8241
Beatos virtuvė

Pikantiška keptos duonos ir pupelių mišrainė

(5)
Porcijos: 4
Gaminimo laikas: 20min.
Reikės:
  • 400 g baltųjų ar raudonųjų pupelių
  • 6 riekių juodos duonos
  • aliejaus duonai pašlakstyti
  • druskos
  • 2 saliero stiebų
  • 1 ilgavaisio agurko ar 2 trumpavaisių
  • po saują laiškinių česnakų, krapų, petražolių
  • 4–5 šaukštų „Obelių“ majonezo su kietuoju sūriu ir česnakais
  • šviežiai grūstų pipirų

Soti, skalsi, traški, maloniai saldi ir gaivi ši šventiška mišrainė nepaliks abejingų. Puikiai tiks šeimos savaitgalio meniu paįvairinti ar šventiniam stalui. Tiesą sakant, žinome žmonių, kurie tokią mišrainę deda ir ant Kūčių stalo. Šįkart siūlome tradicinį receptą šiek tiek patobulinti – duonos kubelius ne kepti aliejuje, o skrudinti orkaitėje, gaivumo suteiksite nepagailėję šviežio agurko ir saliero lapkočio, viską į nuostabią dermę sujungs „Obelių“ majonezas su kietuoju sūriu ir česnakais – jis čia groja pirmuoju smuiku.

Gaminame: pupeles užmerkiame iš vakaro ir kitą rytą išverdame. Neperverdame, svarbu, kad pupelės išlaikytų formą.

Duoną supjaustome kubeliais, apšlakstome mėgstamu aliejumi, pabarstome druska ir kepame iki 190 °C įkaitintoje orkaitėje, kol paruduos, apskrus. Prireiks apie 14–16 minučių.

Agurką nuplauname, perpjauname pusiau, šaukšteliu išskobiame sėklytes. Agurką smulkiai supjaustome. Saliero stiebus nuskutame, perpjauname pusiau ir dar padalijame į plonesnes juosteles, supjaustome jas kubeliais. Prieskonines žoleles susmulkiname.

Visus ingredientus sumaišome su „Obelių“ majonezu su kietuoju sūriu ir česnakais, pagardiname šviežiai grūstais pipirais.

„Obelių“ majonezas su kietuoju sūriu ir česnakais primena iš kokybiško majonezo, tarkuoto kietojo sūrio ir visų taip mėgstamų česnakų namuose ruoštą pagardą. Šis majonezas puikiai tiks mišrainėms, sumuštiniams, trapučiams, virtam kiaušiniui gardinti ar plonai pjaustytoms įvairioms daržovėms pamirkyti.

Ieškokite didžiosiose „Rimi“ ir „IKI“ parduotuvėse. 

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (23 balsai, vidurkis: 4,09 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Margarita parašė:

    O kam skusti saliero stiebus?

  2. Lina parašė:

    Ar galima naudoti konservuotas pupeles? Kaip tuomet reikėtų jas paruošti?

  3. Gintare parašė:

    Siek tiek pakeiciau, nes neturejau tokio majonezo. Patarkavau surio, idejau cesnako ir sumaisiau su majonezu. Tikrai labai skani misraine, aciu uz recepta

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.