Spausdinti

Štai tokia mano interpreracija grucės tematika. Perlinės kruopos visai dera mūsuose, o kadangi su laida „Keliauk ir ragauk. Lietuva” svečiavausi Dzūkijoje, tai neapsieita ir be džiovintų baravykų. Pridėjau ir visą aibę sezoninių daržovių: morkų, moliūgų, porų ir pievagrybių, beigi žalumynų. Žinoma, rūkyta šoninė tik dėl macnumo, jei norite, galite jos nedėti. Labai skanus garnyras ir pagrindinis patiekalas, ir puikus kamšalas riebiai žąsiai.

TV laida „Keliauk ir ragauk. Lietuva“ yra projekto „Lietuvos gamtos ir kultūros paveldo objektų (išteklių) pristatymas vietinio turizmo rinkoje“ (Nr. 05.4.1-LVPA-V-812-01-0003) dalis. Laidą inicijuoja Valstybinis turizmo departamentas prie Ūkio ministerijos, ji nansuojama pagal 2014–2020m. Europos Sąjungos fondų investicijų veiksmų programą iš Europos regioninės plėtros fondo ir Lietuvos Respublikos valstybės biudžeto lėšų.

Perlinių kruopų plovas

0
komentarai
4
Porcijos
5 asm.
Kepimo, virimo laikas
55 min.

Reikės:

800 g perlinių kruopų
0,5 l sultinio ar vandens
500 g pievagrybių
250 g moliūgo
100 g šaltai rūkytos šoninės
100 g saulėje džiovintų pomidorų
50 g džiovintų baravykų
50 g sviesto
1 poro
3 morkų
1 šaukšto kmynų
po saują: laiškinių svogūnų, petražolių, krapų
druskos, pipirų
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Pirmiausiai, užmerkiame džiovintus baravykus. Tuomet viską atskirai susipjaustome: šoninę, krapus, petražoles, pievagrybius. Atskiriame laiškinių svogūnų baltąsias dalis – jas susmulkinam, o pjaustytus laiškus naudosime pabaigoje. Morkas bei moliūgą smulkiai sutarkuojame. Išverdame perlines kruopas.

2

Į įkaitintą keptuvę dedame smulkintą rūkytą šoninę, pakepiname, kol paskrus.

3

Tuomet į keptuvę palydim smulkintas svogūnų baltąsias dalis, tarkuotus moliūgus ir morkas. Leidžiame kelias minutes pakepti.

4

Pasiruošiame didelį puodą, kuriame užviriname vandenį ar sultinį, ir suverčiame keptuvės turinį, tegul troškinasi.

5

Džiovintus baravykus išimam iš vandens (jo neišpilkite, dar prireiks!) ir susmulkinam. Keptuvėje išlydome sviestą ir apkepame supjaustytus pievagrybius. Sudedame juos į daržovių puodą, ten taip pat dedame susmulkintus baravykus.

6

Gardiname šaukštu kmynų, supilame ir skystį, kuriame mirko baravykai. Taip pat supjaustome saulėje džiovintus pomidorus ir dedam juos į puodą. Suverčiame virtas perlines kruopas.

7

Laikas į puodą dėti peiliu pasmulkintas žoleles, viską gerai išmaišome. Pagardiname druska ir pipirais. Skanaus!

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Jei išėmus sultini, pridėjus skanu lengva padaža, gautusi perlinių kruopų salotos. Pirmą kartą tokias paragavau Norvegijoje (kaip ir deserta iš perlinių kruopų!:) ). Sriuba butinai darysiu:)

Rašyti komentarą