8241
Beatos virtuvė

Orkaitėje keptų daržovių rinkinys

(0)

Keptos daržovės pagal Oliverį.

Reikės:
  • Visoms daržovėms:
  • alyvuogių aliejaus
  • jūros druskos ir šviežių maltų juodųjų pipirų.
  • Morkoms:
  • 500 g nuskustų morkų
  • 1 mandarino sulčių
  • kuokštelio šviežių rozmarinų (naudosime tik lapelius).
  • -Pankoliams:
  • 2 pankolių gumbų
  • nuluptų ir padalytų į keturias dalis
  • kelių šakelių šviežių čiobrelių (naudosime tik lapelius)
  • pusės citrinos sulčių.
  • Pastarnokams:
  • 400 g nuluptų pastarnokų
  • šlakelio baltojo vyno acto
  • kelių šakelių šviežių šalavijo lapų
  • arbatinio šaukštelio medaus.
  • Burokams:
  • 350 g didelių burokų
  • balzaminio acto
  • kelių šakelių šviežio raudonėlio arba mairūno
  • Ropėms:
  • 350 g mažų ropių
  • raudonojo vyno acto
  • 5 laurų lapų

 

  1. Kol orkaitė kaista iki 190 °C temperatūros, paruoškite daržoves.  Jeigu morkos, pastarnokai, burokai ir ropės labai dideli –  supjaustykite per pusę.
  2. Prieš kepant visas daržoves reikia apvirti. Galite virti visas kartu, išskyrus burokus, nes jie viską nudažys raudonai! Burokus virkite 20–25min., o likusias daržoves sudėkite į didelį puodą su šaltu vandeniu, įberkite druskos ir pipirų ir užvirus dar virkite 6–7 min., kol daržovės suminkštės. Tada sukrėskite į kiaurasamtį ir palikite daržoves jame, kad garuotų ir džiūtų.
  3. Paimkite nedidelį dubenį – jame iš eilės ruoškite visas skirtingas daržoves atskirai tik su joms skirtais puikiais priedais, alyvuogių aliejumi, druska ir pipirais. Paruošę vienas daržoves, perkelkite jas į didelę kepimo skardą ir tik tada ruoškite kitas. Pirmiausia morkas sumaišykite su mandarino sultimis ir rozmarinu, pakratykite ir perkelkite į didelę skardą. Tada imkitės pankolių, sumaišykite juos su prieskoniais ir dėkite šalia morkų. Kada ruošite pastarnokus, nenaudokite medaus, palikite jį vėlesniam laikui.  Būtina sėkmės sąlyga – daržovės negali susimaišyti didelėje kepimo skardoje! Kepamas daržoves galite ruošti iš vakaro, tik svarbu jas laikyti šaltai kepimo skardoje, atskiromis krūvelėmis ir  nesumaišyti. Actas ir aliejus joms neleis pakeisti spalvos.
  4. Orkaitei įkaitus iki 190 °C temperatūros skardą su daržovėmis pašaukite uždengę folija ir kepkite maždaug 50-60 min., kol jos pasidarys auksinės, traškios ir gražios. Nepatingėkite kas 15 min. apsukti skardą ir pažiūrėti, ar daržovės nesvyla.
  5. Likus 5 min. iki daržovės iškeps, nuimkite foliją ir ant pastarnokų tolygiai užtepkite medų. Grąžinkite skardą atgal į orkaitę ir dar pakepkite.
  6. Prieš patiekdami į stalą sudėkite visas daržoves į vieną didelę lėkštę  – kiekvienas kąsnis turės skirtingą skonį, Jūs ir Jūsų svečiai negalėsite atsivalgyti!
Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (1 balsai, vidurkis: 4,00 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (0)

Palikite komentarą

26097
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/01/BV_kakava_banner.gif
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/Beatos-Virtuve-Banner-Misiniai-300x250-3B-NEW.gif
26104


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.