8241
Beatos virtuvė

Pavlova

(59)

Garantuoju – dauguma paprašys pakartoti…

Data 2009 birželio 11, autorius odeta
Reikės:
  • 5 vidutinio dydžio kiaušinių baltymų
  • 250 g cukraus
  • 1 šaukšto balto vyno acto (arba citrinos rūgštelės ant šaukštelio galiuko)
  • 1 šaukštelio krakmolo
  • Grietinėlės suplakti
  • Šviežių uogų (braškių)

Taigi, pavlovos pagrindinė proporcija tokia:  1 kiaušinis + 2 šaukštai cukraus

Kaip paruošti:

  1. Baltymus pradedame plakti ir plakame, kol susidaro tokios putos, bet dar ne standūs balti kalnai.
  2. Tada po truputį, po šaukštą dedame cukrų ir plakame kol visas cukrus susiplaka.
  3. Dedame actą ir krakmolo pabarstome, dar paplakame ir jau tikrai labai labai standūs, blizgūs ir kieti baltymai tampa.
  4. Skardą arba kokią nors torto formą išklojame kepimo popieriumi… Kadangi baltymai tokie standūs, kad jie niekur nebėgs, tai beveik nereikia jokios formos… Tik juos gražiai su šaukštu suformuoti į apvalų ratą ar kvadratą ir pašauti į orkaitę.
  5. 150-160 C valandai, po valandos išjungiame ir einame miegoti, o Pavlovą paliekame orkaitėje.
  6. Kitą dieną moreginį padą nulupame nuo popieriaus, išplakame grietinėlę, sudedame ją ant morenginio pado, pabarstome braškėmis.

O šiaip, jei dar su braškėmis norite pažaisti, tai migdolinis braškių tortas ir greitas braškių tortas bei Etono betvarkė jau kažkada aprašyta buvo… Čia jau ir bus beveik visi mano mėgstamiausi braškiniai momentai… Na, dar tik to braškinio muso trūksta…

Gražaus savaitgalio visiems ir linkiu, kad braškiaujant jūsų neužpultų varlės …

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (25 balsai, vidurkis: 4,04 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (59)
Komentarai
  1. laura parašė:

    Kepiau si morenga, bet man kazkaip nelabai… 🙁 Pirma, turbut per karsta orkaite buvo, nes man jis per daug sudziuvo, net padege sakyciau… Nera jokio tasumo, tiesiog kietas, byrantis morengas. Antra, kaip si deserta valgyti? Su sauksteliu morengas neiveikiamas, o rankom jei imi vaisiai ir grietinele krenta, rankos pilnos deserto buna… Gal turi pastoveti su grietinele isteptas, tada suminkstes? Nes as tik maza gabaleli susitepiau paragavimui ir is kart valgiau. Zodziu, kazkaip nusivyliau. Skonis gal ir nieko, bet va turiu priekaistu siam patiekalui. Kaip bebutu gaila.

  2. Diana parašė:

    Nuostbus receptas! Man puikiai pavyko ir morengas, ir viršus. Gaminau šį desertą jau keletą kartų. Bet kai gimtadienio proga nusinešiau į darbą didžiulį padėklą, galvojau, kad ir padėklo neliks… Paskui visos kolegės recepto prašė. Dažniausiai gaminu su avietėmis serbentais ar mėlynėmis. Skanu nerealiai.

  3. Gražina parašė:

    Pasakiškas receptukas! Kai tik įsigijau pačią pirmą Beatos knygą, iškart įsidėmėjau šitą „Pavlovos“ receptą. Ir per savo gimtadienį iškepiau savo svečiams. Malonu buvo stebėti aplinkinių reakciją žaibiškai dorojant šį dieviško skonio desertą. Galvojau, kad šiuo skanėstu teks mėgautis tik per gimtadienius, bet …jį kepu taip dažnai, kad jau pritrūkau idėjų ko DAR ant jo galima būtų pridėti. Šitą „Pavlovą“ vasarą darau su įvairiausiomis uogomis atskirai bei jų mišiniais, o žiemą, kai pasibaigia šaldytos uogos, labai praverčia konservuoti vaisiai arba švieži egzotiniai vaisiai, kurių visada rasi parduotuvėje… Taigi, skonis ir išvaizda šito deserto – super! O moteris paperka tai, kad jis gaminamas BE MILTŲ, juk nuo miltų …storėjama… Tik ar taip? 🙂

    • Beata Nicholson parašė:

      ha ha ha ha Gražina, man patiko jūsų komentaras, storėjama man rodos nuo įvairių dalykų, jei būtų galima tą vieną kaltininką išryškinti, tai visiau seniai būtų ploni :))) ha ha ha bet įvairovėje yra džiaugsmas… Pavlova tikrai yra geras dalykas

  4. nepavyko parašė:

    Sveiki,

    nežinau kodėl, bet nepavyksta man Pavlova. Dariau atrodo viską kaip reikia, tačiau nestandėja jinai. plakiau gal 30 minučių ir nieko… tokią ‘sriubytę’ įkišau į orkaitę,,, pažiūrėsim, gal kas gausis…

  5. Migle parašė:

    Nuostabus desertas… Ir tikrai nesunku pagaminti. ACIU 🙂

  6. Viktorija parašė:

    Sveiki, turiu toki labiau profesionalui konditeriui skirta klausima: ar galima Pavlova kepti is sendintu baltymu (skirtu macaronsams)?. Aciu

  7. Lijana parašė:

    Ar morengo vidus turi butu minkstas?

