Spausdinti

Velykų šventė yra pati tikriausia mielinių kepinių šventė! Todėl privalau pasiūlyt, primint ir paraginti artimiausią savaitgalį išsikepti pačias nuostabiausias mielines bandeles su daug sodraus cinamono. Svarbiausia tie, kurie dar nei karto negaminote mielinės tešlos, neišsigąskit – nieko ten su ja sudėtingo, tikrai pavyks. O visų antra – tik nepagailėkit cinamono, nes jis čia esmių esmė. Žinoma, cinamonas turi būti ne kartus ir ne prėskas, kitaip viską sugadinsit. Man visada patiko „Santa Maria“ cinamonas, jis šviesenės spalvos ir saldaus subtilaus skonio, tai net ir padauginę jo, jausite citrusinių vaisių ir vanilės poskonius, o ne karčią medžio žievę… Nes o taip, būna su kitais cinamonais ir taip, juk cinamonas – tai medžio žievė, gaunama iš skirtingų medžių, todėl skiriasi ir skonis. Jei naudosit „Santa Maria“ cinamoną – tai iškart pastebėsit, kad ten 100 proc. grynas cinamonas ir jo skonis būtent toks, kokio ir tikiesi iš cinamono. Beje, šis cinamonas turi ir ekologišką giminaitį.

O dabar grįžtam į mielinę tešlą.

1. Dubenėlyje sutriname mieles su cukrumi ir vandeniu, kol cukrus ir mielės ištirps.
2. Kitame dubenyje ištirpinkite sviestą – statome jį ant garų vonelės. Į ištirpusį sviestą galite supilti ir kefyrą, kad jis vos vos sušiltų,tik jokiu būdu neperkaitinkite.
3. Dideliame dubenyje sumaišome miltus su druska. Darbuodamiesi šaukštu ar virtuviniu kombainu po truputį į miltų masę supilame ištirpusias mieles ir kefyro bei sviesto mišinį. Viska maišome tol, kol ims darytis glotni, elastinga tešla (jei nesinaudojate kombainu, masę reikės išversti ant stalviršio ir baigti minkyti rankomis). Virtuviniu kombainu tai užtruks apie 5-7 minutes, o rankomis apie 15-17 minučių.
4. Suformuotą tešlos rutulį dedame į didelį riebalais pateptą dubenį, uždengiame plėvele ar virtuvine šluoste ir statome kur šiltai pakilti apie 1 valandą. Jei bandeles planuojate patiekti Velykų pusryčiams, puiki mintis būtų tešlą kildinti šaldytuve pernakt – ryte liks tik suformuoti ir iškepti bandeles.
5. Pakilusią tešlą plonai iškočiojame į didelio stačiakampio formą (apie 40 x 50 dydžio) ir visą jo paviršių tolygiai ištepame sviestu. Dubenėlyje sumaišome cukrų su „Santa Maria“ cinamonu ir šį mišinį taip pat tolygiai beriame ant sviestu pateptos tešlos. Arba tiesia ant tešlos pirma barstom cukrų, paskui cinamono gausiai.
6. Pradėdami nuo ilgesnio krašto tampriai susukame tešlą. Gautą volelį supjaustome į bandeles – mums jų išėjo 12.
7. Riebalais ištepame kepimo formą – nebūtina naudoti apvalią atsegamą, čia puikiai tiks ir stačiakampė keraminė ar stiklinė kepimo forma. Dėliojame bandeles spirale į viršų palikdami šiek tiek vietos joms pasipūsti. Formą su bandelėmis pridengiame plėvele ar virtuvine šluoste ir statome šiltai dar šiek tiek pakilti, apie 20-30 minučių. Kol bandelės kyla, įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių.
8. Antrą kartą pakilusių bandelių paviršių lengvai patepame likusiais 2 šaukštais sviesto, ant viršaus užberiame likusius 2 šaukštus cukraus ir dedame kepti į orkaitę apie 25-30 minučių, kol jos taps lengvai auksinės ir cukrus karamelizuosis.
Na o dar kalbant apie prieskonius, tai profesionalūs virtuvės šefai tvirtina, kad kokybiški prieskoniai bendroje patiekalo kainoje sudaro tik 5-7 proc, o patiekalui suteikia apie 70 proc. jo skonio, tad rinkite prieskonius, kurie turi daugiausiai eterinių aliejų, neturi skonio stipriklių ar konservantų. Tokie yra švedų įmonės „Santa Maria“ prieskoniai, gaminami Švedijoje ir Estijoje.

