Spausdinti

Užkaiskite didelį puodą vandens, kuriame virsite pastą. Būtinai pasūdykite, nes kitaip bus neskanu. Ir nesvarbu, kiek vėliau besūdysite padažą, gero skonio nebus. Tai labai yra svarbu nepamiršti tinkamai pasūdyti ir būtent vandenį, kuriame virsite makaronus.

Beatos virtuve_tikras italas

Makaronai arba pasta alla Norma

0
21
Porcijos
4 asm.

Reikės:

1 baklažano
¼ cukinijos
druskos
400 g rigatoni/penne makaronų
80 g džiovinto varškės sūrio (galima ir daugiau)
1 indelio Beatos Virtuvės padažo „Tikras italas”
baziliko ar rukolos lapelių puošimui
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Supjaustykite baklažaną 1 cm riekelėmis. Lengvai pabarstykite druska. Taip pat ir cukiniją. Galite iškart perpjauti pusiau.

2

 Kepkite įkaitintame aliejuje, kol sumikštės ir paruduos, vis pamaišykite. Baklažanai užtruks iškepti kokias 10 minučių… Svarbu juos iškepti pilnai. Dabar berkite cukinijas ir vos vos jas pakepinkite, pilkite „Beatos virtuvės” šaunųjį padažą „Tikras italas” ir viskas! Leiskite viskam pašilti ir suburbuliuoti.  Pabaigai sudėkite baziliko lapelius.

3

Dabar užvirkite vandenį ir berkite makaronus.

4

 Nukoškite makaronus, pasilikite pusę stiklinės vandens. Makaronų svarbu nepervirti.

5

Dėkite makaronus į keptuvę su padažu ir dar leiskite viskam pasitroškinti kelias minutes, apsikeisti skoniais. Dabar jau berkite sūrį ir basta.

6

Ant viršaus dar rukolos galite, ir dar baziliko, ir dar džiovinto sūrelio užbarstyti. O užteks keturiems valgytojams.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Sveiki, gal galima daugiau suzinoti apie dziovinta varskes suri – ar tai dziovintas varskes surelis tas mazas?

  2. Išduokite paslaptį, prašau, kur galima nusipirkti tų gerųjų Beatos padažų? Niekaip nerandu. Ačiū.

  3. Tikrai,ne tik ” Iki”.Maciau daugelyje parduotuviu.Net mazoje parduotuveje „Silas” buvo ir dar su akcija. 🙂

  4. Išbandytas receptas! Super! Vyras sakė, kad šis makaronų paruošimas prilygsta restoranui;)))) Ačiū, Beata!

  5. O baklazanus taip ir dedam i lekste riekelemis? Isivaizduoju kad dideli tokie blynai buna o makaronai mazesni juk. Tai valgydami pjaustome baklazanus?

  6. kaip man rasti dziovinto varskes surio? yra kazkoks angliskas terminas? gyvenu norvegijoj, tai meginciau googlint..

  7. Pasta Norma valgiau Sicilijoje mažame šeimos restoranėlyje Catania mieste prie žuvų turgaus.. Vieni skaniausių mano valgytų makaronų.. Bet kuriuo atveju, taip kaip Italijoje ir ypač Sicilijoje niekur Lietuvoje nerasi taip skaniai pagamintų makaronų patiekalų..

Rašyti komentarą