  8. agneta parašė:

    Sudas…kepiau TRIS kartus gaunasi kaip pyragas ,iskilsta o po to susileidzia,nerekomenduoju sio recepto,siandien vakare vaiko gimtadieni parduotuve nedirbs iki rytojaus ,liksim be pavlovos >:(

  9. Agata parašė:

    Patariu kepti apatineje lentynoje ant 100 C 1val 20min. Nes kitaip virsus labai paruduoja sakyciau perkepa 😉

  10. Edita parašė:

    Ragavau šį puikų desertą (ne mano keptą) ir jis buvo nuostabus! Bet man kažkodėl nepavyko net iš antro karto 🙁 abu kartus gavosi lipnus zefyras, toks sukritęs. Nors skonis ir neblogas bet ne tas. Viską dariau pagal receptą. Ar galėjo silikoninė forma pakeisti kepinį? Nes per naktį jis neišdziuvo o sukirto ir liko drėgnas 🙁

  11. Dovile parašė:

    Laba diena,

    Puikus receptas, butinai isbandysiu! Tik vienas klausimas- kiausiniu reikia 5 ar 6? Ar pirmiausia sudeti 5 baltymus, o po to plakant deti cukru ir DAR viena kiausini? Aciu.

  12. Ilona parašė:

    kepiau siandien sita geri, kadangi nuo zagareliu liko baltymai:) Niekaip neisplakiau iki standumo baltymu, nezinau kame reikalas, ir cukraus dejau pakankamai, net daugiau nei nurodyta, o ir morengus esu ne syki sekmingai kepus. Na bet pusskyste mase supyliau i skarda, kepiau ir isejo tobulai 🙂 na, siek tiek subliusko tas kalnAs, kuria orkaitej augo, bet gavosi trasku ir visai neapdeges, viduje toks seksualiai tasus morengas 🙂 kepiau 150 laipsniu vidurinej lentynoj rezime virsus+apacia. Grietinele purskiau is butelio ir dejau naminiu saldytu avieciu. Seimyna neislauke, kol morengas per nakti isdzius .. 😀 Visi patenkinti ! Gardu ! Jei esat netikusios seimininkes nekaltinkit recepto 🙂

  13. Smit parašė:

    O vyno actas nepriduoda skonio, jis man toks aitrus atrodo?

  14. Samanta parašė:

    Na štai kepa manoji pavlova jau… norėjau paklausti,o kur sunaudojate likusius trynius???;)

  15. Aiste parašė:

    Laba, tai taip ir neaisku man, kiek is viso baltymu deti ir kiek cukraus? 5 baltymus ir 10 saukstu cukraus? 🙂

  16. vasara parašė:

    pirma ikaitinkit orkaite iki 250 “ ir pries idedant kepti sumazinkit iki 100″ .Kepti reikia 60-70 min,isjunkit,bet neisimkit,leiskit pastoveti per nakti.Garantuotai pavyks,isbandyta!

  17. Gabriela parašė:

    Ar galima pakeisti vyno actą paprastu actu?:)

  18. Bernadeta parašė:

    Nu, bandysiu. Tikiuosi pavyks

  19. Indrė parašė:

    Laba diena, Beata:)

    Sakykite ar nieko blogo nenutiks, jeigu naudosiu obuolių actą ir taip pat ką galėčiau dėti vietoj krakmolo?

    Ačiū už atsakymą:)

  20. brigita parašė:

    labas vakaras siandien nutariau ismeginti pavlova kepti vietoj paprasto cukraus dejau kristalizuota fruktose (mano vaikuciui negalima cukraus) tai galvojau nustebinsiu seimyna. ar tas cukrus galejo pakeisti torto konsistencija? jis iskepe minkstas ir net labai kaip biskvitas? ar jis dar sukietes ar jau nieko cia nebepadarysi?

    • Beata Nicholson parašė:

      žinoma kad pakeite, as siulyciau jei vaikams negalima cukraus tai fruktoze taip pat yra cukrus tik kitokia forma, pasiulyciau jums geriau vaikams padaryti nekepta torta be cukraus, rasite bloge sekmes

  21. Jolita parašė:

    Sveiki, Beata.
    Kokia galėtų būti priežastis, kad gražiai pradėjęs kilti kepamas morengas, kepimo viduryje ( maždaug) gerokai pažemėja. Susiplaka gerai,standziai. Bandėm kepti iškart vieną paskui kitą. Abu kartus buvo tas pats. Orkaitė elektrinė. Iš pradžių ikaitinta iki 180 laipsnių, idėjus masę -iškart sumažinta pirmu kartu iki 160,antru kartu – 150 laipsnių. Pradeda kilti gražiai, vienodai, o veliau kraštai tarsi nusvyra, pažemėja. Aukštesnis lieka tik vidurys.

