8241
Beatos virtuvė

Parmidžana -baklažanų apkepas pomidorų padaže

(2)
Reikės:
  • 2 didelių baklažanų
  • alyvuogių aliejaus, druskos
  • 2 saldžių paprikų (geltonosios ir raudonosios)
  • ½ česnako galvelės
  • 6 šaukštų balzaminio acto
  • 2 skardinių konservuotų pomidorų savo sultyse
  • Po 1 rozmarino ir raudonėlio šakelę
  • 200 g mocarelos
  • 100 g kietojo tarkuoto sūrio

Parmidžana su baklažanais ir paprikomis – tikras virtuvės hitas. Puikiai tiks visiems norintiems į savo mitybos racioną įtraukti daugiau daržovių! Be to, baklažanuose gausu vitaminų, kurie kaupiasi juodai melsvoje odelėje, tad jos nereikėtų nulupti.

Gaminame parmidžaną:
Baklažanus supjaustome plonomis riekelėmis ir sudedame į kepimo popieriumi išklotą skardą, apšlakstome alyvuogių aliejumi, apiberiame druska. Kepame 190°C įkaitintoje orkaitėje apie 45-50min.

Kol kepa baklažanai pasiruošiame pomidorų padažą. Smulkiai supjaustome geltonąją ir raudonąją paprikas bei pakepiname ant alyvuogių aliejaus. Kai paprikos jau suminkštėjusios, į keptuvę beriame susmulkintą česnaką, įpilame balzamiko acto. Kepiname viską tol, kol balzamiko actas karamelizuosis ir taps panašus į sirupą. Sudedame konservuotus pomidorus, rozmariną bei raudonėlį, įberiame šiek tiek druskos ir viską išmaišę patroškiname apie 10-15min.

Kai baklažanai iškepę, imame gilesnę kepimo skardą ir skloksniuojame parmidžaną. Dedame sluoksnį baklžanų, tada pomidorų padažo bei susmulintą mocarelą ir kietąjį tarkuotą sūrį. Tokia pat eiga dėliojame ir kitus sluoksnius. Viską kepame apie 50-55 min 180°C įkaitintoje orkaitėje.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (5 balsai, vidurkis: 4,60 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Dalia parašė:

    Mano supratimu tikra autentiska Parmigiana gaminama apvoliojus baklazanus miltuose ir apkepinus keptuveje pries sluoksniuojant, ir paprikos ten tikrai nera.

    • Beata Nicholson parašė:

      Tikrai taip, Dalia, bet kaip visiems patiekalams, taip ir tikrajai autentiškajai Parmigian’ai, yra tam skirtas laikas ir proga. O šis mano siūlomas variantas yra daug greitesnis, mažiau riebalų ir darbo reikalaujantis bei vieną kitą kaloriją sutaupyti padedantis.

Palikite komentarą



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.