Pačios skaniausios cinamoninės bandelės

0
komentarai
122

Tešlai:

500 g miltų
1 šaukštelio druskos
2 šaukštai cukraus
2 šaukštai šilto vandens
20 g šviežių mielių (arba 7 g sausų)
300 ml kefyro arba pasukų
100 g sviesto

Įdarui:

100 g + 2 šaukštų minkšto kambario tempertūros sviesto
100 g + 2 šaukštų cukraus
4 kupinų šaukštų „Santa Maria“ cinamono
Kaip gaminti?
Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Miela Beata,
    Dažnai gaminiu pagal jūsų receptus ir, kol kas, dar niekad nesigailėjau!
    Noriu paklausti, ar galiu vietoj kefyro dėti graikišką jogurtą. Turiu problemų su laktoze ir gluteinu.(Kviečiais) Visą kitą galima pakeisti, bet kefyro be laktozės dar nemačiau.
    Dėkui už atsakymą
    Gražių švenčių

  2. Ką noriu pasakyti… Aš žiauriai „nedraugauju” su kepiniais ir kad ir kaip besistengčiau, visada susimaunu. VISADA! Šiandien pabandžiau šias bandeles (nes dievinu tokias su cinamonu ir cukrumi) ir man PAVYKO!! Viską dariau tiksliai pagal receptą, tešla tokia minkštutė, minkosi tobulai. Bandelės išsipūtė, namai pakvipo cinamonu. Vis galvojau „ir kurioj šįkart vietoj susimausiu”. Ir stebuklas-bandelės tobulos!!! Dabar 23val., tuoj suvalgau trečią dar karštą bandelę su pienu ir einu miegoti. Nekantrauju ryte pavaišinti šeimyną 🙂 Kepsiu ir Velykų rytą pas mamą 🙂
    Ačiū už sugražintą viltį gaminti 🙂

  3. Iš tiesų pačios skaniausios cinamoninės bandelės! Ir, kaip visada, Beatos receptai pavyksta puikiai! Tik žinoma ne tokios gražios gavosi 😀

  4. Pabanžiau per Vėlykas, šiandien kepu vėl. Per Velykas gavosi nuostabios, spėjau paragauti vos pusę, nes visi tiek supuolė ir greit išsidalino.. Tik aš į tešlą dar dėjau razinu ir džiovintų spanguolių mmm… skanėstas.. Šianien tešla kildinu ilgiau, gal gausis dar minkštesnės 😀

  5. Laba, Beata, ar galina šitas bandeles formuoti kaip atskiras, na tokias, kaip mokykloj valgydavom ? Paprastutės, bet tobulos

  6. Sveiki,

    Noriu pasiteirauti, kaži kokia galėjo būti priežastis, jog neiškilo tešla? Laikiausi visų nurodytų gaminimo instrukcijų P.s.: tešlai naudojau sausas mieles.

  7. Sveiki,

    Ar galima kepant mielinius kepinius atidarinėti orkaitės durelės? Ar nebus taip, jog pvz. mielinės bandelės dėl to „sukris”, nebeiškils?

    Dėkoju.

  8. Sveiki,

    norejau paklausti, ar galima kepti su gluten free miltais? ar zinte kaip jie reaguoja skyscio sugerimo klausimu. nenoreciau, kad gautusi per sausos.
    taip pat, ar teslos sviesta galima pakeisti augaliniu aliejumi? dazniausiai tai leidziama kituose receptuose.
    aciu

  9. Aciu! Nuostabus receptas!
    Esu isbandziusi kokius 3 skirtingus cinamoniniu bandeliu recepta ir sitas geriausiai gavosi. Tiesa, pamirsau pabarstyti gan daug cukraus pries vyniojant tai tokios nesaldzios gavosi, bet itin skanios!

    Butinai gaminsiu dar karta!

  10. Gal zinote koks glajus pilamas ant tokiu bandeliu(matau daznokai receptuose). Maskarpones su cukraus pudra ar….? Gal patartumete su proporcijomis glajaus?

  11. Sveiki! Norejau paklausti , ar yra kitu budu pagaminti be mieliu? Labai sunku anglijoj rasti aktyvias mieles.

    Aciu!

  12. Sveiki. Jei gaminu su sausom mielėm, ar viską taip pat daryti? Jas reikia ištirpinti prieš gaminant?

  13. Sveiki Beata,

    Taip ir nesupratau, ar reikalingas pienas ar kefyras. Jūs nurodote čia kefyra, o per LRT laida, kurioje gaminate tas pačias bandeles naudojate piena. Tai ka naudoti iš tikrūju?

  14. Sveiki. Neiškilo tesla greiciausiai ne aktyvios mieles buvo, ar galima i ta pacia tesla ideti kitu mieliu, dabar tesla idejau i saldytuva iki rytojaus.

