Spausdinti

Salotos su įvairiomis kruopomis – naujausia mada. Ir maistinga, ir sotu. Šios – su senomis geromis ir sočiomis perlinėmis kruopomis. Tik svarbu jų nepervirti. Labai skaniai ir šviežiai čia suskamba morkos, agurkai ir pomidorai. Patys paprasčiausi ir pigiausi ingredientai su trupučiu fantazijos, truputis razinų, kumino – ir pietūs tikrai maloniai nustebins. Ir vėl nė gramo mėsos, bet valgis maistingas, sotus ir naudingas.

Perlinių kruopų salotos

0
komentarai
4
Porcijos
2 asm.

Reikės:

100 g perlinių kruopų
2 nedidelių agurkų
1 vidutinio dydžio morkos
5 vyšninių pomidorų
saujos auksinių razinų
saujelės petražolių, raudonėlių, bazilikų
žiupsnio malto kumino
2 šaukštų tyro alyvuogių ar sėmenų aliejaus
1 šaukšto citrinų sulčių arba balzaminio acto
druskos, pipirų
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Perlines kruopas išverdame šiek tiek pasūdytame vandenyje, bet visiškai nesuverdame, kad nebūtų ištižusios, visai suminkštėjusios. Auksines razinas užpilame karštu vandeniu ir paliekame pabrinkti.

2

Morkas ir agurkus nuskutame. Morkas sutarkuojame plonais šiaudeliais, o agurkus perpjauname pusiau ir šaukšteliu išskobiame sėklytes, tada supjaustome. Vyšninius pomidorus padalijame į keturias dalis. Žoleles susmulkiname peiliu.

3

Mažame dubenyje sumaišome aliejų, kuminą ir citrinų sultis, įberiame druskos ir pipirų, gerai išplakame. Sudedame visus ingredientus į dubenį ir išmaišome.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Kodėl reikia sėklytes iš agurko išimti?
    pastaruoju metu marau, kad visur beveik taip yra daroma.
    Ačiū už atsakymą 🙂

Rašyti komentarą