Spausdinti

Gaiviai pavasariškos, bet turtingos ir sočios salotos su bolivinėmis balandomis ir avinžirniais, ridikėliais ir tahini padažu. Nepritrūksite nei mėsos, nei sūrio.

Pavasarinės salotos su kruopomis, avinžirniais ir ridikėliais

0
komentarai
15
Porcijos
4 asm.

Salotų dubeniui:

150 g bolivinių balandų kruopų (galite keisti grikiais)
2 ryšulėlių ridikėlių
2 mažų agurkėlių
10 vynuogių
2 saujų konservuotų avinžirnių
žalumynų (krapų, petražolių)

Tahini padažui:

1 kupino šaukšto tahini (sezamų) pastos
2 šaukštų citrinų sulčių
2 šaukštų natūralaus jogurto arba kefyro
3 šaukštų karšto vandens
druskos
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Bolivinių balandų kruopas užpilame triskart daugiau vandens, nei yra kruopų, pasūdome ir verdame apie 10–15 minučių. Kad kruopos jau užvirę, parodys juo jų atsiskyrę tokios kaip aureolės. Tada nupilame vandenį, perliejame kruopas šaltu vandeniu ir gerai nuvarviname. Paskleidžiame ant lėkštės, kad greičiau atvėstų.

2

Ridikėlius ir agurkėlius smulkiai supjaustome.

3

Vynuoges perpjauname pusiau, išimame kauliukus.

4

Sumaišome padažą: sezamų pastą sukrečiame į didesnį indą, užpilame karštu vandeniu, citrinų sultimis ir išmaišome, kad pasidarytų tyrelė. Jei padažas per tirštas, įpilame daugiau vandens. Tada pasūdome, įdedame jogurto arba kefyro ir dar kartą viską pamaišome.

5

Susmulkiname žalumynus.

6

Sumaišome visas salotų sudedamąsias dalis ir pašlakstome padažu.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Sveiki,

    Norėjau pasiteirauti kokius avinžirnius naudojate?
    Teko naudoti RIMI ženklo, tai jų skonis labai smarkiai primena avieną. Ar visi avinžirniai turi avies skonio?

    Dėkoju.

  2. Labai megstu kruopas ir darzoves, taciau kuo galima pakeisti tahini pasta? Noretusi maziau kaloringo padazo. Aciu.

  3. Tikrai taip – tahini yra kalorijų bomba! Maniškis tahini iš viso rašo 100 g. – 690 kcal, taip, kad Migle, kažką su kažkuo sumaišėt 😉

  4. Dieviško skonio salotos! Pavalgai ir bėgi laukais iš laimės 🙂 netrūksta nei mėsų, nei sūrių, nieko nieko 🙂

  5. Labas Beata.Noriu paklausti ne temą-ar į salotas dedami pomidorai privalo būti nulupti?Turiu tokią keistuolę draugę,kuri per draugų šventes nuolat priekaštauja,kd salotose randa nenuluptų pomidorų.Kažin tai čia labai taktiška? Daug keliauju po pasaulį,bet tokio cirko nei vienoj kavinėj nestebėjau.

  6. Kokios vynuogės – žalios ar raudonos? Kažkur mačiau, kad tahini galima pačiam labai paprastai pasigaminti. Sezamų sėklos, aliejus ir druska, viską sublenderiuoti.

Rašyti komentarą