Spausdinti

Pavadinimas tikrai įmantrus – kaip rizotas, taip ir perlotas. Ir šis pavadinimas iškart sufleruoja, iš ko bus pagamintas patiekalas.

Perlines kruopas mėgstu nuo vaikystės. Man labai patinka jų tekstūra, be to, šios kruopos yra maistingos ir sočios. Manau, kad vienintelis perlinių kruopų trūkumas, užkertantis joms kelią į šlovę virtuvėje ir klestėjimą, yra ilgas paruošimo laikas. Bet jas verdant nuolat budėti prie puodo nereikia, tad laisvesnę dieną, pavyzdžiui, sekmadienį, šitą užduotį verta sau deleguoti. Šaldytuve virtos perlinės kruopos gali stovėti mažiausiai dvi dienas, tad padarę šiek tiek laiko investicijų savaitgalį, darbo dienomis turėsite labai malonią laiko grąžą – tereikės pasišildyti.

Perlinės kruopos su skrudintais grybais, kalakutiena ir aromatingu padažu nė iš tolo neprimena nekalto, mažai kalorijų turinčio patiekalo, tačiau patys matote, viskas suskaičiuota. Sotu ir skanu.

Padažui siūlau klasikinį saldžiarūgštį garstyčių derinį, tik medų keiskite mangų čatniu. Šitiek produktų skirta vienai sočiai porcijai. Tinka valgyti su žaliomis salotomis arba šviežiais agurkais ar pomidorais.

Perlotas su kalakutiena, mangų ir garstyčių padažu

0
komentarai
4
Porcijos
2 asm.

Reikės:

50 g virtų perlinių kruopų (maždaug 20 g nevirtų)
1,5 šaukštų alyvuogių aliejaus kepti
1 nedidelės skiltelės česnako
2 pievagrybių ar miško grybų (50 g)
100 g paprikų (maždaug 0,5 paprikos)
50 g žalių žirnelių ankščių (arba kitokių žalios spalvos daržovių, tinka cukinijos, brokoliai, šparaginės pupelės)
saujos šviežių petražolių
150 g kalakuto ar vištų krūtinėlės
0,5 šaukšto mangų čatnio
0,5 šaukštelio grūdėtųjų garstyčių
0,5 šaukšto citrinų sulčių
žiupsnelio džiovintų raudonėlių
druskos, pipirų
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Česnaką nulupame ir susmulkiname.Grybus nuplauname ir supjaustome riekelėmis. Papriką supjaustome juostelėmis. Į keptuvę pilame šaukštą aliejaus, įkaitiname ir suberiame česnaką bei Gerai juos paskrudiname.

2

Suberiame ir likusias daržoves, pasūdome, pagardiname pipirais ir apie 7 minutes patroškiname uždengę dangčiu. Į keptuvę su daržovėmis suberiame virtas kruopas. Jei masė labai sausa, įpilame porą šaukštų vandens, uždengiame dangčiu ir leidžiame kruopoms sušilti.

3

Beriame smulkiai supjaustytas petražoles. Kitoje keptuvėje kepsime kalakutieną. Mėsą supjaustome plonomis juostelėmis, pabarstome druska ir pipirais.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Nerealus perloto receptas. Nuo šiol dažnai ruošiu, net pietum darbe ir šaltas labai skaniai susivalgė!!!! Ačiū Jums Beta 🙂

  2. manau, kad perloto ‘kose’ ir mesa su padazu veikia atskirai, abudu skanus, bet ne itin dera kartu. Perloto pakankamai zemisko skonio o mesa su padazu pakankamai stipraus ir charakteringo skonio. Patiekalas nesigavo blogas, taciau antra karta sio derinio negaminciau
    Beje padazas gavosi itin skanus

  3. Kažkos nepabaigtas receptas. Po mėsos iškepimo, nieko neberašo apie padažo gaminimą. Nei kur tiksliai tuos raudonėlius naudoti… Trūksta pabaigos…

Rašyti komentarą