8241
Beatos virtuvė

Perlotas su kalakutiena, mangų ir garstyčių padažu

(4)
Reikės:
  • 50 g virtų perlinių kruopų (maždaug 20 g nevirtų)
  • 1,5 šaukštų alyvuogių aliejaus kepti
  • 1 nedidelės skiltelės česnako
  • 2 pievagrybių ar miško grybų (50 g)
  • 100 g paprikų (maždaug 0,5 paprikos)
  • 50 g žalių žirnelių ankščių (arba kitokių žalios spalvos daržovių, tinka cukinijos, brokoliai, šparaginės pupelės)
  • saujos šviežių petražolių
  • 150 g kalakuto ar vištų krūtinėlės
  • 0,5 šaukšto mangų čatnio
  • 0,5 šaukštelio grūdėtųjų garstyčių
  • 0,5 šaukšto citrinų sulčių
  • žiupsnelio džiovintų raudonėlių
  • druskos, pipirų

Pavadinimas tikrai įmantrus – kaip rizotas, taip ir perlotas. Ir šis pavadinimas iškart sufleruoja, iš ko bus pagamintas patiekalas.

Perlines kruopas mėgstu nuo vaikystės. Man labai patinka jų tekstūra, be to, šios kruopos yra maistingos ir sočios. Manau, kad vienintelis perlinių kruopų trūkumas, užkertantis joms kelią į šlovę virtuvėje ir klestėjimą, yra ilgas paruošimo laikas. Bet jas verdant nuolat budėti prie puodo nereikia, tad laisvesnę dieną, pavyzdžiui, sekmadienį, šitą užduotį verta sau deleguoti. Šaldytuve virtos perlinės kruopos gali stovėti mažiausiai dvi dienas, tad padarę šiek tiek laiko investicijų savaitgalį, darbo dienomis turėsite labai malonią laiko grąžą – tereikės pasišildyti.

Perlinės kruopos su skrudintais grybais, kalakutiena ir aromatingu padažu nė iš tolo neprimena nekalto, mažai kalorijų turinčio patiekalo, tačiau patys matote, viskas suskaičiuota. Sotu ir skanu.

Padažui siūlau klasikinį saldžiarūgštį garstyčių derinį, tik medų keiskite mangų čatniu. Šitiek produktų skirta vienai sočiai porcijai. Tinka valgyti su žaliomis salotomis arba šviežiais agurkais ar pomidorais.

490 kcal

Eiga: česnaką nulupame ir susmulkiname.Grybus nuplauname ir supjaustome riekelėmis. Papriką supjaustome juostelėmis. Į keptuvę pilame šaukštą aliejaus, įkaitiname ir suberiame česnaką bei Gerai juos paskrudiname.

Suberiame ir likusias daržoves, pasūdome, pagardiname pipirais ir apie 7 minutes patroškiname uždengę dangčiu. Į keptuvę su daržovėmis suberiame virtas kruopas. Jei masė labai sausa, įpilame porą šaukštų vandens, uždengiame dangčiu ir leidžiame kruopoms sušilti. Beriame smulkiai supjaustytas petražoles. Kitoje keptuvėje kepsime kalakutieną. Mėsą supjaustome plonomis juostelėmis, pabarstome druska ir pipirais.

 

mazyles

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (7 balsai, vidurkis: 3,86 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (4)
Komentarai
  1. Paula parašė:

    reiks isbandyt mangu ir garstyciu padaza! Atrodo labai skaniai! 🙂
    http://enjoybypaula.com

  2. Viktorija parašė:

    Nerealus perloto receptas. Nuo šiol dažnai ruošiu, net pietum darbe ir šaltas labai skaniai susivalgė!!!! Ačiū Jums Beta 🙂

  3. Adele parašė:

    manau, kad perloto ‘kose’ ir mesa su padazu veikia atskirai, abudu skanus, bet ne itin dera kartu. Perloto pakankamai zemisko skonio o mesa su padazu pakankamai stipraus ir charakteringo skonio. Patiekalas nesigavo blogas, taciau antra karta sio derinio negaminciau
    Beje padazas gavosi itin skanus

  4. Deimantė parašė:

    Kažkos nepabaigtas receptas. Po mėsos iškepimo, nieko neberašo apie padažo gaminimą. Nei kur tiksliai tuos raudonėlius naudoti… Trūksta pabaigos…

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.