Gaiviai pavasariškos, bet turtingos ir sočios salotos su bolivinėmis balandomis ir avinžirniais, ridikėliais ir tahini padažu. Nepritrūksite nei mėsos, nei sūrio.
Labai megstu kruopas ir darzoves, taciau kuo galima pakeisti tahini pasta? Noretusi maziau kaloringo padazo. Aciu.
Nežinau kaip dėl kaloringumo, bet vietoj pastos paprastai tiesiog užbarstau sezamo sėklų ir užpilu kepintų sezamų aliejaus
Lina,
Tahini padazas turbut pats nekaloringiausias is visu padazu:) dar karta paskaitykite jo sudeti:)))
Tahini pasta – 100 proc. sezamų sėklų. Aliejingų sėklų, jei ką. Maistinė ir energinė vertė (100 g): 623 kcal (2579 kJ), 26 g baltymų, 6 g angliavandenių, 55 g riebalų. Kadangi jis labai sunkus, tai tiksliai nežinau, bet scers kokius 15 g. šaukštas tikrai. vadinasi du šaukštai – 30 d., arba beveik 200 kalorijų. Taigi, ne toks jau ir nekaloringas. Bet atsižvelgiant į tai, kad čia – ne dietininkės tinklaraštis, tai gaminam ir valgom,ir džiaugiamės į sveikatą, kam skanu. 🙂
Nes man tai – ne, bet tssss… Beatat įsižeis… 🙂
Tikrai taip – tahini yra kalorijų bomba! Maniškis tahini iš viso rašo 100 g. – 690 kcal, taip, kad Migle, kažką su kažkuo sumaišėt 😉
Dieviško skonio salotos! Pavalgai ir bėgi laukais iš laimės 🙂 netrūksta nei mėsų, nei sūrių, nieko nieko 🙂
O kuo butu galima\tiktu pakeist ta padaza? Nes nerandu pas mus tokio pirkt 🙂
Labas Beata.Noriu paklausti ne temą-ar į salotas dedami pomidorai privalo būti nulupti?Turiu tokią keistuolę draugę,kuri per draugų šventes nuolat priekaštauja,kd salotose randa nenuluptų pomidorų.Kažin tai čia labai taktiška? Daug keliauju po pasaulį,bet tokio cirko nei vienoj kavinėj nestebėjau.
Turbūt aš ta keistuolė draugė Reikalas tas, kad pomidorai su odelėm man praktiškai siuntimas į ligoninę, nes mano skrandis su jomis nesusidoroja.
O agurkėliai švieži ar marinoti???
Skamba skaniai.
Tik jūs tikrai konservuotus avinžirnius matuojate saujomis? 🙂
Kokios vynuogės – žalios ar raudonos? Kažkur mačiau, kad tahini galima pačiam labai paprastai pasigaminti. Sezamų sėklos, aliejus ir druska, viską sublenderiuoti.
Neįpatingos – prėskokos ir neįdomios… Ir padažo daugiau norisi;-)
Sveiki,
Norėjau pasiteirauti kokius avinžirnius naudojate?
Teko naudoti RIMI ženklo, tai jų skonis labai smarkiai primena avieną. Ar visi avinžirniai turi avies skonio?
Dėkoju.