  15. Sveiki 🙂 prie teslos minimas 100g sviestas, o poto prie bandeliu vel 100g sviestas + 2 saukstai, tai viso siam receptui reikes sviesto 200g + 2 saukstai ? Tas pats su cukrumi. Dekoju 🙂

  16. Sveiki, labai gaila, bet nesigavo. Kadangi viską dariau pagal receptą, dėjau kaip parašyta 4 kupinus šaukštus cinamono. Cinamono buvo gerokai per daug ir bandelės liko nevalgomos. Tikriausia reikėtų dėti arbatiniais šaukšteliais?

  17. Miela, Beata,
    As pasiklioviau situ receptų, tačiau žiūrėdama video viskas buvo atvirkščiai…
    Vietoj kefyro-pienas, ir tt…

  18. Pačios pačiod, pačios skaniausios bandeles. Ačiū Beata už nuostabu recepta. Ksi noriu nustebinti šeimyna arba svečius, visada renkuosi jūsu receptus. Dar nei karto nenuvyle. Viskas pavyksts begalo skaniai

  19. Sveiki. Labai seniai kepiau mielines bandeles,tai dabar išvis abejoju ar sugebėsiu. Turiu visus produktus,tik noriu pasitiksinti dėl kepimo, ar kepti ant „viršus-apačia” funkcijos, ar su „vėjeliu”? Ir ar nepamaišys,jei ant iškepusių bandelių užpilsiu šiek tiek šilto pieno? Ačių už atsakymą

  20. Ar galima naudoti ‘strong flour’? Mes uk ir soup metu sunku rasti miltu – plain. Ir ar reikia didinti kiek I skysciu?

  21. Beata, būsit kalta dėl mūsų sugadintų figūrų 🙂 Vakar kepiau šias bandeles. Šiandien vėl užminkiau tešlą. Laukiu, kol pakils. Bandelės fantastiškos. Svarbiausia, kad nesudėtingai pagaminamos. Man jos atvėsusios buvo daug skanesnės nei karštos. Jei negąsdintų didelis kalorijų kiekis, kepčiau kasdien. Dėkui už puikų receptą.

  22. Sveiki, na susigundžiau iš aš išsikepti šias bandelės.. Su kepiniais iš vis nedraugauja, man dažnai nesigauna tešla. O ši kart viską dariau pagal receptą ir gavosi puikiai! Antra syk bandysiu palikti tešlą šaldytuve ir iškepti bandeles Velykų rytui! Ačiū už gerą receptuka

  23. Šiandien pirma karta dariau mieline tešla ir bandeles gavosi nuostabios! Labai džiaugiuosi išbandžiusi ši receptą,tik iškilo klausimas. Mano šeimyna nemėgsta cinamono tai ar galima į vidų dėt pvz varške ar razinas?

  24. Sveiki Beata,

    ar bandelės gausis lygiai tokios pat minštos, jei vietoj kefyro naudosiu naminį rugpienį? Ačiū:)

  25. Laba diena, noriu paklausti jeigu per naktį paliksiu šaldytuve tešlą ir tik ryte įdėsiu keptis ar Mielės nežus. Ir ar bus tokios gardžios jeigu įdėsiu ne iškart kepti, po paruošimo? 🙂

  26. Beata norėjau paklausti, o galima būtų ta pačia tešlą daryti tik įdarui lašinukus dėti su pvz aguonom

  27. Dariau bandeles pagal šį receptą gavos puikiai. Dar bandeles likus 10minučių iki kepimo pabaigos pagardinau padažiuku – stiklinė cukraus pudros, 3 šaukštai pieno ir šaukštas citrinų sulčių. Nuostabios bandelės

  28. Laba diena. Trūksta dviejų šaukštų sviesto bandelėms… Kas atsitiktų jei ant viršaus tepčiau margariną?

  29. Nu blin, pačios pačiausios bandelės! Daug pagyrų skaičiau apie šitą receptą kol pagaliau prisiruošiau išbandyti…Vaikai euforijoj – tiek maži tiek dideli..Tikrai vertos grieko

  30. Sveiki, Beata,
    Jau ne pirma kartą kepu šias bandeles, bet paskutiniame etape, kai jau reikia suvynioti rytineli, man visada prilimpa tesla, nors ir pabarstau gan gausiai miltu. Ka darau ne taip eigoje? 🙁

  31. Ar labai skirsis tešla, jei vietoj 100 g. cukraus į tešlą buvo įdėti tik tie 2 v.šaukštai cukraus? Ir ar galima jau pradėtą kildinti tešlą perminkyti pridedant tą trūkstamą cukrų?

