gerai nuplauto apelsino žievelei
  • Užpilui:
  • 5 šaukštų gero alyvuogių aliejaus
  • pusės citrinos sulčių,
  • pusės šaukštelio medaus
  • žiupsnelio druskos
  • Kruopoms:
  • skardinės konservuotų avinžirnių
  • poro
  • aliejaus kepimui
  • stiklinės išvirtų grikių (nepervirtų!!!)

Jei trumpai, šios salotos gaminamos iš keletos elementų: pirmu smuiku, aišku, griežia kepti burokėliai, maistingai palaiko avinžirniai su porų saldumu, pritaria nepervirti grikiai,  lengvai marinuoti obuoliai gražiai skonį rūgštele pjauna, o ožkos sūris apvoliotas žolelėmis puošia ir turtais savo karūnuoja. Didžiuojuos ir taškas.

Gamybos etapai tokie:

1. Kepam burokėlius orkaitėje;

2. Grikius išsiverdam, o avinžirnius reikės greitai kartu su porais pašildyti keptuvėje;

3. Obuolius švelniai pamarinuojam (nebūtina, galima tiesiog dėti skilteles pašlakstytas citrina arba naudoti kriaušes);

4. Tepamas, minkštas ožkos sūris apvoliojamas smulkiai pjaustytose petražolėse, krapuose ir apelsino tarkiuose.

5. Užpilas: galima sugalvoti kokį paprasčiausią, bet ne mažiau svarbus gali būti toks: kokybiškiausias alyvuogių aliejus, keletas citrinos lašų, truputis druskos ir pusė šaukštelio medaus.

Gaminam:

Ruošiame burokėlius:

1. Burokėlius supjaustom skiltelėm, klojam jas į skardą, pašlakstom balzamiko actu ir aliejumi, pabarstom  džiovinta aitriąja paprika, druska bei pipirais ir kepam apie valandą karštoje orkaitėje 200C. Galite kepti rankovėję arba pridengę indą su kepimo popieriumi ar folija – greičiau suminkštės, o pabaigoje patarčiau įjungti vėjelį ir nuimti pridengimą, kad apdžiūtų apskrustų, bet išliktų kandami.

Ruošiame kruopas:

1. Porą smulkiai supjaustom, pakepinam apie penkias minutes ant vidutinės ugnies, o pabaigoje suberiam nusunktus virtus avinžirnius. Viską pašildom keptuvėje apie tris minutes, pabaigoje įspaudžiam truputį citrinos sulčių ir užberiam druskos.

2. Išsiverdame lengvai pasūdytame vandenyje stiklinę grikių. Tik nepervirkite. Jie turi likti lengvai kieti.

Marinuojame obuolius:

1. Marinatą gaminame taip: actą, vandenį, cukrų, prieskonius pakaitiname puodelyje, leidžiam atvėsti, o tada užpilam ant plonai supjaustytų obuolių. Aš pyliau šiltą dar gerokai, nes laiko nebuvo prūdai, bet geriau būtų marinatą atvėsinti. Galima naudoti ir paprastus obuolius, juos supjaustyti paskutinę minutę, kad neparuduotų arba pašlakstyti citrinos sultimis.

Gaminame ožkos sūrio ritinukus:

1. Susmulkiname žoleles: krapus ir petražoles. Surakuojame smulkiai apelsino žievelę ir sumaišome su kapotomis žolelėmis. Šaukštelių pagalba suformuojame sūrio rutuliuką ir apvoliojame jį pagarduose.

Užpilo sumaišymas:

1. Citrinos sultis sumaišom su medumi ir druska, įsukam alyvuogių aliejų.

 Montuojam salotas:

Į plaščią lėkštę tiesiam virtus ir padžiovintus grikius (galite tai padaryti orkaitėje), šalia beriame porus su avinžirniais, išdėliojam burokėlius, tada obuolių skilteles, tarpuose rutuliukų prikaišiojam. Pašlakstom užpilu. Šalia dubuo žalių lapų gali būti, jei jų yra ir norisi.

Ilgas aprašymas, bet iš tiesų tai labai paprasta tiesa?

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (Nėra vertinimų)
Loading...

Palikite komentarą

26097
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/BV_banner_maggi.gif
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/Koldunai-300x250px.gif
26104


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.