8241
Beatos virtuvė

Pievagrybių ir avinžirnių troškinys su kuskuso kruopomis

(13)
Reikės:
  • 1 svogūno
  • 1 šaukšto aliejaus
  • ½ šaukšto cinamono
  • 1 šaukštelio kumino
  • 400 g pievagrybių
  • 400 g skardinės konservuotų pomidorų
  • 400 g skardinės avinžirnių
  • 1 šaukštelio medaus
  • druskos, pipirų
  • 175 g kuskuso/bulguro kruopų
  • 50 g razinų
  • druskos
  • saujelės petražolių/kalendrų papuošimui

Įkaitinkite keptuvę su aliejumi. Supjaustykite smulkiai svogūną ir pakepkite, kol suminkštės. Suberkite prieskonius ir pakepkite apie vieną minutę vis maišant. Supjaustykite pievagrybius i ketvirčius, suberkite juos į keptuve ir patroškinkite 2 minutes. Tada supilkite pomidorus. Nuo avinžirnių nupilkite skystį ir suberkite į keptuvę, įdėkite medų. Lėtai patroškinkite apie 8-10 minučių.

Tuo tarpu sumaišykite kuskusą su razinomis ir druska dubenyje. Užpilkite 250 ml karšto vandens ir uždenkite. Palikite apie 7-10 minučių ir tada šakute pakedenkite, kad kruopos būtų purios.

Petražoles ar kalendros lapelius supjaustykite ir prieš patiekiant, įmaišykite į troškinį ir šiek tiek pasilikite papuošimui.

Dėkite troškinio ir kuskuso ir mėgaukitės. Skanaus!

IMG_3986

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (4 balsai, vidurkis: 3,00 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Justina parašė:

    Kaip man patinka kuskusas! Reikės būtinai pabandyti, nes su kuskusu idėjų niekada nebus perdaug, tik mano kuskusinis favoritas kol kas yra tabbouleh salotos 🙂

  2. Alvyda parašė:

    Labai skanus ir neapsunkinantys, bet sotumo jausma teikiantys pietus ar vakariene! Is pradziu kiek dvejojau del cinamono, bet jis taip puikiai su kuminu susidraugavo, kad net nelabai jautes 😉 tikrai verta isbandyt, skanaut ir pakartot!

  3. Eglė parašė:

    O jeigu dar sauleje džiovintu pomidorų įmaišius, ar tiktu? 🙂

  4. agne parašė:

    Receptas kiek egzotiskas, del prieskoniu bei ingridientu. butinai norejau isbandyt, nes megstu veganiska virtuve. Patiekalas nera gurmanams…nors prieskoniai tikrai gerai harmonuoja ir suslieja i visuma. Bet nebuvo laaaabai skanu. Bet – isbandyta 🙂

  5. Odeta parašė:

    Labai skanu! Patiko, greita ir paprasta.

  6. Ramunė parašė:

    Sveika Beata, ar vietoje pievagrybių galima dėti kitokius grybus?

  7. Akvile parašė:

    oi kaip aciu uz kitokia vakariene:) super skanu ir kaip greitai pasigamina 🙂 beje, puikus dalykas yra miezinis kuskusas (barley cous cous), jame daugiau skaidulu;)

  8. Gražina parašė:

    Na gi visai nieko, patiko. Žiūrėsim kaip šeimyna įvertins 😉

  9. Goda parašė:

    Kada dėti medų? Pačioje pradžioje prieš apkepant svogūną?

  10. Viktorija parašė:

    Puikus receptas, pabandysiu dar šiandien, tik medaus nedėsiu, manau vis tiek bus skanu 🙂 Kaskart labai apsidžiaugiu suradus naują neišbandytą veganišką receptą. Daugiau tokių!!!

  11. Diana parašė:

    Man pritrūko česnako, tačiau vistiek buvo neblogai.

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.