  32. Labai skanios ir nepavykti negali Ačiū, Beata, už nuostabų receptą ir Kalėdomis kvepenčius namus ❤

  33. Beata,
    Kokius angliškus kvietinius miltus geriausia naudoti?
    Ar gali būti kad tešla nepakankamai pakilo dėl nepakankamai šilto vandens ? Kokia turėtų būti temperatūra ?
    Nežinau, visiškas produktų išmetimas jau antrą kartą… Nesuvokiu, ką darau ne taip… Kita kartą bandysiu su svieziom mielem, tik jas kildinti reikia ilgiau…

  34. Sveiki, kepiau šias bandeles, bet iškepus, jos gavosi labai kietos ir sausos, galvojau, kad miltai kalti, bet miltus naudojau kvietinius, gal todėl, kad neprasijojau, gal per daug jų pridėjau… nu nežinau

  35. Beata, ačiū, jos fantastiškos! Šiuo laikotarpiu po parduotuves nesimalam, o taip norisi šviežių bandelių! Tai gi, nesu kepėja. Šiemet pirmą kartą kepiau kūčiukus-nepavyko, kieti. Dabar žinau kodėl! O gi per mažai minkiau! Mielosios, jei Beata rašo, kad reikia minkyti 17 min-tai pasiraitom rankoves ir su laikroduku minkom 17 min. Bandelių purumas!… Pasaka!

  36. Bandelės skanios ir lengvai pagaminamos, tačiau gavosi visiškai nesaldžios. O dažniausiai kepiniuose ir taip mažinu cukraus kiekį, nes nemėgstu per saldžiai. Dėl to valgėme su kondensuotu pienu. Kas nori saldžių bandelių siūlau pasaldinti ir tešlą.

  37. Laba diena,
    Ar šias bandeles galima kepti griliuje? Jei taip, tuomet į ką reikėtų atkreipti dėmesį?

  38. Nudžiugino, kad su tešla labai lengva dirbti. Tiesa, dalį sviesto keičiau nesaldintu riešutų sviestu ir jo šiek tiek daugiau įdėjau. Iškočiotą tešlą pertepiau riešutų skonio sirupu sumaišytu su lydytu sviestu. Viskas puikiai pavyko, tik gal ne tokios gražios gavosi. Dėkoju už skanią įdėją.

  39. Laba diena, o ar galiu jas užšaldyti užuot dėjus kepti į orkaitę? Beliktų atšildyti ir puikiai vis tiek iškeptų?

  40. Beata, rašote „2. Kitame dubenyje ištirpinkite sviestą – statome jį ant garų vonelės. ” Kodėl reikia jį lydyti ant garų vonelės? Negalima jo lydyti tiesiog puode?

  41. Kepu ketvirtą kartą, ir kiekvieną kartą viskas kuo puikiausiai. Šį kartą tiek tešlą, tiek pertepimą (sviestą) paskaninau klevų sulos sirupu. Fantastinis receptas, skonis ir kvapas. Dėkoju

  42. Čia kas,-Santa Marijos reklama, kad kitoks cinamonas „netinka”???Pati ir pirk savo Santas, jei neturi kur pinigų dėt,pilna visokių prieskonių kur didesnė pakuotė pigiau kainuoja 😀 Įdomu kuo skiriasi cinamonas nuo cinamono?-Tik pakuote ir kaina.Dar sviestą pareklamuok, ar Rokiškis neprašė? 😀

  43. Sutinku su Beata! Cia tas pats kaip gerti pigiausia kava ir brangesne. Kokybe lb jauciasi, kaina taip pat.. bet kiekvienas pagal savo kisene

  44. Pirmą kartą kepiau šias bandeles ir pavyko puikiai. Ačiū už receptą visi namai kvepia cinamonu Vaikinas vis prašė pakartoti. Tikrai kepsiu dar ne kartą ❤️
    P.s. Aš taip pat pyliau vietoj pieno graikišką jogurtą, ir kaip rekomendavote, atskiedžiau su šiek tiek vandens.

  45. Labas vakaras,
    Kepiau šiais bandeles viskas gavosi labai skaniai tik turiu vieną klausimą, kodėl man cukrus nesikaramelizuoja o lieka toks kaip kad būčiau katik užbarščius, sviestą irgi tepu ant viršaus ir vistiek neištirpsta man tas cukrus:)

  46. Su slapiom mielėmis gavosi labai nuostabiai, o vat su sausom- nelabai. Klausimas ar galim naudoti šios tešlos receptą darant bandeles su lašinukais ?
    Dekui už pasissakyma .

Rašyti komentarą