    • Beata Nicholson parašė:

      Miela Jolita, nutinka taip dėl temperatūros pokyčių, siūlyčiau nekepti aukštoje temperatūroje (180C), o žemoje (140C), ir ilgai labai (net iki 5 valandų, kad tikrai išsausėtų). Sėkmės

  22. Vilma parašė:

    Sveiki. O kiek gramu deti baltymo? Kiek bus 5 kiaušinių baltymai gramais? Turiu baltymu jau prikaupus

  23. Dalia parašė:

    Sveiki, noriu paklausti del grietineles. Jei grieyinėlę ir vaisius sudesiu iš vakaro, ar jie per nakti „nepavandenija“? Ačiū.

  24. laima parašė:

    sveiki ,viskas man puikiai gavosi, bet popieriu nuimti tai labai sunku jis visas subyra , nuimineju visiskai atvesusi , gal kas zinote kaip tai teisingai padaryti

  25. Lukrecija parašė:

    Labai skanus tortas „Pavlova,,

  26. Greta parašė:

    As issikepiau Rata ir nusprendziau dar karta viska pasiskaityti ir bam as padariau rata kaip ir minejot bet kiek as ziurejau tai reikia kaip pada padaryti o jus minejot rata tai ir as taip padariau kaip turi buti

  27. Beatričė parašė:

    Kepiau pavlova jau antrą kart (morengus esu kepusi daug kartų ir jau žinau kaip teisingai juos paruošti, taip pat turiu gerą plakiklį, kuris gerai išplaka baltymą) . Pirmą kartą viskas gavosi puikiai, tačiau šį kartą viskas sekėsi neblogai, kol nepalikau morengo išjungtoje ir praviroje orkaitėje. Po valandos atėjusi radau jį subliuškusį, nežinau kame problema. Dar vienas klausimas: ar morengo vidus turi būti drėgnas ir minkštas? Pirmą kartą tas drėgnumas netrugdė, visvien buvo skanu, tačiau dabar paskaičiusi komentarus galvoju gal tos drėgmės neturi būti

    • Beata Nicholson parašė:

      Miela Beatriče, problema gali būti, kad nepakankamai išplakėte jei subliuško, arba temperatūra keitėsi, nors morengas per centrą visada įdumba šiek tiek, tai nieko tokio, o visus turi būti zefyrinės konsistencijos, šiek tiek minkštas ir drėgnas. Tikiuos viskas pavyks kitą kartą, ir pabandykite kepti ilgiau, dar kokią valandą žemoje temperatūroje, kad tikrai išdžiūtų.

  28. Monika parašė:

    Labai geras tortas! Tik va kepant morenga man jis issupucia ir is apacios pasidaro tusciaviduris…ar yra budas to isvengti?

  29. Ilma parašė:

    Norėjau paklausti. Kiek laiko gali stovėti tortas jau papuoštas su kremu ir vaisiais?

    • Beata Nicholson parašė:

      Ilma, morengo pagrindas laikomas sausai gali išlaukti keletą dienų, tačiau kremą ir vaisius reiktų dėti tik paskutinę akimirką prieš patiekiant, nes morengas nuo drėgmės greitai praras savo traškumą

  30. Daiva parašė:

    Siandien kepiau seses gimtadieniui tai tortas gavosi tobulas.As tik grietinele su maskarpone ismaisiau ir patiekiau.Skonis tobulas .

  31. Vaida parašė:

    O actas keičiamas skystomis citrinos sultimis ar citrinos rūgšties milteliais?

  32. janina parašė:

    Miela Beata,ruošiu Pavlovą su braškėmis.turiu klausimą.Ar į grietinėlę reikia dėti cukraus? Purškiamoje gtietinėlėje jo yra,bet kai plaki pats? Aš perskaičiau beveik visus variantus,bet užuominos neradau.Pasimečiau ir nežinau ką daryti? Ačiū už atsakymą.

  33. Jurate parašė:

    receptas puikus, jau du kartus gavosi, dabar kepa trecias, atrodo, pavyks, bet as tuos abu kartus neisdrisau iskepusi palikti uzdarytoje orkaiteje, bijau, kad nesudrektu, nes gi orkaites buna, kad aprasoja, tai praveriu ir dar kuri laika laikau orkaite apie 100 laipsniu temp.. Ar jums orkaite niekada nerasoja:?

  34. Rimante parašė:

    Kepiau Pavlova, tai didziausia klaida, kad skaiciau komentarus 😀 Buciau neskaicius, ir butu tikriausiai viskas iskepe. Kepiau pagal recepta, tik orkaiteje 120C kepiau (orkaite vieno auksto, be vejo), Palikau per nakti karstoje. Siandien ryte istraukiau tik zefyra. Kartosiu siandien dar karta, tik su aukstesnia temperatura ! 🙂 o siaip, ko gi nemegti, morengas skanu, kremas skanu, uogos skanu 😀

Palikite komentarą

26097
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/Beatos-Virtuve-Banner-Misiniai-300x250-3B-NEW.gif
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/Koldunai-300x250px.gif
26104


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.